Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik borçlanması yaparsam emeklilik aylığıma ne gibi bir katkısı olur?

ozgemici

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar , bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum , sgk müdürlüğünde kimsenin ilgilenmediği , net cevaplayamadığı ve daha öncede defalarca konuşulan bir konu olmasına rağmen, malum askerlik ödemesini zamsız gerçekleştirmek için son 3 güne girdik , bu konuda her uzman farklı cevaplar veriyor çünkü hesaplaması gerçekten zor bir süreç sanırım.Benim sorum şu;

1998 - 1999 döneminde yaptığım 540 gün askerlik tabandan 30,000 tl 7. kat fazla ödenirse yani tavandan ödenirse 280,000 tl tutuyor , bunu nasıl ödersem bir avantaj sağlar , daha önce bunun hesabını yapan oldumu arkadaşlar?

sigorta başlangıcım : 1996
2000 öncesi prim günü : 811 gün
2000-2008 arası prim günü : 459 gün
2008 sonrası prim günüm : 3750 gün

toplamda 5050 günüm var , tamamı asgari ücretten yatırlımış ,26 yıllık sigortam var ve muhtemelen eyt den yararlanabiliyorum.Askerlik borçlanmamı yapmalımıyım , yaparsam hangi değer üzerinden yatırmalıyım.bir uzmana göre tavan mantıklı diyor , diğer bir uzmana göre taban dan yapılırsa yine tavandan yapılmış gibi 7,5 kat üzerinden hesap yapılır diyor , gerekçesi aşağıdaki linkte belirtilmiş.acaba hangisi doğru sizce?

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/nergis-simsek/askerlik-borclanmasi-1924942

ozgemici

Ben olsam tavandan borçlanma yaparım. Ama 2008 sonrası çok primin olması bir sorun ve bence bu durumun askerlik borçlanmasını avantaj olmaktan çıkartıp çıkartmayacağını bir uzmana danışmak gerek.

Üst Alt