Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerden firar ve çürük süreci..?

i7over

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 2020 yılında 40 gün askerlik sürem kaldığında firar ettim 02.08.2023 tarihinde teslim oldum beni bugün hastaneye çıkarttılar doktor a durumu anlattım bana dediki kıta kanaat formu ile gelmen lazım öyle çürük verebilirim yanımdaki komutan bölük komutanını aradi durumu anlattı ben yanımdaki komutana dedim tugaya dönmek istemiyorum tekrar doktorun yanina girdik doktora da söyledim doktor dedi seni yatıralım dedim tamam yatırın doktor birini aradi yer olmadığı söyledi hastanede ve yatmadim doktor dedi istiyorsan sana 15 gün hava degisimi vereyim evine git perşembe gunu gel kıta kanaat formu ve aldığın hava degisimi belgelerin ile tamamdir dedim bana 20+15 2 hava degisimi aldim birliğe dönmeden hastaneye yatsam ailem ile gidip durumu izah etsek nasıl OLUR RDM DOKTORU DIYOR SENDE bir şey yok askerlik yapabilirsin.

Ekleme: komutanlar kıta anket formuna yazdığı şeyler disiplin zayıf üst sohbet zayıf hep olumsuz yazmışlar
OğuzHan112 abi bi akıl verirmisin

i7over bu bir süreç. git gel hava değişimi derken yanlış anlama çürük alırsın. ben 80 e 1 3 ay yaptım. benim zamanıma denk gelseydin çok uğraşırdın. şimdiki askerlikler tatil. sabır et süreci takip et ne diyorlarsa yap yırtarsın...

Hayır sivilde hastaneye yatma,

Hava değişimi bitiminde birliğine teslim ol.

Kıta kanaat formu ile aynı doktora sevk al.
2 kez hava değişimi almışsın zaten,bu sefer muaf olur dönersin.

Sivilde muaf olman çok zor,
i7over

OğuzHan112 tamamdir abi dediği yapacagim bölük komutanı beni pek sevmiyor tahminimce kıta kanaat formunada askerliğe elverişsiz dir yazacak
Not: eve döndüğümde hastane ye çıkacağım tekrardan bi rapor teşhis vs için google yazdığımda şizofreni başlangıcı çıkıyor
Revirde ki doktor duygu durum bozukluğu yazmıştı hastane sevk öncesi.

Google ye ne yazınca şizofreni başlangıcı çıkıyor ? Duygu durum/Manik depresif. Bunlar bipolar bozukluk anlamına gelir.
i7over

OğuzHan112 sürekli izleniyor hissi var tv pc telefon odaklandigimda biri izliyor gibi hissediyorum acaib rüyalar görüyorum odamda otururken sanki içeride benim hakkımda konuşuyorlar gibi düşünüyorum kendime zarar veriyorum kesme yakma vb

Anladım.
Bu düşünceler psikotik bozukluklarda görülebileceği gibi madde kullananlarda ve madde yoksunluğun da da görülür,
Şüphecilik şizofreni'de vardır evet ama bunlar şizofreni için yeterli bulgular değil.

Her neyse söylediğim yolu izleyin,

Kolay gelsin/Geçmiş olsun.
i7over

Asker kaçkını gelmiş burada kaçkınlığı hakkında başlık açmış utanmadan!

Sessiz Dünyalı kardeşim kimin ne yaşadığını veya nasıl bi hayatı olduğunu bilmiyorsun konuşuyorsun burdada doktora çıktım yatırmak istedi yatmadım. hayatında ne gördün ne yaşadın sivilden bahsediyorum yargılayabilirsin eleştirebilirsin özgürsün. bende kendi açıklamamı yaptım,
OğuzHan112 abi memleketime geldim burda ki doktor dedi yatıralım seni dedim yok yatmak istemiyorum çünkü gelecek perşembe doktor gelmemi istedi. burdaki doktor 2 ilaç yazdı Rexapin ve Paxera Aramın iyi olduğu uzm çavuşu aradım bilgilendirdim benden geçmiş ceza evi kağıdımı ve reçeteyi alıp gelmemi istedi.

Dost ben 2 defa hava değişimi almıştım. Şimdi tekrar geldim bu sefer doktor beni hastaneye psikiyatriye yatırdı. Ne yapmaya çalışıyor sence? Sonrasında muaf verir mi ? OğuzHan112

Yanımda gelen Uzman çavuş dediki bu askere MUAF almak için geldik DOKTOR DEDİKİ KITA Anket formu var sadece burada buna ben çürük veremem KITA KANAAT forumunu getirin vereyim komutan arıyor tugayı komutanım bu dosyalar eksik diyor gönderin biriyle doktor muaf verecek komutan diyor bugün o dosyalar yetişmez bende diyorum'ki ben tugaya dönmek istemiyorum dönersem ya kendime zarar verecegim ya başkasına önceden'de kendime zarar vermekten dosyam var 2020 yılında askerlik yaptığımda kendimi doğramıştım bunu belirtiyorum yatıralım hastaneye diyor yatırın diyorum yer olmuyor 15 gün hava değişimine geliyorum önümüzdeki perşembe teslim olacağım ve hastaneye çıkacagım başımdan geçen olaylar bunlar

Son düzenleme:
Tedavini yatarak almanı uygun görmüş yakından takip etmek istemiştir,bunda anormal bir durum yok.

2 kez hava değişimi almışsın,hastane çıkışı muaf olmanız oldukca yüksek.
antimilitarist

Dost 3 gündür hastanedeyim. Bugün doktorumla konuştum. Ben neden buradayım dedim. İntihar riskinden dolayı dedi. Her gün psikolog görecek seni dedi. Ben dedim ki beni askere geri mi göndereceksiniz dedim. Düzelirsen çürük vericem, düzelmezsen çürük vermeyeceğim dedi. Acaba beni kandırıyor mu, ne dersin? sanki bana inanmıyor gibi bakıyor.. OğuzHan112

Zarf atmış sana doktor, düzelirsen neden çürük versin sorunların devam ediyorsa devam ettiğini bildir.

Motive amaçlı söylemiştir dikkate almayın.
İster hastane çıkışı ister birliğine gönderilsen dahi elverişsiz kararı verilecektir rahat olun.
antimilitarist

OğuzHan112 OturanBoğa abilerim ben daha yeni komutan ile konuştum önümüzdeki pazartesi kışlaya katılsam komutanım salı günü hastane var hastaneye çıksam heyet için dedim bana dediği şey şuydu > Senin bu kışla ile işin bitti seni biz arayacağız 1-2 gün öncesinden ve şu gün gel diyeceğiz geldiğin gün evraklarını doldurup hastaneye sevk edeceğiz. ne demek istedi abi sence

Son düzenleme:
Elverişsiz raporu almadıysan kışlayla işin nasıl bitiyor,onu soraydın?

Hava değişimindesin dimi? Kaç günün kaldı?
i7over

OğuzHan112 bi fikrim yok abi komutanlar herşeye olumsuz yazacak o 4+4 de kışladada istemiyorlar beni firar dan dolayı 3.5 yıl firardım ben. geldiğim gün direk hastaneye çıkartıcaklar ve ilişiğimi kesecekler galiba

12 gün kaldı hava değişimi bitmesine

Aynen öyle .
Evet doğrudur,gittiğin gibi hastaneye sevk edecekler,muaf olur dönersin.
i7over

OğuzHan112 abi ben kışlaya teslim oldum teslim olduğum gün revire oradan rdm ye götürdüler kıta anket formuna herşeye olumsuz yazdılar salı günü hastaneye çıktım doktor diyorki KITA KANAAT formu getirin vereyim MUAF yanımdaki uzm arıyor bölük komutanımızı diyorki komutanım durum bu evrakları biriyle gönderin askere muaf vericek. bugün o evraklar bitmez askere söyle kışlaya gelsin perşembe günü tekrar cıkartalım ben dedim kışlaya dönmek istemiyorum. ozaman ya hastaneye yatsın yada hava değişimi alın askere dedi. böylelikle 2 ci hava değişimini aldım ilk'i 20 ikin ci 15 - 10 günde sıhhı izin kullanmıştım 45 gün etti. 3.5 yılda firar gezdim

Son düzenleme:
Bende bipolarım ve öğretmenim aynı zamanda. Doktorum heyete girip çuruk almamı istedi lakin ben öğretmenliğime zarar gelir mi diye korkuyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

Sana tavsiyem askerliğini bence bitir, muaf olursan iş bulmakta zorluk çekebilirsin. Ben 2020 de muaf oldum hala iş bulamadım..

Bipolarr23 Mesleğine devam edersin, emin olabilirsin hiç bir sorun çıkmayacak.

Yalnizbirisi Vasıfsız eleman isen iş bulmakta zorlanabilirsin ben YAZILIMCIYIM php,html,script,python website domain reseller sunucu yani bilgisayarda para kazanabilecek bütün dallarda bilgim var SMU uzmanıyım. aynı zamanda sadece bu 3.5 yıl benim hayatımı mahvetti doktora gittim şizofren başlangıcı dedi Rexapin ve Paxera ilaç yazdı.
Yalnizbirisi ben askerde yaşadığım olayların %10 unu bile şu foruma yansıtmadım. sivil hayatda neler yaşadığımı geceleri nasıl geçirdiğimi bile yazmadım sadece insanların anlayacağı dilde bir kaç şey yazdım.

Son düzenleme:
Bipolarr23 Mesleğine devam edersin, emin olabilirsin hiç bir sorun çıkmayacak.

Yalnizbirisi Vasıfsız eleman isen iş bulmakta zorlanabilirsin ben YAZILIMCIYIM php,html,script,python website domain reseller sunucu yani bilgisayarda para kazanabilecek bütün dallarda bilgim var SMU uzmanıyım. aynı zamanda sadece bu 3.5 yıl benim hayatımı mahvetti doktora gittim şizofren başlangıcı dedi Rexapin ve Paxera ilaç yazdı.
Yalnizbirisi ben askerde yaşadığım olayların %10 unu bile şu foruma yansıtmadım. sivil hayatda neler yaşadığımı geceleri nasıl geçirdiğimi bile yazmadım sadece insanların anlayacağı dilde bir kaç şey yazdım. ben gece 3 kişiyle yaşıyorum kardeşim uzun yıllardır. ama evde yalnızım.

Haklısınız bende askerde çok kötü şeyler yaşamıştım gerçekten dayanilmiyor. Ama zaten mesleğin varmış. Ama sen muhtemelen muaf olursun çunku 2 hava değişiminden sonra direkt veriyorlar.. Bana da öyle yaptılar.

OğuzHan112 abi sana bir sorum daha olacak ben memlekete geldiğimde psikiyatri ye sevk aldım ve gittim durumu anlattım sivilde yaşadıklarımı, baya bi soru sordu hepsini cevapladım bana dedi'ki sende şizofren başlangıcı var 2x ilaç yazdı rexapin ve paxera teşhis raporu verirmisiniz dediğimde bana en az 3ile6 ay arası hastam olmak zorundasın dedi şimdilik f41.1 yaygin anksiyete bozukluğu yazıyorum dedi. gittiğinde TUGAYA ve oradan alacagın sevk ile hastaneye yazdığım ilaçları söyle onlar anlar dedi?

Dost cok kaygiliyim lütfen bak. 2. Hava değişimi sonrasında su an 10 gündür psikiyatride yatıyorum. Depresyonda oldugum icin Genel olarak boynu eğik ve somurtkan duruyorum. bugun bir arkadaşımla şakalaşirken doktor karsidan geliyordu, ben de doktoru görünce gülmeyi kestim boynumu biraz eğdim, doktor da bana "hayirdir beni görünce gülmeyi kestin boynunu eğdin" dedi gülerek. Yani o an rol yapıyormuş gibi olduğunu anladi. Sizce ne olur son durum. Doktor yarin sabah geldiğinde ona ne demeliyim?OğuzHan112

Son düzenleme:
Doktora varsa şikayetlerini söyleyeceksin,şikayetin yoksa yok varsa var diyeceksin.

Sen hangi hastane yada klinikte yatıyorsun.genel de psikiyatri hastanelerinde telefon yasaktır?

Hekim gözlem yapmaz,gözlemi hemşireler yapar hekimle paylaşır.
antimilitarist

Üst Alt