Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Aşırı unutkanlık yaşayan ve çözüm bulabilen var mı?
Ben 11 senedir bipolar bozukluk hastasıyım. Hasta olmadan önce hafızam çok iyiydi. Herşeyi hafızama alabilirdim ama şu an her şeyi unutuyorum. Bu durumda olan var mı? Nasıl bir çözüm yolu yada tedavisi buldunuz?
Unutkanlık konusunda berbat durumdayım. Kafamı çevirdiğimman söyleneni unutabiliyorum. Hafızam berbat ve ne yaptıysam çözüm bulamadım. Kitap okuyamıyorum,ders çalışsam alt satıra geçince üst satırı unutuyorum. Kendi adıma bir çözüm bulamadım. Sanırım sonunda nörolojiye gideceğim.
2 yıl önce beyin tümör den ameliyat oldum ve inme sorunu yaşadık geçici olarak. Sonra konuşma ve hareket bölgesine çok yakın durumda olan tümör çok şükür tamamı çıkartıldı. Ameliyatım öncesi testler ve geçmişe dönük notlar alındı 6.5 saatlik ameliyatta 1 saat uyanık şekilde sorular soruldu ve sohbet yapıldı. Ameliyattan 1 gün sonra konuşma da geçmişe dönük unutkanlık oldu. Ameliyat doktorum günde 20 sayfalık kitap okumamı sonrasında 30 dk bulmaca çözmemi söylemişti. Söylediğini aynı şekilde uyguladım. Çok şükür eski konuşmam geri geldi ve unutkanlık kayboldu gitti. Hiç ama hiç bir zaman unutmayın beyini canlandıran çözüm ve okumaktır. Beyin yorulsa dahi çözmekten okumaktan vazgeçmeyin..
Kullandığın ilaçlar uzun süre rahatsızlığın verdiği stres süreci v.s. etkiliyor zeka hafıza törpüleniyor.Kendini sevdiğin işlere meşguliyetlere ada. Benden aynı sorundan muzdaribim.
Ben 11 yıldır bipolar bozukluk tedavisi görmekteyim. Eskiden hafızam iyiydi fakat özellikle son zamanlarda git gide hafıza problemi yaşıyorum. En basit şeylerin adı dahi aklıma gelmemekte. Bu durum beni endişelendirmekte. Daha 29 yaşımdayım. 29 umda böyleysem ileriki yaşlarda nasıl olacağım endişesi var.
Bu gibi hafıza problemi yaşayan psikiyatrik hasta var mı?
lithuril,ketya xr,lamictal,norodol,effexor,concerta,dideral kullanıyorum. unutkanlığım yok hatta normal insanlardan iyi diyebilirim tavsiyelerim şunlar: kendine spor dalı seç yüzme, koşu, bisiklet, fitness v.b. her gün kitap oku zeka oyunları ile meşgul ol ve yabancı dl öğrenmeye çalış. ilk başta zor gelebilir ama bir süre sonra rahatladığını hissediceksin emin ol
ben bir ara çalıştığım yerde bir kızı seviyordum artık kafaya takmaktan sıkıntıdan stresten unutkanlık oldu bende... telefonda ismi kayıtlı arkadaşım arıyor adamı hatırlamıyorum neyse en sonunda kan testi felan yaptırdım nörolojiye felan gittim birşey yok dediç kendiliğinden geçti... yani psikolojik olabilir sıkıntıdan stresten...
Ahmet T haftaya iç hastalığı uzmanından randevu aldım. Genel kan sayımı yaptıracağım. Hipotiroidi hastasıyım. Tiroidim çalışmıyor ömür boyu böyle olacak. Hipotiroidi, şeker hastalığı ve hipoglisemi gibi unutkanlık yapan bir hastalık. Bakalım artık sonuç ne çıkacak ve dr nasıl yorumlayacak...
dreamfail haftaya kan vercem o hemşireyi hiç sevmiyorum diyorum ki kolum titriyor yakınım kolumda tutsun diyorum yo yo yo diyor hiç sevmiyorum bebekliğimden beridir bu hemşire sürekli poliklinikte
@Ahmet T bende de kan tutması var. Eskisi gibi bayılıp ayılmıyorum fakat tansiyonum düşüyor, hemen kalkamıyorum, alkollü pamuk istiyorum kokluyorum. Bazen korkumdan dolayı damar bulunmuyor, acemi ise iğneyi koluma sokup sağa sola ileri geri çevirip kolumu mosmor ediyor ve canım yanınca iyice kötü oluyorum.
ben xeplion iğne vurduruyorum fena acıtıyor çığlık atasım geliyor hemşireye yavaş vur diyom her seferinde biraz da hemşireden hemşireye göre değişiyor
bazı hemşirenin eli hafif oluyor