Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücretli çalışıyorum. Engelli eşime 2022 maaşı bağlanır mı?

Konular
45
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben bir işyerinde asgari ücretle çalışmaktayım evli ve 3 çocuğum bulunmakta üzerime kayıtlı ev ve araba bulunmakta eşim %67 engelli bu durumda eşime engelli maaşı bağlanır mı teşekkür ederim

muntada al ansar üstad asgari ücretli çalıştığım için ailem 5 kişilik aylık gelir seviyesinin altında olmuyormu ? Kişi başına düşen aylık gelir 2020 701 TL degilmi bu durumda bağlanması gerekmiyomu

Son düzenleme:
Mrcharming34

701*5 =3505-2320=1185 lira açığınız bile var alabilirsiniz arabayı gelire sayıyorlar mı sayıyorlarsa ne kadar sayıyorlar bilmiyorum ama saysalarda 1185 liradan fazla olacağını sanmam başvuru yapın alın

sshad33 asgarî ücret + 375 te agi ile çalışıyorum yani 2324+375 =2600 bu durumda alabilirmiyiz?

Kardeş baş vur ama çok olacakmış gibi bekleme bu şartlarda zor görünüyor kisinin eşi sigortalı çalışıyorsa kaşının üstünde gözün var deyip red ediyorlar baş vurumnu yap hayırlı olsun ama büyük beklentin olmasin hayal kırıklığına uğrama sonradan

muntada al ansar

evet arabn nerden benzin nerden niye desin babasının hayrına değil devletin parasını veriyor görevini yapacak devlet bi gelir sınırı koymuş arabası varsada gelire ne kadar ekleyeceğini belirtmiş işte 150 bin liralık araba saysalar bile alabilir alamazsada yeni yıla alır asgari ücret 100 lira artsa arkadaşın evi 5kişi olduğundan 500 lira artacak alamazsın deme hocam belki alabilir gitsin başvuru yapsın neden engelliyorsun. Bazı arkadaşlar kusura bakma ama para cebinden çıkıyor gibi davranıyor asgari ücretle çalışan adam 5 kişilik ailesine bakıyor arabası var diye ölsün istiyorsunuz

sshad33

Güzel kardeşim bi tanidigim yeşil karta başvurdu engelli .annesinin 1700 tl emekli maaşı var diye yeşil kart 2022 maasida degil sadece yesil karti vermediler sen ne 'den bahsediyorsun .bende isterim almasını ama vermezler gitsin başvurusunu yapsın ama büyük ihtimalle ret olur sana bana gerek yok en güzeli 144 u arasın bilgiyi ordan alsın senin alır demende boş benim alamaz denemde boş bizim yüce devletimiz annesiyle yaşıyor diye yeşil kart vermezken arabası olan eşi sigortalı çalışan engelliye maaş vermez yine söylüyorum 144 u arasın gorsun

Bide saygısızca konuşma kimsenin ölmesini hasta olmasını istemeyiz zate görevini yapıp verseler kimse bişey demez 2022 eskiden kanunla beraber engellinin hakkıydı yüce yöneticilerimiz 2022 yi hak olmaktan çıkardı ayni makarna veya kömür gibi yardıma dönüştürdü bak kardeşim arabası olana .evi olana .sigortalı calisana hakkida olsa yardım saydıkları için genelde vermiyorlar dou you understand me?

Mrcharming34

Kardesim orda calisanlar saat 5 e kadar çalışıyor en iyisi yasadigin yerdeki vakfa ulaş ama genelde derlerki gel forum doldur

Formu doldurursun sonra vakfin içindeki heyet senin durumunu değerlendirme ya kabul eder ya red eder

@sshad33 arabam var derken 2000 model Clio 20 bin TL lik 🙂
ister 20 ister 200bin tl olsun muntada al ansar adlı arkadas yarımda olsa anlatmıs
1 - 2022de araç ötv indirimli alındı ise .ötv indirimli fiyatın 120 de 1 i yani dıyek ındırmlı 20 bine aldın.20000 / 120 :166,6666 tl gelirinize dahıl edilir
2 - 2022de araç ötv indirimli delde normal alındı ıse aracın kasko degerının 120 de 1 i gelire dahil edilir.
asgarî ücret + 375 te agi ile çalışıyorum yani 2324+375 =2600
aracı ötvli alık olsanız bile 2600+167 :2767 gene sınırı geçmezsınız araç engel olmaz.onların sana benzınını tamirini sormaya hakları yok soramazlar

Mka dediginiz gibi olsun inş maaşı verirler . annesiyle yaşıyor annesinin 1700 tl emekli maaşı var diye engelliye yeşil kart vermeyen yüce vakıf heyeti inş arabası olan sigortalı çalışan engeli bireye 2022 maaşı verirler

Kardeş baş vurunu yap ta olumlu veya olumsuz oldugunu buraya yazda herkes bilgilesin olurmu yine söylüyorum inş verir yüce vakıf heyeti

muntada al ansar
Yukarıda "arabası olan, sigortalı çalışan engelliye..." demişsiniz.
Sigortalı çalışan engellinin kendisi değil eşi. Eğer dediğiniz gibi kendisi sigortalı çalışıyor olsaydı gelire bile bakılmaz hiç bir şekilde alamazdı. Ancak çalışan kendi değil eşi olduğu için gelir kriteri uyarsa alır.

Ufukalp

Hayret araba o hanenin sayilmiyormu .eşi engelli gelir kriterinde engelli olmayan eşinin gelirine bakmicaklarmi . Birde ne kadar uzadı bu konu inş alır daha ne diyeyim rica ettim baş vuruşunu yapsın buraya yazsın görelim ben derdimi anlatamadım 2022 eskiden haktı şimdi yardim ama inş verirler ne diyeyim

muntada al ansar
Alıntıladığınız cevabıma dikkat ederseniz gelir kriteri uyarsa alır demişim, elbette haneye giren tüm gelire bakılacaktır. Benim orada vurgulamak istediğim; eşin sigortalı çalışan olmasının aylığa engel teşkil etmeyeceğidir.
Arkadaşın ailesi 5 kişilik, gelir kriterini aşması için hane aylık gelirinin 3500 liranın üzerinde olması gerekir. Arkadaş asgari ücretli ve arabasının da 20 bin tl civarı olduğunu belirtmiş. Biz o arabaya 40 bin TL bile desek hane gelirine yansıması 330 TL olacaktır. Haliyle yine de gelir kriterine uyuyor durum.

Mrcharming34
sigortalı olman sorun değil. önemli olan hane gelirinin uygun çıkması. hanede kişi başına düşen aylık gelir 701,32 TL altında çıkarsa eşine 2022 aylığı baglanır. aksi durumda bağlanmaz.
hane gelirine senin maaş + aracın rayic/kasko değerinin 120'de biri dahil edilir. başka gelir varsa onlar da.
hanenin harcamaları da hesaplanır. hanenin aylık harcamaları yüksek çıkarsa aradaki fark gelire eklenir. bu durumda gelir yüksek çıkar. ama harcamalarının kişi başına düşen aylık ortalaması da 701,32 TL den düşükse sorun yok.

sen bunlara takma. eşin rapor ve T.C. kimliğiyle birlikte vakfa gidip başvurusunu yapsın. hesap işini vakfa bırak:) hne gelirin uygun verdiğin bilgilere göre.
muntada al ansar
ablacım 2022 aylığı gelir hesabıyla GSS gelir hesabı farklı.
2022 aylığı gelir hesabında hanedeki herkes kişi sayısına ve gelir hesabına dahil edilir. ama GSS gelir testinde aileden sayılanlar dikkate alınır. ergin bekar çocuğun gelir hesabı yapılırken sadece kendisi annesi ve babası dikkate alınır. baba yoksa sadece annesi ve kendisi.

2022 aylığı gelir hesabında kişi başına düşen aylık gelir sınırı 701,32 TL iken
GSS gelir testi hesabında ailede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 981 TL'dir.

şimdi örnekle anlatayım
diyelim ki arkadaşın 26 yaşında bekar. hanede 2 kardeşi ve annesiyle birlikte yaşıyor. yani hanede kişi sayısı 4. sadece annenin 1700 Tl emekli aylığı var. başka gelir yok.
2022 aylığında hanedeki kişi sayısı 4 olarak kabul edilir.
ama GSS gelir testinde kardeşler aileden sayılmaz ve sadece kendisi ve annesi olmak üzere ailede kişi sayısı 2 kabul edilir.
2022 aylığında 1700 TL dörde bölünürken GSS gelir testinde ikiye bölünür.
gSS gelir testinde sonuç, 981 TL2den düşükse 60/c kapsamında yeşil kart baglanır. ama bu sınıra eşit veya üstündeyse yeşil kart baglanmaz 60/g kapsamında prim ödeyerek GSS'lı olur.

şimdi o arkadaşın GSS gelir testini ne zaman yaptırdı bilmiyorum. ama GSS gelir testinde sınır 981 Tl.
arkadaşın evli değilse, hesaba sadece anne ve babası dahil edilir. baba da yoksa sadece annesi.
arkadaşın annesinin maaşını ikiye (babası varsa üçe) bölsün. sonuç 981 Tl altındaysa yeşil kart için hemen gidip yeniden başvursun. tabi annnenin başka geliri yoksa.

Sayın @Kalem hanım keşke dediginiz gibi olsa evi olana sgksi olana şartları tutsada gozunun ustunde kasin var diyorlar neyse hele başvursun sonucu buraya yazsın görelim bu arada eski arkadaşlari görmek güzel selamlar

Şimdi çok merak ettim bilmem kaç tarihli bakanlar kurulu kararı danıştayda iptal oluyor ayasofya açılıyorsa bu kadar engelli dernekleri muhalefet partileri 2022 kanunda eskisi gibi engellinin gelirine bakılması için niçin danıştayda dava açmadı bravo turhan bey size

Bakin yeni açılan bir konuda arkadaş ne yazmış guney 66 diye bir arkadas 2022 engelli maaşına müracat ettim üzerime bir araç olduğu için vermiyorlar üzerine araba olup engelli maaşı alan dünya engelli var o nasıl oluyor peki ??

bir tanıdık bakım aylığına miracat edin dedi oraya gittik orada engelli raporunda bazı ibareler yazacak felan dedi hastaneye sevk etti... bu nasıl iş arkadaş biz ne yiyip ne içecez evin arabanın bize bir geliri mi var sanki ? arabanın geliri olmaz gideri olur.. Allah kahretsin ..

Şurada yazmış yeni
https://www.engelliler.biz/forum/20...de-arabam-var-2022-ayligi-alabilir-miyim.html

Yani buradan da su cikiyor gelir kriteri tutsa bilr üzerine evi veya arabası olana 2022 zor görünüyor satın ufukalp

Satın sayın olacaktı ufukalp

muntada al ansar
yok o çıkmaz. gelir kriteri hesaplamasında tüm gelırler ve ev ve araclar gelir hesabına dahıl edılır bu ıster engellı üzerıne olsun ıstersede hanedekı herhangı birinin üzerine olsun.eğer ev 1 tane ise kendı ıkamet ettıklerı ise o zaten hesaplamaya bile dahil edilmez o 1 evin dahil edilmesı için ailenın o evde ıkamet etmıor olması gerekıo aile kıra almasa ev boş duruyo olsa bıle hesaplamaya dahil edilir. araç isterse 1 tane olsun her turlu dahıl edılır

-mka benim dediğimi anlamıyorsunuz günümüzde o hale geldiki sdyv mütevelli heyetleri gelir kriterlerin tutsada üzerine ev veya araba varsa maaş bağlamıyorlar ayırım yapılıyor evi olmayan .aranası olmayana veriliyor neden eskiden 2022 hakti simdi yardim e yardim olduğuna göre istediğine yardim ederler istediğine etmezler

Misal Beyefendinin banka hesabında 200 bin TL si var ve her ay oradan da 1350 TL faiz geliri sağlıyor diyelim. Bunu beyan etmesi gerekiyor mu? Yoksa gelen kişiler banka hesap durumlarıyla ilgilenmiyorlar mı?

sarp35
başvuru edınce verılen belgedekı kurumları dolasıonuz bunlardan biride bankalar ve orda paranız hakkındakı bilgi belgeye işlenıo ve hesaplamanz ona göre edılıo.diyekkı bildirmedınız kontrolde ortaya çıkınca yersız ödem dıe ödedıklerını gerı alıp maaşı kesıolar
muntada al ansar
kardeş yok öle bişi ya.işlemler dedıgım gibi yapılıo. aksını ederse görevlı şikayet edersiniz

Arkadaşlar,

2022 aylıkları kanun ve yönetmeliğe göre ödenmektedir. bunlara uymayanlar hakkında idare mahkemesinde dava açılır. aylıkların bağlanmasında keyfiyet olamaz. değerlendirme hatası olabilir ama bu bir idari işlem olduğu için mahkeme yolu açıktır

Üst Alt