Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücrete zam gelmezse kriter artmayacak mı?

monser

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
3
malum asgari ücrete zam yapmayacağız diyorlar ama diğer yan maaşlara zam yapılacağından dolayı kriterlerde ufak bile olsa aşmalar meydana gelecektir böyle bir durumda ne yapacağız? yani 100 lira dahi aşsa maaşımı kesecekler?
yeğenime ispanyada şizofren teşhisi konmuş oranın vatandaşı. %40 rapor ile hemen 1200 euro maaş bağlamışlar şartsız şurtsuz..

Ebgelli olup çalışmayan evi olmayanlara bu maaş başka sart aranmadan bağlanmalı. Ben de esimden para istemek istemiyorum onun eline bakmak istemiyorum zaten cimri eli sıkı ama bu maaş azda olsa ihtiyaclarimi gideriyor. Bunu neden bu sekilde duzenlemiyorlar.

@monser, abiciğim asgari ücretin 1334 euro olduğu yerde nasıl 1200 euro bağlamışlar

Eskiden asgari ücretlere sene de bir zam vardı. Seçim dolayısıyla sene de 2 defaya çıkardılar. Seçimi kazandılar. Eski usüle devam. Emeklilere de zam yaptık derler kök maaşları ile beraber yine 10 bine gelir onu da öyle kitlerlerse şaşırmam. :)

Asgari ücret e zam gelmezse maalesef gelir kriteri yükselmeyecek buda maaşlar artması sebebi dolayısıyla çoğu engelli maaşı bakım maaşı alanlar mağdur olacak

Ya arkadaşlar olaya hep yanlış bakıyorsunuz ve zaten amaçları da hep yanlış bakmamızı sağlamaktı. Senede 2 kere zam yapsalar ne olacak? Kalkipta şirketlere kardeşim sattigin urunlere mallara da yılda sadece 2 kez zam yapabilirsin diyecek güç kuvvet kudret adalet onur şeref... vb erdemlere sahip mi bunlar? Hepsi birer fabrika sahibi insanlar. Kendi aralarında muhakkak ki diyorlardir köpeklerimizin önüne iki üç kuruş zam atarız onlar bu iki üç kuruş için sevinirken ellerinde avuclarinda ne varsa yagmalariz diye...

Özel hastane sahibini sağlık bakanı, özel okullari olanı eğitim bakanı, din tuccarligi yapanı diyanet bakanı...vs yaparsan olacağı bu işte. Devletin kurum ve kuruluşları ne kadar berbat iş yaparsa bunların sahip olduğu şeyler daha fazla değer kazanıyor. Demem o ki elledigimiz iki meme ama yediğimiz...... haddi hesabı yok...

@m.okanoyun,
Demesine gerek yok her ürünlerin fiyatı zamlanıyor sadece en bariz örnek marketteki etiketler hiç bir zaman sabit kalmaz, kalmıyorda. Bu hükümeti seçen %52'nin sayesinde yaşıyoruz bu hayatı. Kına yaksınlar şimdi bir yerlerine.

Arkadaşlar kisi başı gelir 5.667 tl idi haziran ayinda bu rakam gucellenecek mi yoksa yil sonuna kadar 5.667 tl olarak devammi edecek?

@sunnshine,
işte bende bunu belirtmek istedim diğer maaşların arttığı yerde kriter artmazsa 500 1000 lira yüzünden kriterler aşılmış olacak...belkide bunu istiyorlar...

Yönetmelikte yıllık kazanç 12 ye bölünür ve aylık gelir buna göre hesaplanır yazıyor. Buna göre hesap yapın benim anladığım bu Sosyal hizmetler nasıl hesaplıyor bilmiyorum

Asgari ücrete zam gelmedi eşimin maaşına 2500 lira zam geldi 600 lira aştı gelir kriteriniz diye iki gün önce sosyal hizmetler aradı maaşınız kesildi dedi. Bu basıl adaletsizliktir? Evimiz asansörsüz olduğu için kiraya çıktık kendi evimin kirası rayiç bedeli gelir kriterimize eklediler. İyi de ben kiradayım aldığım kirayı oturduğum evin kirasına veriyorum bunu niye görmüyorsunuz? Perişan olduk ne yapacağız bilmiyorum? Ölün geberin diyor hükümeti yönetenler ve biz de bir sesimizi yükseltemiyoruz bize de yazıklar olsun.

Bilerek yapmıyorlar maaşları kesmek için akp tam bir cambaz aynı taktiği memur maaşlarına bile yapıyor. Emekliyi zaten dikip dikip... neyse 2028 yılında boş muhalefet sayesinde yine akp kazanır.

Bende de aynı durum söz konusu daha aramadılar. Çok saçma bir sistem hükümetin yanlışının cezasını biz çekiyoruz. Emekli maaşına gelen %25 lik artış zam değil ki, enflasyon karşısında emekli maaşının değerini koruması. Benimde sınırı 500 TL aştı. Şimdi ama ocakta enflasyona göre artarsa asgari ücret gene gelir kriteri tutacak. Şimdi maaşı kesip ocakta bir daha mı başvuracağız ? 17 yıllık sürekli,ağır engelli raporum var, ocakta tekrar başvurursam bunu kabul edecekler mi? Yoksa yeni raporla mı uğraşacağız tekrar? İşin tuhafı ocakta tekrar bağlandı diyelim. Seneye temmuzda asgari ücret artmazsa emekli maaşına gelecek enflasyon farkı ile gene sınırı aşacak. 6 ay maaş verip,6 ay kesecekler mi? Zaten zar zor geçiniyoruz, sonda,bez , ilaç paraları. Makarna yemekten ekmek yemekten şeker hastası olduk. Doktor et ye sebze,meyve ye diyor. Hesap ediyorum evde bakım maaşıyla bile yetişemiyorum, ne olacak sonumuz Allah bilir. Allah Bize bunu reva gören bütün devlet görevlilerini bizim durumumuza düşürsün inş.

Aman ne güzel ! Çürüğe ayrıldı muhtemelen ailesininde katkısı vardır delirdi işe yaramaz maaş alsın ! Çok korkunç bişey Avrupa’da evde oturmak benim teşhisim farklı ama önce Herkez vah vah dedi sonra hepsi uzaklaştı neden uzaklaştınız dediğimde? Hasta kafadan kontak yerine koydular tepki verdiğimde !evde baktigim tek şey duvarlardı ! Ne kadar korkunç olacağını asla fark edemezsiniz ! Defalarca defalarca döngüye girdim illeri derece bipolarım ! Sonra naptım çalışmaya başladım arkadaş edinme kolay değil belli yaşta hele iş hiç ortam Deil ! Konuşursun işini yaparsın geçer gidersin ! İşte bu! O yıllarca evde oturmak ve çokça gözüken para almak marifet Deil ! Çünkü o para 1200 1500 gibi paralar çok az Avrupa’da bi kira 600 700 Euro civarı düşünün ! Herkez etrafında lüks arabasına evine gircek karısına yada kocasına sarilcak o napcak! Verilen 1200 Euro’yu ?? Soruyorum

@Kirlielmasim,
Çalışmak sana daha iyi gelir. Kimseyi umursama işini yap ve geç daha fazla gelirin olur ayrıca sosyalleşmek para ile olur. Kimseyi umursama o şunu demiş bu şunu demiş salla gitsin. İşine ve yaşamına odaklan gerisi gelir.

@Kirlielmasim,

Yaparsın hayat zaten zor çalışan ve ayaklarının üzerinde durabilen kadın gerçekten güçlüdür. Bireysel olacaksın aileye bağlı olmadan çalışıp, hayatını idame edecek ve kimseye eyvallah demeden yaşamak gibi güzel bir şey yok.

Kendine ait bir ev ve az eşya tek başına yaşamak gibi güzel bir şey yok. Hey özgürlük....

@hazarbaba,

çalışma geçmişi ve sosyal güvenlik katkısı olmayan taban olarak 520 euro engelli maaşı alıyor.

520 euro yu 1334 euro ile karşılaştırırsak %38.98 i
3.337 TL yi 17000 TL ile karşılaştırırsak %19.63

30 yıl devlete hizmet eden adam 16k emeklisi..sözün bittigi yer.

@zubizaretta,

Bes boşuna çıkarmadı bu at hırsızları emeklilik sistemini bitirip, herkesi bes yönlendirecekler.

@zubizaretta,
Çöp ama emekli sistemini özelleştirme politikasina gidecekler. Sgk artık bunun altından kalkamayacak duruma geldi. Özelleştirme ile ne kadar para o kadar emekli maaşı ile yükü omzundan atarlar.

Ben size dedim böyle olacağı belliydi 300 lira 500 lira için maaşları kesiyorlar sormuyorlar borcunu harcını bile bile yapıyorlar...kamuda 5 milyonun üzerinde maaş alan var bunların sadece inanın 1 milyonu hakkediyordur,yarısından çoğu bir iş yaptığı olmadığı gibi en yüksek maaşları alıyorlar zaten kendilerinden bahsetmiyorum.Zenginden vergi alınmıyor ama gerçekten bu paralara muhtaç insanların paralarından çalıp kendi açıklarını kapatmaya çalışyorar.Yatacak yerleri yok inş fersah fersah kendilerinden çıkar bunlar ama pekte öyle bir adalet olduğuna inanmıyorum iki tane örnekle olmuyor diğerleri en iyi şekilde yaşıyor sülalece..

Üst Alt