Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asaletin tastiklenmesi için yapılan 100 soruluk sınav test olarak mı yapılıyor?

sebboy

Üye
Konular
90
Reaksiyonlar
0
herhangi bir kurumda olup asaleti tasdiklenen arkadaşlarım bu 100 soruluk sınav test üsülümü oluyor yoksa klasikmi oluyor birde bu sınavı geçemezsek memurluktanmı atılıyoruz bu konuda bilgisi olan arkadaşlar tecrübelerinizi aktarırmısınız:D

evet aday memurken başımıza neler gelecek,şu sınav meselesi nedir ne değildir bilenler açıklasınlar lütfen.

Devlet memuru olarak atanan birey adaylık dönemin de 2 defa sınava girer.
1-Temel eğitim sınavı
2-Hazırlayıcı eğitim sınavı
ve son olarak uygulamalı eğitim (Staj gibi düşünün) olarak gerçekleşir.
Bu sınavları kurum ister ise yapar istemez ise yapmaz (Genelde yapılır.) eğitim (2 ay kadar ders verilecek aday memura) ve sınavların ne zaman olacağını kurumunuzu takip ederek öğrenebilirsiniz.
Sınavlardan en az 70 puan almanız gerekli ilk 1 yıl içerisinde bu sınavları veremez iseniz veya katılmaz iseniz 2.yılda adaylığınız devam eder. Yine 2.yılda bu sınavları veremez ve katılmaz iseniz ilişik kesme belgeniz hazırlanır ve işinize son verilir.

Peki bu staj gibi olcak sınavın dışındaki sınav test usülümü olucak officer

ben özel okulda öğretmenim bizlerin de adaylığının kalkması için bu sınavlardan geçmemiz gerekiyordu. 2 sene önce adaylığım kalktı. Sınav aslında çalışma gerektiren bir sınav yani hiçbir şey bilmeyen geçemez kolay bir sınav değil. Bir de bu forumdaki bir arkadaştan öğrendim. Özel okullarda stajı kalkan öğretmen arkadaşlar valilikten aldıkları kağıdı ibraz ederlerse bu sınavlardan muaf olurlarmış bilgilerinize.

thief27;

memur olanın muaf olma durumu varmı acaba:D

arkadaşlar bu sınavlar test usulü yapılıyor eğeriki sene bu sınavlardan kalırsanız memurluktan atılır 3 yıl boyunca giremezsiniz gözünüz korksun diye söylemiyorum sadece usulün böyle olduğunu belirtmek istedim

Arkadaşlar ben girdim bu sınava bizde geçme notu 60 dı bursa için test olarak yapılıyor.Normal şartlarda sınav biraz zor ama eğitimi veren kişinin dediğini söylüyorum bu sınavdan daha kalanı görmedim dedi.Ama her il de uygulama aynı mıdır bilmiyorum.bunlar biraz formalite sınav çok takmanıza gerek yok kafanıza.

Bu sınavdan dolayı korkmanıza hiç gerek yok işe girdiğiniz sınavdan daha zor değil.Üstelik sizi bir aylık bi seminere tabi tutarlar bu seminerde 657,Atatürk ilkeleri ,Kurum hangisi ise onunla ilgili mevzuat haberleşme kuralları gibi konular olur.Ders notlarını verirler zorlamazlar.Genelde Seminer sonundada 300 -400 sorulukta bi soru kitapçığı verip içinden 100 tanesini sorarlar.Sınav test usulü olur ve zor değildir.Ben şahsen Asaleti bu sınav yüzünden tastik olmayan hiç kimseye rastlamadım birazcık ciddiye almanız yeterli olacaktır.Başarılar hepinize...

sebboy

benim demek istediğim özel okulda stajı kaldırılan öğretmenler devlete memur ya da öğretmen olarak atandığında stajının kaldırıldığı belgeyi ibraz ederlerse bir daha o sınavlara girmezlermiş. Sınavla ilgili diğer arkadaşların yazdıklarına katılıyorum bizim memur da sınavı geçemeyen olmadığını söylemişti ama şu var hiç çalışmadan girerseniz geçemezsiniz en azından seminerlere katılıp verilen notları bir kez gözden geçirmeniz şart. Bana biraz ehliyet sınavını andırıyor. Ona da hiç çalışmamıştım sadece son gün kitaptaki daha önce çıkmış olan sorulara ve cevaplara bir kez göz atmıştım sınavdan 90 almıştım :D bunun gibi bir şey

çok tşkler ederim thief27 ve diğer cevap yazan arkadaşlarım içimi rahatlattınız sağolun

aynı sınava girecek olan zihinsel engellilli memur adayı için nasıl olucak?? seminere giden diğer öğretmen adaylarıyla aynı mı tutulucak?? bu sorumu cevaplarsanız sevinirim

yav hikaye hepsi rahat olun sınav mınav fıs tıs girdin mi girdin. yüz kızartıcı bir suç işlemezsen ve işten kaçma yapmazsan asaletin çoktan tastik oldu.

Hayırlısı ile bi atanalım da iş ona kalsın :)

Üst Alt