Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artroskopi ameliyatında iyi olan bir doktor önerir misiniz?

hdoa

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
2
Merhaba dizimde geçmek bilmeyen bir ağrı var sürekli doktora gidiyorum fakat uyguladıkları tedaviler bir işe yaramıyor prp ve ozon iğnelerini yaptırdım işe yaramadı glikozamin ve zerdeçal gibi bitkisel ilaçlar kullandım işe yaramadı fizik tedavi gördüm bu da işe yaramadı Ameliyat olmak istiyorum bu konuda bildiğiniz iyi bir doktor varsa yazın lütfen Ayrı yeten Anneminde omuzunda tendon yırtığı var çok ağrıdığını söylüyor o da fizik tedavi gördü onda da işe yaradı ikimizde ameliyat olacağız ben dizimden annem omuzundan daha önce bu şikayetlerden ötürü ameliyat olup memnun kalan varsa yazsın lütfen. Admin bu başlığı lütfen başka bir forma ekleme ayrı bir başlık olarak kalsın.

sorunuz tam anlaşılmamıştır. dizindeki hastalık meniküs yırtığı mı iyi doktor önerisi sormuşsunuz şehir nedir

HOŞCAKAL

Dizimdeki sorun şöyle oldu : 4 yıl önce sol bacağım kırıldı ve 4 yıldır iyileşmedi bu süre içerisinde bütün yükü sağ bacağım taşıdı zamanla sağ dizde ağrılar başladı bu ağrılar git gide arttı sonra bu ağrılara seslerde eşlik etmeye başladı.

gitmediğim doktor kalmadı ama sıkıntım bir türlü geçmiyor. 3 farklı yerde farklı zamanda MR çektiridim hepsinin raporunda menüsküs yırtığı yazıyor fakat doktorlar görüntülere bakıp ve fiziki muhayene yapıp menüsküste sıkıntı yok fizik tedaviye git diyor. Uygulanan tedaviler : fizik tedavi, 4 kez PRP-CGF-PROLOTERAPİ enjeksiyonu, 1 kez ozon iğnesi, Kondromin ve Zerdeçal flex ilaçları. sonuç sıfır. Yaş 25, boy 1.78, kilo 73. yani kilolu da değilim.

Balıkesirde oturuyorum burada ilk olarak üniversitediki doktorları gezdim orada MR çektirdik fizik tedaviye gönderdi sonra interneten araştırarak istanbulda Doç.Dr Nevzat selim gökaya gittim oda aynı şekilde menüskeslerde sorun yok deyip bitkisel ilaç yazarak fizik tedaviye gitmemi söyledi sonrasında edremite özel körfez hastanesinde dr halil ibrahim bilgene giderek o iğneleri yaptırdım yine sonuç sıfır ve yine isatanbulda farklı bir doktora Yedi tepe ünv. Doç.Dr Gökhan meriçe gittim ve şaka gibi oda diğer doktorların söylediğini tekrarladı.

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.ne...=94c5ed55ad1d761c8b6f643301f0fc68&oe=5C5FB367

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.ne...=e7e8ad3eb93523773cdd4dd92bcbbab4&oe=5C59312D

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.ne...=941f3e9044b5cc1d60379721b4bbcfbf&oe=5C256073

Menisküslerin şok abzorbe edici görevi, eklem kıkırdaklarının beslenmesine yardımcı diz stabilitesini sağlar ve yükün daha geniş bir alana dağılmasını ve eklem kıkırdaklarının yüksek basınçtan korunmasını sağlayor. ayrıca şu husulara dikkat ederseniz

Merdivende ve çömelirken ağrı artar kitlenme yırtık olan menisküs parçasının eklem aralığına sıkışması ile olur ve bükülen diz uzun süre açılamaz. Menisküs yırtığı olan dizde sıklıkla sıvı birikmesi de olur. dizinde şişme ve dolgunluk hissi olarak algılarsın. Duyarlılık eklem aralığı boyunca bulunabilir, bu menisküsün periferik yapışma yerlerindeki yırtılma veya zorlanmaları gösterir kendini manyetik rezonanstır(MRI) Menisküs yırtıklarını %80-93 arasında hemen tanı konulur. sizde görünen o ki ancak bağ sistemi sağlams kitlenme ve hidroartroz yok konservatif tedaviye devam edeceksınız .

Dize elastik bandaj veya dizlik sarın sportif aktivitelerine ara verin vr egzersizlerine devam edin bu tür bir çok uzmana gitmişsiniz sonuç birsey dediyse biliyorsunuz Hastalık yoktur, hasta insan vardır. size tavsiyem bir psikiyatr de görünün stres, üzüntü, endişe, korku ve aşk acısı gibi güçlü duygular vücutta ağrıya neden olabilir. Özellikle baş, boyun ve sırt ayak bölgesinde mevcut bir ağrıyı artırıp, süresini uzatabilir. sizde fantom ağrı olabileceğince kanaatim var Fantom hayalet anlamına gelmektedir. Yani hayalet ağrıları. Bu ağrı tipi yanıltıcı olup insanları hayrete düşürmekte, anlaşılması ve tedavi edilmesi zor durumlar ortaya çıkmaktadır. Fantom ağrıları genellikle kopmuş ya da kesilmiş kol ya da bacak bölgesinde ortaya çıkar. Örneğin; Diz bölgesinden bacağı kesilmiş bir hasta, olmayan bacağının baş parmağında şiddetli bıçak saplanır tarzda ağrılar hissedebilir. Konuyu bilmeyenler hastanın yalan söylediğini, rol yaptığını ve ilgi çekmek istediğini sanırlar.

Oysa ki en rahatsız edici ağrı türüdür fantom ağrısı. Olay beyindeki merkezleri bir şekilde harekete geçirilmesi ile ilgilidir. Beyinde ağrı hissini işleyen farklı merkezler vardır. Aslında her şey ağrı hissiyle alakalıdır. Beyindeki merkezde kusur varsa ağrı algısı olmayabilir. Beyinde duyusal ve duygusal ağrı merkezleri bulunmaktadır. Psikolojik ağrı durumlarda doktorlardan aldıkları tedavi önerilerinin yanında daha iyi bir yaşam kalitesi için aklımızı ve duygusal istikrarımızı güçlendirın geçmiş olsun

HOŞCAKAL

Kısacası psikoılojik bir durum demişsiniz fakat öyle olmadığına eminim. Zaten 2 yıla yakın psikiyatirye gidip ilaç kullanıyorum bu ilaçlar dahada kötü yaptı orası ayrı bir konu fakat dediğim gibi durum tamamen mekanik yani dizde bir sorun var aynı pozisyonda bir süre oturduğumda ve pozisyon değiştirmek istediğimde kütletme ihtiyacı duyuyorum kütletince rahatlıyor dizim. bu kütletme olayı da ağrılarla başladı.

Şun ki planım 3 ay bol bol spor yapıp bacaklarımdaki kas gücünü artırmak. 4 yıldır hep yattığım için bacaklarım çok zayıfladı 3 ay sporla duruma bakacağım bir değişme olursa spora devam edeceğim olmaz ise kesin ameliyat olacam.

MR raporlarında ne yazıyor anlıyor musunuz?

Aynı sorunlarla bende karşılaştım bir 4 5 kez atroskopi yaptılar ama sonuç protez oldu romatizma araştırması yaptır bende romatizma çıktı ağrıların kıkırdak kırılmalarının sebebi romatizma ozon prp bende yaptırdım ama sonuç protez oldu kanda çıkmaya bilir mr çektir ramotolojiye gitmeni tavsiye ederim

Mümin Çelik

Mümin abi romatizma olabilrmi diyerek birkaç kez kan testi yaptırdık temiz çıktı. MR la nasıl belli oluyor romatizma olup olmadığı, birde zaten 3 kez MR çektirdim ben abi onlarda çıkmaz mıydı.

Mr da belli oluyor ama doktorun iyi okuması lazım benim durumumu romatoloji doktoru çözdü her doktor iyi mr okuyamıyor hele ortopediciler
fırsatın olursa ramotoloji doktoruna git

eklem arası ve yırtılmış (rüptür ) olan yerde ödem sıvı birikme var yazıyor o yüzden ağrı var. ilerde kireçlenme riski de var. üşütmememiz ve operasyon risk yoksa olmanız lehinize

HOŞCAKAL
Ya hocam en iyi ortapedislere gittim fizik tedaviye git deyip başından sağıyorlar 10 bin tl para harcadım prp dir ozondur bitkisel ilaçtır fiizk tedavidir ama yok yani durum aynı valla iğreniyorum artık doktor yüzü görmekten ve aynı şeyleri başka doktorlara anlatmaktan. Bu doktorlar anlamıyor mu acaba MR lardan bir şey valla deliricem. Çekilen mr lar ortada ne yapmalıyım.

Mümin Çelik
valla abi delirti beni. 1 yıldır dokrot geze geze bir hal oldum. sen artroskopi ameliyatlarını nerede oldun ve hangi doktor yaptı amliyatları. ayrıca sana ne söyledi de bu ameliyatı yapalım dedi doktor ayrıntılı yazar mısın. Söylediğin gibi Ramotolojiye de gideyim bir ordan da bir şey çıkmaz sa Artroskopi olacağım. Bİrkaç doktordan artroskopi amaliyatı için fiyat aldım 15 bin tl diyorlar bunuda anlamış değlim neden bu kadar pahlı.

Atroskopi bursada ceylan hastanesinde ücretsizdi atroskopi için o kadar para sakın sakın taş çatlasa 500-1000 arasıdır bursa da medical park ta Murat Saylık Ceylen hospital de Fatih Volkan Tercan ikisi de çok iyiler bende de kıkırdak parçalanması vardı bir türlü toparlamadı prp ozon her türlü tedaviyi denedik olmadı sonra yine medical park hastanesinde Ramotoloji doktoru Sevtap hanım var o anladı

Mümin Çelik

Abi ben istanbul da gittiğim daktorlardan ikisnden de fiyat aldım doç. nevzat selim gökay 15 bin tl gider dedi sonra yeditepe ünv. dç gökhan meriçe gittim oda aynı fiyatı söyledi işin komik tarafı ben balıkesirde oturuyorum gökhan meriç daha yeni balıkesir ünv. istanbul yeditepeye gitti burada ücretsiz yapıyordu ameliyatları devlet hastanesi olduğundan orada 15 bin dedi tabi aslında bu parayı isteyen hastane imiş öyle dedi özel ünvsteymiş orası. Birkaç artroskopi ameliyatı olan arkadaşla konuştum abi daha kötü olduk dediler o yüzden her doktora güvenemiyorum. Bursada da bir doktor duydum belki biliyorsundur Prof.Dr. Burak Demirağ Artroskopi ameliyatında iyi bir doktormuş duydun mu bu doktoru abi Medicana Bursa Hastanesinde çalışıyor

Doktoru bende duydum ama hiç fikrim yok ama tekrardan atroskopi için Fatih Volkan Tercanı gata çıkışlı ve TİMES dergisinde makaleleri yayınlanan bir doktor Murat Saylık ben başka doktor bilmiyorum ikisi de çok iyi öncelik olarak fatih hoca atroskopide de iyi tavsiye ederim

Mümin Çelik

Abi selamlar bugun bir arkadaş fatih volkan tezcan hocaya diz artroskopisi olmuş onun sayesinde fiyatı da öğrenmiş oldum 3.500 istemişler. bu aprtroskopi de sıtandart fiyat herhalde bakalım bende gidecek gibiyim yada ankarada dr ulunay kanatlı ve dr hamza özer varmış onlarıda önerdiler birine gidicez artık

Bana daha önce atroskopi için ücret almıyoruz demişlerdi şuan alıyorlar mı onuda bilmiyorum ama çok para

Mümin Çelik

Aynen abi çok para ama ameliyat olmam gerek yani mecbur kadlık. herşey para olmuş maalesef. sen ne zaman gitmiştin abi ne zaman öyle dediler sana birde o foktora ameliyat oldun mu sen

ankara ünüversitesi ibni sinada da bir doktor var abi adasm develt hastanesinde çalışıyor ama ameliyatları ücretli yapıyor yani bıçak parası istiyor 5 bin civarı valla devllete bilde durum bu

Ben 2016 Aralık ayında atroskopi oldum 500 tl idi Esentepe tıpta sonra ceylana geçti 2017 ekim başında sordum ücretsiz dediler şimdi bilmiyorum ne desem yalan olur

Üst Alt