Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık kamuda her engelli grubunun seviyesi ve durumlarına göre sınav yapılacak

bvib

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Değerli Arkadaşlar,

Milli Eğitim Bakanlığın Alacağı Engelli Memur hakkında sizlerle çok önemli bir konuyu paylaşmak isteriz.
Türkiye İşitme Engelliler Derneği Genel Merkezi olarak İşitme Engellilerin eğitimde ve istihdam da karşılaştığı sorunlara karşı elinden gelen tüm çabalarıyla mücadele etmektedir. Gerek yönetim gerek de Komiteler en iyisini yapmak için mücadele etmektedirler.Bu sebeple bu sınavında adil ve eşit olması için tüm imkanlarını seferber ederek, sınavda yapılması gerekenler ve çözüm önerileri konusunda işitme engellilere yönelik uygulanması gerekenler konusunda ilgili tüm bakanlıklara,milletvekillere ve üniversitelere gerekli girİşimleri yaptık.Bu girişimlerimiz sonucunda büyük bir zaferi ile bu mutlu haberi de resmi yazıyı da sizlerle paylaşmaktan onur ve gurur duymaktayız.
Şimdiye kadar engelli memur alımında diğer engelli gruplarıyla aynı sınava giren işitme engelliler başarı gösterememektedirler. Bir boğaziçi üniversiteyi bitiren bir engelli ile işitme engelliyi aynı sınava tabii tutulması dönemi kapanmıştır.Tüm girişimler sonucu aldğımız bu güzel haberi aşağıda göreceksiniz.

TÜRKİYE İŞİTME ENGELLİLER DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

20/04/2010 tarihli ve 179419 sayılı Başbakanlık Bilgi Edinme Başvurunuzla ilgili olarak,

1- Öğretmen, memur ve hizmetli adayların öğrenim durumları ve işitme ve/veya dil ve konuşma ile zihinsel özürlüler için öğrenme ve algılama düzeyleri ile dil gelişimleri ve sözel iletişim güçlükleri göz önünde bulundurularak sınav sorularının ayrı ayrı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanması sağlanacaktır.

2- Kimlerin öğretmen olarak alınacağı MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 80 sayılı Kararı ve eki çizelgeye göre yapılmaktadır.

Bilgilerinize.​

Artık her engelli grupların seviyesi ve durumlarına göre sınav yapılacaktır.bu yüzden sınava girecek olan arkadaşlarımızdan,bu sınav torpil,zor,ben kazanamam,diger engelli grupları bizi geçer gibi cümlelerle kendilerini yıpratmasınlar.Artık bu kabus bitmiştir.Şimdi kendi aranızda yarış dönemi başlayacaktır.Hakeden zaten hakettiği yere gelecektir.Sizlere bu tür kolaylıklar yapıldıkça sizler de üzerinize düşen görev de takdir ederseniz ki artık bir şekilde sıkı ve disiplinli bir şekilde çalışmanızı önerim.Sınav 4 temmuz olarak açıklandı ve sınav ücretleri kaldırıldı.Bundan sonra ki tüm gelişmeleri bu platformda bu etkinlikte takip etmeye devam edin.Bizler sizler için varız.Sizlerin daha da iyi eğitim ve daha iyi bir yaşam koşullarına kavuşmanız için fikir ve düşünceleriniz çok önemli.bu haklı mücadelemizde sizleri de aramızda görmek en büyük arzumuzdur. Yönetimim adına Saygılarımla...

Türkiye İşitme Engelliler Derneği
Genel Merkezi
Eğitim Komitesi Bşk
Namık TOPÇU

Bu bilgi sadece meb sınavı ile mi ilgili yoksa açılacak bütün sınavlar damı geçerli olacak...

selamlar siteye yeni üye oldum meb sınavında her engel grubunun kontejanı varmı işitme,zihinsel,görme,ortepedi,diger vs gibi varsa yerleştirme nasıl olacaktır diyelimki istanbul 84 tane özürlü memur kadrosu var bu 84 sayısı 4,5 engel grubuna bölünüp her engel grubundan istanbulu tercih eden en yüksek puanı alanlarmı yerleşecek yoksa hiç bir engel grubuna bakılmaksızın en yüksek puandan başlayarak 84 sayısı tamamlana kadar devam edecek tüm engelli arkadaşların meb sınavının hayırlı olmasını diliyorum.

Üst Alt