Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık işçi olarak atananlar KPSS kanalıyla iş başvurusu yapamayacak!

savas19

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
bülent abi bunu başka konu başlığında lütfen açma bu konudan herkesin haberi olsun herkes ona göre davransın.
9 ağustus itibariyle yönetmelik değiştirildi. memurnetten herkes öğrenebilir, altta yayınlanan yazının özeti: örneğin 2008 kpss puanıyla yerşeşen arkadaşlar bu sınavın geçerliği olduğu sürece işkur üzerinden başvuru yapamayacak ,gözden kaçıp başvuranlara yarğı yolu açılacak ,tam bizim istediğimiz gibi.
hatırlarsanız bundan öncekiler kamuda çalışmalarına rağmen tutup başvuru yapabiliyorlardı, ve bişey yapamıyorduk, şimdi ise başvurması suç olup kamuyu yanıltmaktan hakkında inceleme başlatıla bilecek çünkü yönetmelik değişti.
orman müdürlüğü alımlarında yerleşen arkadaşlar örneğin bundan sonraki alımlara başvuru yapamıyacaklar .
süper oldu ,ama artık başka ildeki ilanlara başvuru olayı kalktı sadece kurum talep ederse türkiye çapında alım olacak...neyse altta herşey yazıyor.
İşçi alımı artık il düzeyinde yapılacak
İşçi alım yönetmeliğinde 9 Ağustos 2009 tarihi itibariyle önemli değişiklikler yapılmıştır.
Başlıklar halinde sıralayacak olursak değişikliklerin önemli olanları şu şekildedir: 1- Bir kaç istisna dışında, sürekli işçi alımları bundan böyl il düzeyinde, geçici işçi alımları ise il ve ilçe düzeyinde verilecektir.
2- İşçi olarak atanan ve deneme süresi sonunda da çalışmaya devam edenler aynı tarihli KPSS puanıyla bir başka kamu kurum ve kuruluşunun sürekli işçi talebine başvuramaz.
3- Sözlü sınavın toplam puana etkisi yüzde 20'ye indirilmiştir.

İŞÇİ ALIMI İL DÜZEYİNDE YAPILACAK
Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 6. maddesi şu şekildedir: "(3) Kamu kurum ve kuruluşları sürekli işçi taleplerini il düzeyinde, geçici işçi taleplerini ise il veya ilçe düzeyinde verirler."
Bu düzenlemenin istisnası ise şu şekildedir: "(4) Ancak, 2 nci maddenin ikinci fıkrasının (d) bendi saklı kalmak kaydıyla, sürekli işçi olarak istihdam edilecek müfettiş, kontrolör, denetmen, denetçi ve uzmanların yardımcı ve stajyerleri ile mühendis, aktüer ve hukuk müşaviri talepleri, işçinin istihdam edileceği ilin potansiyeli göz önünde bulundurularak, ulusal düzeyde de verilebilir."
Buna göre;
- Sürekli işçi olarak istihdam edilecek müfettiş, kontrolör, denetmen, denetçi ve uzmanların yardımcı ve stajyerleri,
- mühendis
- aktüer
- hukuk müşaviri,
hariç olmak üzere işçi talepleri artık il düzeyinde verilecektir.

İŞÇİ İLANLARINI İŞKUR YAYIMLAYACAK
Kamu kurum ve kuruluşlarının hem sürekli hem de geçici işçi talepleri Türkiye İş Kurumu internet sayfasında ilan edilir. Memurlar.net olarak söz konusu ilanları Memurlar.Net - İlan servisine de ekleyeceğiz.

AYNI KPSS PUANIYLA 2. KEZ BAŞVURU
Yönetmeliğin 10. maddesinin beşinci fıkrası şu şekildedir: "Kamu kurum ve kuruluşlarına sürekli işçi olarak girmiş olanların, deneme süresi sonunda da çalışmaya devam etmeleri hâlinde, aynı tarihli KPSS puanları ile bir başka kamu kurum ve kuruluşunun sürekli işçi talebine başvuruları kabul edilmez."
Buna göre işçi olarak atanıp, denem süresi sonunda da çalışmaya devam edenler, aynı KPSS puanıyla diğer sürekli işçi alım ilanlarına başvuramayacaktır.

SÖZLÜNÜN PUAN DEĞERİ AZALTILDI
Yönetmeliğin 17. amddesi, işçilerin sınavla belirleneceğini hüküm altına almıştır. Sınav; yazılı veya sözlü yöntemlerinden biri veya ikisi kullanılarak, meslekî bilgi ve becerilere ilişkin konulardan yapılacaktır.

Adayın başarı puanı; hem yazılı hem de sözlü sınav yapılması hâlinde, adayın KPSS puanının yüzde ellisi, yazılı sınav puanının yüzde otuzu, sözlü sınav puanının yüzde yirmisi; sadece yazılı ya da sadece sözlü sınav yapılması hâlinde adayın KPSS puanının yüzde yetmişi, yazılı veya sözlü sınav puanının yüzde otuzudur.​

valla iyi oldu puanların önemi arttı..inşallah biras alım yaparlarda biran önce yerleşiriz..

"Kamu kurum ve kuruluşlarına sürekli işçi olarak girmiş olanların, deneme süresi sonunda da çalışmaya devam etmeleri hâlinde, aynı tarihli KPSS puanları ile bir başka kamu kurum ve kuruluşunun sürekli işçi talebine başvuruları kabul edilmez." ALINTIDIR!

Kamuda aday memurluk suresi 2 yıldır.Buna gore isciligi yada memurlugu kesinlesinceye kadar her yere basvurabilir gibi bir anlam cikiyor yanlis anlamiyorsam?

işkur daki adaylık süresi önemlidir o da 6 ay olarak belirlenmiştir

bence değişiklikler yerinde olmuş.hayırlısı olsun.ama konunun başlığı yanlış atılmıs medaretör arkadaş değiştirirse iyi olur.konu başlıktan daha geniş.kamunun işçi alımında yönetmelik değişikliği daha uygun olur.

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak usul ve esaslar yönetmeliği.

[FONT=&quot]KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA İŞÇİ ALINMASINDA UYGULANACAK[/FONT]

[FONT=&quot]USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK[/FONT]
[FONT=&quot]Yönetmelikte değişikliğe gidilmiştir.[/FONT]
[FONT=&quot]Engelliler için yapılan değişiklikleri ve Yönetmeliğin önemli değişikliklerini yazıyorum.[/FONT]
[FONT=&quot]MADDE 3)[/FONT]
[FONT=&quot]g) Öncelik hakkına sahip olanlar: 5 inci maddenin birinci fıkrasında belirtilenleri,[/FONT]
[FONT=&quot]ğ) Özürlü: Doğuştan ya da sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerden tüm vücut fonksiyon kaybının en az yüzde kırk olduğu sağlık kurulu raporu ile belgelenenleri,[/FONT]
[FONT=&quot]MADDE 4 –[/FONT][FONT=&quot] (1) İşçi olarak alınacaklarda;[/FONT]
[FONT=&quot](2) Özürlülerin, özürlülük ölçütü, sınıflandırılması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkındaki yönetmelik hükümleri gereğince yetkili sağlık kuruluşlarından alınan sağlık kurulu raporuyla durumlarını belgelendirmeleri gerekir.[/FONT]
[FONT=&quot]İşçi talebinde dikkat edilecek hususlar[/FONT]
[FONT=&quot]MADDE 7[/FONT]
[FONT=&quot]e) Kamu kurum ve kuruluşlarının her türlü işçi taleplerinde, işin niteliği gerektirmediği sürece, özürlü olmama şartının aranmaması, özürlülük oranına üst sınır getirilmemesi ve özür grupları arasında ayrım yapılmaması, [/FONT]
[FONT=&quot]hususlarına dikkat edilir.[/FONT]
[FONT=&quot]İşçi talebinin ilanı ve iş başvurusu[/FONT]
[FONT=&quot]MADDE 9 [/FONT]
[FONT=&quot](4) Kamu kurum ve kuruluşları tarafından, başvuru esnasında özürlülerin sınavda refakatçiye ihtiyaç duyup duymadıkları sorularak, sınav kuruluna bildirilmek üzere kayda alınır. [/FONT]

[FONT=&quot]Taleplerin Kurum tarafından karşılanma esasları[/FONT]
[FONT=&quot]MADDE 10 [/FONT]
[FONT=&quot](4) Ortaöğretim ve daha yüksek eğitim düzeyindeki işçi taleplerine, ilgili KPSS puan türünden altmış ve üzeri puan almış olanlar başvurabilir. Bu kapsamdaki özürlülerin başvurabilmesi için KPSS’ye girmiş olmaları yeterlidir; bunlar için herhangi bir puan barajı aranmaz.[/FONT]
[FONT=&quot]Kura usulüne tabi taleplerle ilgili aday listelerinin belirlenmesi[/FONT]
[FONT=&quot]MADDE 12 [/FONT]
[FONT=&quot](3) [/FONT][FONT=&quot]Kuraya tabi özürlü taleplerine eğitim durumlarına bakılmaksızın zihinsel özürlüler de istemeleri hâlinde başvurabilir.[/FONT]

[FONT=&quot]Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Yapılacak İşlemler[/FONT]

[FONT=&quot]MADDE 17 [/FONT];
[FONT=&quot](3) Özürlülere yönelik sınavlar, özür grupları ve ulaşılabilirlikleri göz önüne alınarak uygun ortamlarda yapılır. Sınavın şekli ve soruları, meslekî bilgi ve görevle ilgili bilgi ve becerilerine ilişkin konularda işitme ve/veya dil ve konuşma, zihinsel özürlüler için öğrenme ve algılama düzeyleri ile dil gelişimleri ve sözel iletişim güçlükleri esas alınmak suretiyle belirlenir.[/FONT]
[FONT=&quot]Sınav kurulu ve görevleri[/FONT]

[FONT=&quot]MADDE 18 –[/FONT][FONT=&quot] (1) Sınav kurulu kamu kurum veya kuruluşlarının atamaya yetkili amirinin görevlendireceği bir başkan ve dört üyeden oluşur. Özürlüler için oluşturulacak sınav kurulunda, üyelerden biri Türkiye Sakatlar Konfederasyonunca belirlenir. Özürlüler için oluşturulacak sınav kurulu üyelerine toplantı gün, saat ve yeri, toplantı gününden en az beş gün önce yazılı olarak bildirilir.[/FONT]
[FONT=&quot](4) Sınav kurulu tarafından, başvuruda refakatçi talebinde bulunan özürlüler için, özür gruplarının özellikleri dikkate alınarak refakatçi görevlendirilir. [/FONT]
[FONT=&quot]MADDE 25 –[/FONT][FONT=&quot] (1) Bu Yönetmelik 1/9/2009 tarihinde yürürlüğe girer.[/FONT]
ÖNEMLİ DETAYLAR;
İŞÇİ ALIMI İL DÜZEYİNDE YAPILACAK.
İŞÇİ İLANLARINI İŞKUR YAYIMLAYACAK.
AYNI KPSS PUANIYLA 2. KEZ BAŞVURU
[FONT=&quot]Aynı tarihli KPSS puanları ile bir başka kamu kurum ve kuruluşunun sürekli işçi talebine başvuruları kabul edilmez[/FONT].
SÖZLÜNÜN PUAN DEĞERİ AZALTILDI.
Adayın başarı puanı; hem yazılı hem de sözlü sınav yapılması hâlinde, adayın KPSS puanının yüzde ellisi, yazılı sınav puanının yüzde otuzu, sözlü sınav puanının yüzde yirmisi; sadece yazılı ya da sadece sözlü sınav yapılması hâlinde adayın KPSS puanının yüzde yetmişi, yazılı veya sözlü sınav puanının yüzde otuzudur.

Yükümlülük süresi uzatılan erbaşların öncelik hakkı kaldırıldı.

Arkadaşlar Kurumların deneme süresi kurumdan kuruma değişmekle birlikte en az 1.5 ay en fazla 3 ay dır. Benim çalıştığım kurumun deneme süresi 1.5 aydı.

işallah bu uygulamalar işkur tarafından takip edilir,eğer bunlarr takip edilirse 2010 yılına kadar 80 puan alanlar en azından yerleşir,bizde rarkadaşlar bunların takipçisi olalım ben takip ediyorum yanlız ben kendi başvurduğum yerleri takip ettiğimden diğer yerler gözden kaçıyor,bu yüzden herkes artık bu kişileri araştırıp döküman çıkartsın .yönetmelik değiştiği için aynı kpss puanıyla yerleşip başvuran lar tesbit edersek yarğıda bunların hesabını verirler

mesela en son orman genel müdürlüğüne gerenler yeni alımlara basvurmasın.. zaten en güzel kurumlardan birine girdiler. eğer bide gene başvuruda bulunurlarsa Hep bela okurum Valla =)

aşırcan işe girenlerin listesini nerden alabiliriz(orman müdürlüğüne)12 tanesinin varda tamamının yok

Valla Ben mülakata Girdim kendi girdiğim yerden bile kazananların isimlerini bilmiyorum !! biz sizin adreslerinize postalayacaz dediler o kadar

engelsizbiz sen deneme süresi kamuda 2 sene diye yazmıştın bende bunun hakkında bilgi istedim ve cevap geldi onu yayınlıyorum
[FONT=Arial TUR][SIZE=2]Getirilmiş olan düzenleme memurlukla ilgili değil kamunun işçi alımları ile ilgilidir. Sizin bahsettiğiniz gibi işçiler için de deneme süresi 2 yıl değildir. 4857 sayılı İş Kanununun 15 inci maddesine göre; t[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]araflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir[/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2] denilmektedir.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial TUR][SIZE=2]Dolayısıyla KPSS puanı ile işçi olarak kamuda işe yerleşmiş ve deneme süresi de geçmiş olan bir kişi kpss kanalını kulanarak tekrar başvuru yapamazlar.Önceden puanı yüksek olup da her önüne gelen işçi talebine başvuran kişi yeni çıkan yönetmelikle bunu yapamayacaklar.Bu sayede düşük puanlı olanlara daha çabuk sıranın gelmesi amaçlanmıştır.
[FONT=Arial TUR][SIZE=2]Ekrem KAYACI[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial TUR][SIZE=2]İstihdam ve Meslek Uzmanı[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial TUR][SIZE=2]Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial TUR][SIZE=2]İstihdam Dairesi Başkanlığı[/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT]

jon83

benim yigen bu sene liseyi bitirdi lise mezunlarının girdigi kpss tarihini bilen varmı acil lazım bu sene yapıldımı yapılıcakmı acil bilgi lazım lise mezunlarının girdigi kpss tarihi lazım bu sene yapıldımı yoksa yapılıcakmı her sene yapılıyomu ve hep aynı tarihtemi yapılıyor bu konuda detaylı bilgisi olan varmı lise mezunlarının girdigi kpss sınavında sorular sayısalmı sözel agırlıklımı

tamamda arkadaşlar güzel anlatıyorsunuzda peki işe yerleşmek bu kadar kolaymı .ha işe yerleşelimde deneme süresi kolay.ama denemeyi bırakın işe girmemiz mümkün değil
ben 93 yılında endüstri meslek lişsesinden mezun oldum.okadar sınava girdim okadar başvuru yaptım sayısını bende hatırlamıyorum.ama biyerlerde dayım olmadığı için bu işlerde hep torpille olduğu için anlarsınızya.yani kısacası artık devletin ne sınavıyla nede iş vermesiyle ililenmiyorum.

ceyran tirikçi bizimde çabamız kamuya işsiz arkadaşların rahatça girmesi için bunları yazıp sonuç alıyoruz,bundan önce sistem o kadar kötüydüki kamuda çalışmasına rağmen adam gitmeyeceği halde bütün alımlara başvurup mülakata bile gitömiyordu bu yüzden diğer insanlara sıra gelmiyor aynı kişilerin isimleri nihali listede yer alıyordu şimdi alım olduğu zaman bunların başvurusu engellenecek gözden kaçanlarada yargı yolu açılacak. eskiden hiç bir düzenleme yoktu ve bu kişiler istediği gibi at koşturuyordu,bunların önü şimdi kesildi,biraz olumlu düşün eski düzenlemeye bakarak yeni düzenleme daha iyi ama eksikleri daha var .özellikle özürlü kontenjanlarını doldursalar inanın birtek özürlü buralarda iş aramaz.birde arkadaşın biirsi kpss tarihini sormuş benim bildiğim 2010 eylül ayında

Ya arkadaşlar bu düzenleme güzel oldu gerçekten ama benim kafamda halen bazı soru işaretleri var geçen gün Çanakkale TSD başkanıyla konuştum Ümit Bey gerçekten çok canayakın bir insan ordaki belediyelerden birine eleman alıcakmış hatta işkurdada yayınlandı isminide söyledi fakat şuan aklında değil listeye girenlerin hiçbiri mülakata gelmemiş 1 kişi gelseydi alıcaktık dedi gelde kahrolma ama o listeye girenleri aramış ve tepkisini dile getirmiş bunuda bırakın Çanakkale Orman işletmesine girenlerden 3 kişinin istifa ettiği öğrendim ve 2 kişi daha istifa edecekmiş yani gelde kahrolda biz ne güzel bir memlekette yaşıyoruzda insanlar böyle rahat davranabiliyorlar anlamış değilim.Şimdi bu kişiler tekrar ilanlara başvurabilecekler.Benim kafamdaki en büyük soru işareti benim gözlemlediğim bu adamlar kamuda çalışmasa bile önüne gelen ilana başvuruda buluyor ve mülakata gitmiyorlar bence bu düzenleme başvuruda bulunupta gitmeyenleride kapsamalıydı diyorum çünkü aslında bunu yapan insan daha çok çalışsın çalışmasın mülakata gitsin gitmesin puanı iyiyse ilana başvuruyor örneğinide gittiğim mülakatta açık bir şekilde gördüm arkadaşlar bence bunun içinde bi çözüm yol aramalıyız işin kilit noktası bu bence.

evet mürekkep isyanında haklısın ama bu insanlar okadar yüzsüzki,memurnetteki forumda bir çoğu ile bunu tartıştım.bu adamların vicdanı yok adam açıkça diyorki ben mülakata gitmesemde başvururum, devlet bana bu yetkiyi vermiş diyor,devletimizin saten işine geldiği için köklü bir çözüm yerine küçük düzeltmelerle günü ğeçiriyor,bu adamlara beddua edmekten ve allahın adaletini beklemekten başka çaremiz kalmıyor.

Bilgilendirme icin tesekkurler ben memurlukta dahil edilmistir diye soylemistim.

Üst Alt