Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araçtaki özel donanımı çıkartıp otomatik vites şeklinde tescil ettirme işlemleri..?

mcyx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sayın oturan boğa aracım engelli aracı ve normal plakalı araca çevirmek istiyorum ve yine kendi adıma kayıtlı olacak şekilde
bunun için emniyete gittim bana eğer sakatlık plakasını şerhini kaldırırsan ehliyetinde olmaz denildi ve itiraz ettim ve konuya açıklık getirmesini istedim
2000 senisinde aldıgım raporda h sınıfı ehliyet alır ve özel tertibatlı araç kullanır raporu almıstım ve o rapor dosyada mevcut
şuan ve sakatlık şerhini kaldıracağım zaman o raporda kalkması gerekiyormus ve böylece ehliyetimde olmiyacağı söylendi

fakat 2010 senesinde yani bul yıl tekrar bir rapor almıstım h sınıfı ehliyet alır oto vites araç kulllanır raporu ve bunu ehliyetime işlettim . ve memur bey o dosyada arastırdı fakat o raporu bulamadıgını söyledi ve ardından sürücü belgesi dosyasına bakıldı rapor ordaymıs ve benden raporun aslısını tekrardan gidip çıkartıp getirmemi istendi
ve ozm benim en başta demiş oldugum gibi sakatlık şerhi kalkar araç yine benim adım üzerime tescil edilir denildi . ve bunun için araçtadaki özel tertibatın söküldüğüne dair makina mühendisliğine gidilicek tüve gidilicek ve ruhsat plaka değişimi emniyette yapılıcak denildi

böyle birşey gerçekten var mı veya yaşıyanınız oldu mu gerçekten sistem böylemi isliyor.

bi rde ben tüve gittim muaneye 17-09-2010 tekrar mı gitmem lazım

şimdi acil cevaplarını bekliyorum iyi günler...

Araçta özel donanım varsa, bu donanım ancak usulüne uygun prosedürle (makine mühendisinden proje çizdirip) çıkartılabilir. Bu kadar kısa ve net.

Daha sonra otomatik vitesli araç kullanabileceğinize dair bir rapor alıp, bu raporu trafik müdürlüğüne götüreceksiniz. Dosyanıza işleyecekler. O andan itibaren otomatik vitese sahip tüm araçları hiç bir kısıtlama olmaksızın kullanabileceksiniz. Aracın kimin olduğunun da hiç bir önemi olmayacak.

İşin maliye boyunu ise apayrı. Yani, aracınızı vergi indirimi ile almışsanız ve yine vergi indirimi ile devam edecekse, bunun için devreye maliye de girer. Varolan donanımı çıkarttığınızda maliyeye gidip sol bacaktan sakatlık ve otomatik vites kapsamında vergi muafiyetinin devam etmesini sağlamalısınız.
Not: Bu durumda, otomatik vitesli aracınız vergi avantajlı olacaksa, aracı sizden başka kimse kullanamaz ve plakada sakat damgası devam eder.

Teşşekkürler sayın oturan boğa bütn işlemleri halletim yarın emniyete gidicem

aparatı söktürdüm sanayide
sonra söküm faturası ile makina mühendisliğine gittim projemi çizdridim
şöförler cemiyetine gittim ek1 belgesi aldım
sonra proje ek1 belgesi ni alıp tüve gittim muaneye. ordan da onay raporu aldım yani aracınız normal otomobile çevrilmiştir onayı

suan herşey hazır bütün evrakları alıp emniyet tescil bürosuna gidip aynı plakamı yeniden özürlü damgasız halinde alıcam çıkartacam ve trafik tescilde belgeside normale dönmüş olucak ins

tüm bu masraflar plaka tescil belgesi hariç dierleri 310 tl tuttu.. proje 120 tl aparat söküm faturası 70 tl tüv 126 tl tuttu. emniyette 80 ila 100 arası tutar zannersem

çok ugrastım ama ins değecek iyi günler

İyi günler bugün emniyete gittim ve bütün evraklarımı verdim. ek1 formu tertibatın söküldüğüne dair proje h sınıfı oto vites araç raporu ve bende tescil belgesini ve trafik belgesini aldılar. 46 tl ücret talep edildi.

Son olarakda birşey sormak istiyorum herhalde trafik tescil ve motorlu araç belgesi değiştirilmiş 2 subattan itibaren farklı düzende çıkarılıyor yanılmıyosam belgeler artık doğru mudur. Kafam acayip karısık lütfen yardım edin İYİ GÜNLER VE ŞİMDİDEN TŞKLER...

Üst Alt