Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araçlarda çocuk koltuğu bulundurma zorunluluğu..?

berfinn

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir konuda fikrinize ihtiyacım var.
Bu yeni çıkan yasada araçlarda çocuk koltuğu bulundurma zorunluluğu varmış. hadi bi tane çocuk koltuğu koyduk araca. Ya araca binecek çocuk sayısı 1 den fazlaysa nasıl olacak. Çocukları üst üste oturtupta mı bağlıcaz aynı koltuğa buna aklım ermedi.

Elbette üst üste oturtamazsınız oturtsanız bile onun içide ayrıca ceza yersiniz :rolleyes:

Yapabileceğiniz şey ya kanuna uyup çocukları uygun koltukta seyahat ettirmek yada hiç seyahat etmemek gibi bir seçenek sunmuş kanun yani kanuna uymaktan başka bir seçenek yok gibi görünüyor.

637820100228074737734.jpg

Avrupa Birliği’ne uyum çerçevesinde çıkarılan yeni Trafik Yönetmeliği, diyor ki ;

Boyu 135 santimetrenin, ağırlığı da 36 kilogramın altındaki (12 yaş) çocukları kapsayan oto çocuk koltuğu bulundurma zorunluluğuna uymayanlar, trafik kontrollerinde 55 TL’den başlayan para cezalarını ödemek zorunda kalacak. Uygulama taksi, dolmuş, servis gibi şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığında kullanılan tüm araçları da kapsayacak demiş, bu durumda eğer ki kontroller sırasında içinde çocuk olupta uygun koltuğa oturtulmamış ve güvenliği sağlanmamışsa ceza kaçınılmaz gibi görünüyor.

bizler canımızdan önce,ödeyeceğimiz parayı düşünür öyle bağlarız emniyet kemerini:)
o yüzden önclikle insanlarımız bilinçlendirmek uygulayacağımız davranışın hayatımızı kurtarmada ne kadar önem taşıdığını öğreticez.yoksa istediğiniz kadar kanunlar yapın boş dicem.
yinede bazı şeyleri gözümüze gözümüze sokarak alışıyoruz.

Sayın Abtullahtr teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.Bu uygulamadan sanırım Türkiyede trafik polisleri ceza kesme şampiyonu olur yada rekorlar kitabına gireriz diye düşünüyorum çünki.aracında ilk yardım çantası bulundurmak zaruri olduu halde bunu bile uygulamayan ve hatta bayramlarda kurbanlık hayvanları bile taksinin arkasına bindiren insanlarımız ben hiç sanmıyorum her çocuk için bir koltuk alsın çok zoooorrr..

kurallar hep vardır ama ne kadar uyuluyorki!!!buda onun gibi bişey:)

sanırım bu arada bir bürokratın oğlu yada kızı da araçlar için çocuk koltuğu üretme işine soyunacaktır muhtemelen :) yada üretdi satmak içinde bu kanun çıktı:D

Bence bu da AB için çıkarılmış ve öyle kalacak olan bazı kanunlar gibi uygulanması mümkün olmayan yada uygulanmayacak olan bir Trafik Yönetmeliği. Eğer uygulanmaya kalksa hemen hemen hiç bir araç sahibi çocuğuyla trafiğe çıkamaz. Koltuk alsa çıksa koltuklar ortalama 200 tl ile 300 tl arasında değişiyormuş ve çocuk 12 yaşına gelen kadar toplamda 3 boy koltuk değiştirmek gerekiyormuş bu durumda uyanık halkımız trafik cezası ödeyerek kurtulma yolunu seçer tahminimce :)

Üst Alt