Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aracı sadece 3. derece yakınlardan bir kişi mi yoksa herhangi biri mi kullanabilir?

fersoysal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa;

kan bağı olan kişilerden yalnızca 1 kişi mi yoksa ihtiyaç durumunda bir başka kişi ya da kişiler kullanabilir mi ??
örneğin annem engelli, onun arabasını ben kullanabilirim ama aynı zamanda oğlum da kullanabilir mi yoksa sadece 1 kişinin kullanımına mı izin veriliyor... bilgilendirirseniz sevinirim...
teşekkürler

kullanabilir kardeş bizdeki arabada aynı sorun yok

teşekkür

cevabınız için çok teşekkür ederim arkadaşım

araç 3. derece yakınlarina kadar kullanilabilir
Münhasıran malul ve sakatlar tarafından kullanılmak üzere özel surette imal edilmiş hareket ettirici tertibatı bulunan ve bunlar tarafından ithal edilen motorlu veya motorsuz koltuklar, bisiklet, motosiklet ve motor silindir hacmi 1600 (dahil) cc'ye kadar olan binek otomobilleri (arazi taşıtları hariç) ile el ve ayak fonksiyonlarını tamamen yitirmiş olmaları nedeniyle bizzat sakat kişi tarafından kullanılamayan, sakat kişinin araca binip inmesiyle taşınmasını kolaylaştırıcı tertibatı bulunan ve sakat kişinin üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya sakat kişi tarafından iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılan motor silindir hacmi 2500 (dahil) cc'ye kadar olan taşıtlar (arazi taşıtları hariç)

gümrük vergilerinden muaftır. ”

size de teşekkür ederim sevgili jeam... annem % 95 engelli... özel tertibat olsa bile araç kullanabilecek durumda değil... o sebeple normal binek aracı alıp ben kullanmak zorundayım... ama çalıştığım için zaman zaman oğlumun kullanması da gerekecek... merak ettiğim benden başka kimlerin kullanabileceği idi... cevaplardan anladığım kadarıyla ben de oğlum da kullanabiliyoruz... tekrar teşekkür eder iyi geceler dilerim

Burada belirleyici olan şey ruhsata yazılacak ibaredir. Şu şekilde yazılmasını sağlayın: "Araç sahibinin 3. derece kan ve sıhri yakınları kullanabilir"

peki birinin ruhsatında 1.2.3. kan hısım akraba gibi yazıyordu bahsettiginiz 3 bumudur yoksa sadece 3 mü geçecek

1.2.3. kan,hısım akrabalarıda olur,3.dereceye kadar kan,hısım akrabalarıda olur.sonuçta aynı manaya geliyor değil mi?

bülent bey 3. derece demiş,siz ona mı takıldınız? doğrusu 3.dereceye kadar.

yok kardeş ben noter işlemini felan hallettim iş ruhsata kaldı ben hani oturan boga yazmış ya dogruus 3 bende sadece 3 mü yaksa 1.2.3 mü ona göre işleteyim aileden kullanma sorunu olmasın diye

bülent abi bayi de 1.2.3. diye yazılacak diyor sanırım 3 oldugu için sonunda aynısizin dediginize gelmiyormu teşekkür ederim

birde nüfus idaresinden aile kayıt örnegi bulundurmak ruhsatta daha uygun olmazmı nedersiniz

Benim ruhsatımda aracı benden başkasının kullanamayacağı yazıyor. Aracı alırken ruhsata "3.dereceye kadar..." ibaresini yazdırmış olsaydık (veya yazdırabilir miydik???) mesela eşim, babam veya abim benim aracımı kullanabilecek miydi?

Not: Benim sol atl ekstremite polio sekel var ve debriyajımda özel tertibat var.

3. derece akrabası kullanır demek "3. dereceye kadar akrabaları kullanabilir" demektir...
3. derece yakınları kullanabiliyorsa 1 ve 2.'nin kullanamaması saçmalık olurdu... :)

Kimyacı;
ehliyette yazılı olan şey geçerlidir... ehliyette "özel tertibatlı araç kullanabilir" ibaresi varsa ve araç özel tertibatlı ise sizden başka hiçkimse kullanamaz... çünkü özel tertibat sadece size özeldir... bu durumda ruhsata sizin dediğinizi yazdıramazsınız...

KİMYACİ,aracı kendi kullanamayacak durumda olan dolayısıyla H sınıf ehliyet alamayan ve %90 rapor alabilenler bu haktan yararlanabilirler.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Fakat bu da anlamsız geliyor bana. Yani düşünün ki uzun yolda gidiyoruz ve yoruldum yanımda eşim var ve bendeki aparatı iptal ederek eşimin kullanmasını istiyorum ama "YASAK EFENDİ YASAK" diyorlar. Yani o yolculuk benim son yolculuğum mu olsun nedemek "YASAK"...............

arkadaşlar bu konuda size katılıyorum siz sonuna kadar haklısınız evet uzun yol vede herhangi bir rahatsızlık geçirile bilir ne yani yanındaki aracı kullanamayacak mı saçmalık ben yarın son evraklarımı bayiye veriyorum
ben % 90 üzeri raporlu alıyorum hafta sonuna sanırım aracı alırım nüyük ihtimalle 21.2.3 derece diye gececek ruhsatta birde noter vasi kararın oldugu halde hakimden izin kagıdı almanız gerekir derse hemen başka notere gidin işim halloldu bu saçmalıklar her yerde yaşanıyor yaşatıyorlar

boşuna vası kararınız oldugu halde hakimden izin felan almaya kalkmayın

Ruhsatta "1-2-3" diye yazmasına gerek yok. Bu mantıklı da olmaz zaten. "Dayım" kullanırken "babam"ın kullanması saçma olur zira. Ama "1-2-3. derece kan ve sıhri yakınları kullanabilir" yazdırabiliyorsanız, yazdırın, bir soruna yol açmaz...

Üst Alt