Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç almak için gerekli olan evraklar nelerdir ?

ali_asker

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yeni bir araç alacağım. Benim raporu 2009 aldım ve orada araç alma konusunun karşısında değerlendirilmedi diyor. Ben hangi yolları izlemem lazım ? Gerekli evraklar nelerdir ? Yardımınız için Teşekkür Ederim...

Sayın Ali Asker,

engeliniz tam olarak nasıl bilemiyorum ama bahsettiğiniz rapor araç alımında vergi indirimden faydalanmanız için geçersiz.

Ayrıca her hastalığa vergi indirimi uygulanmıyor.

Encelikle hastalığınızın şekli önemli,

selamlar

Ben normalde araç kullana biliyorum. güçsüzlük var bende ama araç kullana biliyorum çok rahat bir şekilde.

Sevgili ali_asker sorunuz ile alakalı bildiklerimi aktarıyorum.

Rapor oranınız %40 ve üzeri ise; "16 Temmuz 2006 yönetmeliğine uygun olarak verilmiş Engelli Raporu"
Çalışıyor ve vergi indirimi alıyorsanız;
H sınıfı ehliyete sahip iseniz ÖTV - MTV istisnasından faydalanabilirsiniz.

Araç almak için H sınıfı ehliyete sahip olmak yeterli ekstra belge istenmiyor.

Ali kardeş şimdi ben durumunuzu tam olarak anlayamadım daha açık anlatabilirmisiniz?

Hem hiç birşeyim yok çok rahat araç kullanabiliyorum diyorsunuz hemde vergiden indirimli araç almak için rapor diyorsunuz!

Selamlar

aslında bu konuyla ilgili bende başlık açacaktım.iyi oldu.otomatik vitesli,özel tertibatlı ibareli raporum var.araç alırken hangi yolu izlicem bilmiyorum.bilen varsa lütfen yardımcı olabilir mi?diyelim bir sıfır araç beğendim bayiiden almak istedim sonra napıcam?

Üst Alt