Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımı ve evde bakım aylığı bağlanması/kesilmesi..?

qralturk

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
bende evde bakım maaşına baş vurdum annem babama bakacak kabul ettiler kısaca hesabı söyleyin düşerse yapmayım
kişi sayısı = 5
babamın maaşı =1475
benim maaş=873
evin toplam geliri 1475 + 873 = 2348 / 5= 469,6

bunda da aracın kasko bedeliyle mi işlem yapılıyor örneğin 2100 lira kasko bedeli 2100 / 120 = 17,5 bu sonucuda kişi sayısına böldüğümde 3,5 çıkıyo

469,6 +3,5 = 473,1 bu hesabım doğrumu kalem hanım

Evde bakım aylığı içindir aşağıdaki cevabım:
qraltürk, siz evde bakım aylığından bahsediorsunuz ve evde bakım aylığı için yeni muracaat etmişsiniz.
evde bakım aylığında araçlar gelir olarak dikkate alınmaz. çünkü zaten başvurudan nce almışsınız. sonra da alsanız kasko değerinin 120'de biri gibi hesap evde bakımda yok. 2022 aylığı hesabıyla karıştırmışsınız.

aracaı katmayalım işin içine:) hanede kişi başına düşen aylık geliriniz 510,45 liranın altında oldugu için gelir açısından evde bakım aylığı için uygunsunuz:)

ama sorduğumda memur neden aracını sattığında o parada eklenir diyor ki bu benim param zaten herhangi bir gelir elde etmiyorum dedim yinede eklenir dedi kesin bir yazı var mı acaba onlara gösterebileceğim

aracı satarsan tabi ki eklenir gelire. araçtan gelir elde ettiğinde o gelir evde bakım aylığı hesabına dahil edilir.
ama araçtan bir gelir kazanmıorsan dahil edilmez. sen evde bakım için başvurdugunda zaten aracı da bildirdin.
satış durumunda bu durumu da bildireceksin ve satıştan elde ettiğin gelir gelir hesabına dahil edilecek.
şu an için araçtan bir gelir kazanmıyorsan satmadıysan gelire evde bakım aylıgında dahil edilmez.

buda satış fiyatı 12 ye bölünüp kişi başına düşen geliremi eklenecek

evet aylık miktarını tespit etmek için 12'ye blüp hane gelirine ekleyeceksin. sonra kişi başına düşen aylık miktarı bulacaksın.
...
Bu arada keşke bu konuyu evde bakım aylıgında yazsaydın 2022 araç işi karışacak şimdi.

taşıma yetkiniz var ise siz taşıyabilirmisiniz

maalesef yetkim yok. yönetici değilim. yöneticilere soylerseniz taşırlar.
benim için asla sorun yok. ama siz nasıl 2022 hesabı ile karıştırdıysanız başka uyeler de bunda evde bakım aylıgı hesabıyla karıştıracak... kaygım sadece budur.

kalem hanım .. benimde biir sorum olacak bu konuda ... benim annemin %97 özürlü raporu var . ve bununla öncelikle babam için evde bakım parası için müracaat ettim .. 15 güne kadar gelip bakacaklarını söylediler eve ... muhtemelen bir sıkıntı çıkmaz .. ancak ben raporu çıkartırken ötv içinde eklettim .. ben yakında araba alacağım annemin adına . araba almam proplem teşkil edermi evde bakım parasına ..

Merhaba
bizde annemin babama bakacagını beyan ederek başvuruda bulunduk.Evde toplamda 5 kişi ikamet ediyor.Resmi 1400 tl emekli maaşı ve resmi olmayan 350 tl kira geliri var.Kriterlere göre uygun olmamız gerekiyordu.Heyet geldi eve alınan aracı sordu ve talebi reddetti.Bende itiraz dilekçesi ile aracı haneden olmayan abimin aldıgını kredi çektigine dair evraklarla birlikte kuruma götürdüm.Bana hiçde nazik olmayan bir üslupla boşuna itiraz etme yine reddedilir diye söyledi.Sebep olarakda arabanın kredi ödemelerini gelir diye hesapladı.Araba binek araç ve ödemelerini abim yapıyor.Hangi mahkemeye başvurabilirim acaba?Bilgi lütfen

@Kalem merhaba Kalem Hanım geçende sorum ile ilgili yardımcı olmuştunuz teşekkürler ama forumda gezerken bir cevabınızı gördüm sanki bana söylediğinizle çelişti gibi geldi çünkü bende bakım aylığından sonra alıyorum aracı çelişen kısım ise şu

Evde bakım aylığı içindir aşağıdaki cevabım:
qraltürk, siz evde bakım aylığından bahsediorsunuz ve evde bakım aylığı için yeni muracaat etmişsiniz.
evde bakım aylığında araçlar gelir olarak dikkate alınmaz. çünkü zaten başvurudan nce almışsınız. sonra da alsanız kasko değerinin 120'de biri gibi hesap evde bakımda yok. 2022 aylığı hesabıyla karıştırmışsınız.

@ardas sana yazdığımla bu yazdığım arasında çelişki yok:)

sorulara cevap verirken soruyu soranların durumuna göre cevap veriyorum. genel cevap vermiyorum.
arkadaşla senin hikayen aynı değil.

yukarıda alıntı yaptıgın olayda evde bakım aylığına yeni başvuru söz konusu. bu durumda araç gelir olarak dikkate alınmaz. ama evde bakım aylığı baglandıktan sonra araç satışı ya da araç alışı söz konusu olursa iş başka tabi.

senin olayda annen ve baban yaşıyor hanede. sen onlarla kalmıyorsun. onlara araç alacaksın ve parasını sen ödeyeceksin. evde bakım aylığı alınan bir haneye hane dışından para girişi söz konusu.

madem bu konuyu araştırıyorsun biraz ben de katkıda bulunayım sana ve birazdan birkaç link ekleyim buraya okuman için.

https://www.engelliler.biz/forum/ev...indigi-icin-evde-bakim-ayligimiz-kesildi.html

Üst Alt