Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç aldığım için bakım aylığının kesileceğini söylediler. Ne yapmalıyım?

oguzoloji

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben de şu an 110 bin liralık aracı ötv siz 73 bine aldım. Bugün konuyla alakalı iki aylık geç bildirim var fakat ben aracı almadan önce alacagımı söz ile haber verdim araç alımından sonra ise sosyal hizmetlere araç alımıyla alakalı gidip bildirmek gerekiyordu telefonla yine alındıgını söyledik ama herhangi bir yakınım iş hayatı yüzünden gidemedi bugun zor da olsa gittik anlattık durumu bana söylenen şey 73 bin liralık aracın lüks oldugu daha ucuzu da var ve bu araç üzerinden 120 de 1 rayiş bedeli olarak gelire tabi tutulacakmış böyle bir şey varmı?

İkinci sorum ise ötv siz en dandik araç 55-60 bin lira ki benim işime yarayan araç 150 bin liralık bir araç bunu almam benim için daha iyiydi taşıma engel konforu açısından bunu söyledim kendilerine eskiden iş hayatımdan dolayı bir birikim var bakım ücretini almadan daha önceden birikimimden dolayı aldıgımı söyledim gerekirse banka dekontlarıyla kanıtlarım..

Araç almamın kesebileceğini söyledi yetkili kişi itirazımı ne yönde yapabilirim?

@oguzoloji
Henüz aylık kesme işlemi olmadığı için itiraz edemezsiniz. Aylık kesilirse eğer, gerekçesine bakar duruma göre hareket ederiz. Gelişmelerden haberimiz olsun.

Daha önceki banka birikimlerini kanıtlamanız önemli değil. Birikmiş paranızı kuruma yazılı olarak beyan etmiş miydiniz başvuru yaparken.

Evde bakım aylığında aracın rayiç bedelinin 120/1'i gelir olarak dikkate alınmaz. Bu uygulama 2022 aylığı için geçerlidir. Evde bakım aylığında araca verilen paranın nereden bulunduğu önemlidir. Hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'nin altındaysa sorun çıkmaz. Ama bu sınır geçerse o zaman aylık kesilir.

Arabanız lüks dediler rayiç bedel hesaplanacak bakım ücreti kesilebilir dediler?

Aldığınız araç lüks dediler bakım ücreti kesilebilir dediler böyle bir şey var mı? Gercekden benim arastırmalarıma göre araç rayiç bedeli 2022 maaşıyla alakalı biz evde 6 kişiyiz 1603+1000+2000=4603 lira gelirimiz var ve bakım ücreti almaya engel değil ama arabanız lüks dediler kesilebilirmiş kurul karar verecekmiş böyle bir şey var mı?

Araba markası nedir ve arabayı bakım maaşı bağlandıktan Sonramı yoksa önce mi aldınız
Eğer önce alındysa sorun olmaz

Bakım maaşı bağlandıktan sonra alındı ama banka dekontlarıyla kanıtlandı eski birikim oldugu honda civic en full modeli

Evde bulunan 6 kişi kimlerdir akraba mı

Zorro

yok evde bulunan 6 kişi konu komşu zorro bu ne sorular yahu evde bakım maaşı alan biri araba arsa ev alabiliyorsa kesilmesi lazım. Burada kanunda suiistimal var yani yasalarda boşluk var ama ekonomik kriz yüzünden boşluk dolmaya başladı

Evde bakım kişi başı gelir kriteri 967 TL ×6 kişi=5835 TL yi geçmiyormuş ama İron
O yüzden soruyorum, Evde bulunan kişiler akraba mı, bazı kişiler sonradan kişi ekleme yapıyorlar
Maksat gelir kriteri kişi başı

Evde bulunan 6 kişi aile ve geçmiş dekontlardan kanıtlanmışdır ben şunu öğrendim nasıl aldın bilmediğimiz bir gelirmi var sorusu soruyolar kanıtladık olay bitti bakım maaşı almadan önce birikim vardı bu gösterildi kesilmedi ama rayiç bedel gelir sayılır dendi rayiç bedel nasıl hesaplanır ve rayiç bedel geliri her ay mı gelir olarak hesaplanır

Üst Alt