Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araba alırsak evde bakım maaşı kesilir mi?

kerimc

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben kardeşimin bakıcısıyım evde bakım maaşı alıyor fakat benden ayrı olan oğlum ÖTV'siz araç almak istiyor kendisi evli ayrı yaşıyor bizden araç alabilir mi? birde bakım maaşı kesilir mi kardeşim %95 ağır engelli cevaplarsanız sevinirim.

Bulunduğunuz il/ilçedeki Aile ve Sosyal hizmetler müdürlüğünü arayıp bilgi alabilirsiniz. En doğru cevabı onlar verecektir.

kerimc
bahsettiğiniz şekilde araç alınması dogru değil.tespit edilmesınde gereklı işlemler edilir.araç alımı engellinin hayatı kolaylaştırmak için tanınan bir hak .yoksa eşe dosta emmıye dayıya enişteye yiğene almak için değil.alırsanız kontrolde evde aracı göremeyınce sorarlar agrımayan başınızı ağrıtmak istemiyorsanız bu işe heç girişmeyin

ÖTV!siz araç alanların evde bakım aylıgı kesılıyormu.

ötvsiz arac alanların aylıkları kesılıyormus. evde bakım aylıgı alanlarında aylıkları kesılıyormu.?

Evde bakım alanın arabası olmıcak diye bir şey yoktur araba alınıyor sadece hesaplanırken onun bir kriteri var kaç paralık almalıyım diye sormanız gerekli

Biz önce arabayı aldık sonra evde bakım maaşına basvurfk ikisininde aldik

arkadaşlar 2022 temmuzdan sonra evde bakımda kişi başı ne kadar oldu

kerimc

Bu şekilde yapmak tanınan hakkı suistimal oluyor işte, siz o aracı alacaksanız engelli kardeşinizin hayatını kolaylaştırmak amaçlı alacaksınız oğlunuza kıyak olsun diye değil. He oğlunuz alacak siz engelli kardeşiniz için kulllanacaksanız sorun yok. Banada yıllardır bunu teklif ediyor yakınlarım kabul etmiyorum hem kul hakkıdır bu hemde tespit edilirse hem maaş kesilir hemde bununla kalmaz aracı aldığınız tarihten itibaren aldığınız evde bakım maaşları faiziyle geri alınır.

oğlum gidıyor sitajer parasından dolayı kisi başı geçmesede bakım parası kesilirmi

kerimc

Oğlunuz sizinle aynı evde yaşıyorsa ayrıldığında sosyal hizmetlere haber vermelisiniz. İşe başlıyorsa da bildirmelisiniz gelir sınırını aşmıyorsanız sorun olmaz, ama bildirmezseniz sorun çıkartabilirler.

zaten onlar sistemden görmüşler ama dedm bu sene lise 3 gidiyor dedim gelecek sene lise 4 gidecek dedim ben merak ettim sslı oluyormuş bakım parasının kesilmesine vesile olurmu

Araba gelire nasıl eklenir

araba gelire nasıl eklenir arabanın fiyatını kaça bölüp gelire ekliyoruz bakım aylığının kesilmemesi için araba kaç bin TL lik olmalı

ÖTV li araç alımında Evde bakım maaşı kesilir mi ?

Arkadaşlar bir sorum olacak, net bilgisi olan varsa ve cevaplarsa sevinirim..

Şimdi ben kardeşimin üzerine ÖTV muafiyetli araç alacağım, kardeşim evde Bakım maaşı alıyor ve biraz araştırdığımda bazıları maaş kesilir bazıları kesilmez diyor, son yıllarda çıkan bir kanunda alınan araç bakım ücretinin 170 katından fazla olursa dar gelirli durumu kalkar ve maaş otomatikman kesilir diyen çok oldu, öncelikle böyle bir durum var mı, eğer varsa bu aracın değeri neye göre 170 katı olarak belirleniyor zira ÖTV muafiyetli alacağım için 740 bin liralık araç ÖTV muafiyetli 406 bin tl ye geliyor, bu 170 katı ölçeği aracın orijinal fiyatına göre mi, yoksa ÖTV oranı düşmüş engelli bireyin ödeyeceği tutar üzerinden mi hesaplanacak ?

Dediğim gibi alacağım aracın değeri şuan 740 bin TL,
Evde bakım maaşı son zamla 4337 TL olacakmış bunu 170 ile çarptığımızda 735 bin TL civarında bir rakam oluyor böyle olursa 3-5 bin lirayla maaşın kesilme durumu doğuyor, ama eğer ÖTV Oranı düşmüş fiyat üzerinden hesaplanırsa o zaman bir sıkıntı olmuyor..

Cevaplarsanız çok sevinirim

1 milyon TL kadar limitle araç al, kesilmez

Alinacak arac, Evde bakım maaşının 170 katı üstü olmayacak deniyor hocam 1 milyon liralık değil aracın şu an satış fiyatı 740 bin TL..

Net bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim:))

Araba engelli ve bakım aylığı

2 sene önce amcam dedemin engelli raporuyla araç aldı şuanki değeri 1milyon 300bintl 1buçuk milyon tl arası evimiz var annemle beraber yaşıyorum 2kişiyiz engelli ve bakım aylığı alıyorum başka gelirimiz yok bu araba 8 kişinin üzerine görünüyo araba 2sene önce alındı gecen sene bakım aylığıda bağlandı şuan aylıkların kesilme ihtimali varmı nasıl hesaplayabilirim e devlette hak mahrumiyetide yazıyo 8 kişinin üstüne olmasının faydası varmı lütfen yardımcı olun

evet en iyi kendi bağlı olduğunuz müdürlüğe sorun, ben memura sordum lüx araç olursa kesilir dedi tabi lüx tanımı neye göre kime göre , daha sonra kurum müdürüyle görüştüm bmw mercedes gibi üst segment araçlarda sıkıntı olur dedi , dacia alıcam dedim onda sıkıntı olmaz dedi , ayrıca araç için kredi kullandık aracın kredi dökümünüde dilekçeyle verdim , ötv muafiyetli olarak dacia duster aldık bir sorun olmadı.

bakım maaşı alan kişi baktığı kişi adına araba alırsa gelir kriterleri nasıl olur

bakım maaşı alan kişi baktığı kişi adına araba alırsa gelir kriterleri nasıl olur
ev de 2 kişi var 1 engelli 1 bakıcı gelir sadece bakım maaşı başka gelir yok
500 bin TL lik araba alınırsa 500,000/120 = 4,166 TL evde bakım maaşı gelir sayılıyor mu

Üst Alt