Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aortik Kapak Yetmezliği (Hafif Derece) ile askerlikte 1 yıl erteleme ve sonrası..?

YunusK

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,
2014 Aralık ayında askerlik tecil işlemleri için askerlik şubesine başvurdum, sağlık ocağında tansiyonum yüksek çıktığı için GATA'ya sevk edildim.
GATA'daki muayenelerim sonucunda "Aortik kapak yetmezliği (minimal/hafif derece) teşhisi kondu ve karar olarak "42/C Ertesi yıla bırakma" verildi ve 2015 aralık ayında tekrar gelmem söylendi.

Sonuç ne olur bilgisi olan var mı ? Yardımcı olursanız sevinirim..

Rahatsızlığın aynen devam ederse yine 1 yıl erteleme verilir. SOnraki yıl muaf olursun. Eğer rahatsızlığın artarsa, bu kontrolde doğrudan muafiyet verilir.

askerlikten muaf olabilirsin fakat sivilde bu rahatsızlığına en fazla % 10 verirler sanırım

Peki rahatsızlığım gene aynı şekilde olursa "Askerliğe elverişlidir" raporu verilmez değil mi ? İhtimal var mıdır ?

YunusK

Yetmezlik oluşturmuşsa çürük alman lazımdı.Gerçi bende 1-2 derece yetmezlik vardı.Bu sene de çürük alma ihtimalin var ama ilerleme yapmamışsa ve sağlık durumun bozulmamışsa çürük vermeyedebilirler.Aort kapak hastalığı yönetmelik arızalı listesinde mevcut onu bi araştır...

Sizde hangi rahatsızlık vardı ? muaf mı oldunuz ? süreciniz nasıl işledi anlatır mısınız ?

Bende doğuştan bikisbit aort kapak vardı ama yetmezlik tanısı konulmamıştı kendi şehrimdeki hastahanede.Tabi enson kontrole geçen sene gitmiştim.

Gata'da eko sonucu

İlk raporda

Minimal 1 derece aortik kapak yetmezliği

Minimal 1 -2 derece mitral kapak yetmezliği

Minimal Triküspit kapak yetmezliği tanısı konuldu.

Şuan ki askere elverişsiz raporumda

Mitral kapak yetmezliği (1 -2) derece

Aortik kapak yetmezliği

yazıyor.

2 günde aldım ben ama çürük istiyorum diye hiçbir talebim olmadı ne kendi şubemde,ne sağlık ocağında,ne kardialog ne de sağlık kurulu hiç birinde çürük istiyorum demedim zaten soranda olmadı.

Aşağıdaki konuda detaylıca anlattım...

http://www.engelliler.biz/forum/ask...-hikayem-aort-ve-mitral-kapak-yetmezligi.html

Ben o zamana kadar öyle bir rahatsızlığım olduğunu bilmiyordum.Bana muayenede doktor büyük ihtimal muaf olacaksın demişti ama ertesi yıla bırakma verildi sonra sivil hastaneye gittim. Orada da 1. derece aort yetmezliği ve artı olarak 1. derece mitral yetmezlik tespit edildi ama mitral yetmezlik önemli değil deyip yazmadı doktor rapora taş gibisin bunlardan sana bişiy olmaz ve askerliğe engel deil dedi :s

YunusK

Olmaz olur mu yahu?Aort ve Mitral yetmezlik askeri sağlık yönetmeliğinde vardı.Zaten Gata'da tekrardan eko isterler,aort ve mitral kapağa çürük verirler.Bana verdiler ankara gata'dan.

Sivildeki doktorun pek yükümlülüğü yok da,sana kalpten sağlam verilir de Allah korusun eğitimlerde filan bi sıkıntı olursa o doktorun başı ağrır.Risk alacaklarını sanmıyorum zaten 750.000 civarı asker var :)

Ama ben dideral kullanmazsam,erken saatler kalkar uzun süre koşturulur eğitim yapar ve akşama kadar ayakta kalırsam muhtemelen gece hastahaneye götürmek zorunda kalırlar :D

Ben rahatsızlığımı öğrenmeden önce kalbimle ilgili bir sıkıntım olacağı hiç aklıma gelmezdi. Çünkü spor yapan biriyim özellikle gün boyunca bisikletle istanbulu gezen biriydim. Ama rahatsızlığı öğrendikten sonra 2 merdiven çıksam kalbim güm güm güm çarpıyor sanırım psikolojik ya en ufak bi zorlanmada kalbim aklıma geliyo o stresle daha da siddetli çarpıyo neyse inşallah ilerlemez. Sivil doktor bana bu rahatsızlık kadınların çoğunda var zaten dedi benim de kalbimde üfürüm var hala ayaktayız bak dedi :D

YunusK

Benim boğazımdaki damarlar şişmeye başladı kalple alakası yok sanıyordum muayen e olduktan sonra araştırdım varmış.Bir de ben uzun süre koşamıyorum,kesiliyorum hemen.

Ben de uzun süre koşamıyorum dikkat edeceğiz artık. Benim de boğazım sıkım sıkım sıkılıyor gibi oluyordu ve göğsümde her gün ağrı vardı kalple ilgili sanıyordum ama boğaz reflüsü varmış. Yemek borusu kapağı tam kapanmıyormuş, mideden yemek borusuna asit kaçıyormuş o yüzden bi ara su bile içerken ağrıyordu artık onunla ilgili ilaç kullanıyorum

Aort Kapak Yetmezliği ve Ülseratif Kolit

Merhaba Arkadaşlar,

Geçen yıl aralık ayında Gata'daki kontroller sonucu kalpte "minimal derece aort yetmezliği" tespit edildi ve 1 yıl erteleme verildi.
Geçenlerde ise "ülseratif kolit" hastalığı teşhisi konuldu ve 1 yıllık ilaç raporu çıkarıldı şimdi onunla ilgili ilaç kullanıyorum.
2 hafta sonra Yoklama tarihim geliyor.

Sizce muaf olur muyum, tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi ??

YunusK

Bence muaf olma ihtimalin çok yüksek. Ama bir ihtimalle bir yıl daha erteleme verip sonraki kontrolde muafiyet tanıyabilirler.

Merhaba Arkadaşlar,

Daha önceden "minimal derecede aort kapak yetmezliği" nedeniyle askerlikte 1 yıl erteleme aldığımı ve bu sürenin bitiminde neler olacağına dair sorumu buraya yazmıştım. Şimdi ise bu sürecin sonuçlanması ile birlikte tecrübelerimi sizinle paylaşıp bilgilendirmek istiyorum.

Bir yılın bitiminde tekrar askerlik şubesine başvurdum ve Gata'ya sevkimi istedim.
Gata'ya sevk olduktan sonra Ekg çekildi, Eko randevusu ise bir ay sonraya verildi. Eko çekildikten sonra dün Heyete çıktım ve "Askerliğe elverişli değildir" raporu verildi.
Tanı olarak "aortik kapak yetmezliği - minimal/hafif derece" yazıyor.

Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

Yunus k öncelikle merhaba ben çalışan askeri personelim ve bende de hafif derece aort kapak yetmezliği teşhisi konuldu ben malülen emekli olmak istiyorum bunun için sendeki askerliğe elverişli değildir raporunun bir suretini görebilirmiyim emsal gösterip tsk da görev yapamaz raporu almak istiyorum teşekkürler. Bana çok lazım

YunusK hayırlı olsun yetkili hasnelerde oran olarak karşılığı %10 dur hayatınızda değişiklik yaratmaz zaten hafif yada minimal kapak sorunları hemen hemen çoğu kişide mevcuttur

Merhabalar kardeşim geçmiş olsun.Bende de tam olarak senin hastalığından var,Allah yardımcın olsun.Şuanda da askerlik muayenesi için başvuru yaptım,hastalığımı belirttim.Eğer mahsuru yoksa raporlarının bir kopyasını bana gönderebilir misin? Saygılarımla.

FthDmr mrb neyi öğrenmek istiyorsunuz? Yardımcı olmaya çalışalım size.

umut2135 Merhabalar. Öğrenmek istediğim birşey yok aslında. Askeri şubede konustugum kisi bana hastaligimdan dolayi muafiyet verilmeyecegini soyledi inatla. Bende aile hekimiyle konustum,eger bu hastaliga daha once muaf verilmisse ve bu raporun bir nushasiyla beraber "emsal teşkil eder" diye bir dilekçe yazarsan dikkate alinir dedi. Buradaki arkadaslarimiz bu sekilde muafiyet aldiklarini yazinca,ornek rapor gonderebilirler mi diye rica ettim.Ama mesajimi görmediler sanirim. Sizde de minimal mitral veya aort yetmezligi mi var?

FthDmr mrb öncelikle askerlik şubesi
veya aile hekiminin size muaf olamazsınız demesi biraz tuhaf siz rahatsızlığınızı belirtirsiniz onlarda sizi tam teşekürlü devlet hastanesine sevk etmeye mecbur sizin muaffiyetinize gelicek olursak başkasının rahatsızlığını örnek vermeye gerek yok bunların dereceleri vardır.
Durumunuz muaf edilmeniz gerekiyorsa doktor bu yönde karar verir kendini riske atmaz ben hafif mitral aort ve aritmi ve hiper tansiyondan muaf aldım
Tsk yönetmeliğine göre
42 madde f.1.7.10 göre.
FthDmr isterseniz bir devlet hastanesi kordiyoloji bölümüne muayane olup danışa bilirsiniz.

Üst Alt