Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aort anevrizmasıyım ve çok endişe yapıyorum. Aranızda bu hastalığı yaşayan var mı?

mystry

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
29 yaşında erkeğim thoraks aort anevrizması var aort çıkışı 43mm distal ise 38mm olarak ölçüldü doktorum senede bir kontrol verdi birde ilaçlarım var tabi.. ama ben sürekli endişe halindeyim ya dahada genişlerse ya ameliyata giderse ya haberim olmadan genişledi ve patlyacaksa diye... hiç bu hastalıktan olanınız var mı ?

illa genişlemesi gerekiyormu ? yoksa dikkat edilirse ömürboyu bu genişlkte kalır mı ? yani illa birgün ameliyat olmak gerekli mi ?

mystry doktorunuzun size tavsiye ettiği sürede ( senede 1, 6 ayda 1 , 3 ayda 1 gibi ) kontrollerinize gidin. eğer onlar ilerlediğini düşünürse ameliyat gerektiğini müdahale gerektiğini size söylerler.

endişe edilecek fazla birşey yok düzenli kontrol yeterlidir. bunun dışında anevrizmayı patlatacak ağır kaldırma, ciddi efor sarfetme gibi durumlardan uzak durmak gerekebilir.

pulmoner arter basıncınız pab kaç mmhg ? doktorunuz senede 1 kez kontrole gelin dediğine göre benim tahminim 25 ile -50 mmHg civarlarında bi basıncınız mevcuttur. buda o anevrizmaya ciddi yüklenme yapmadığından yırtılma patlama riski çok az dır.

geçmiş olsun.

Suskun Mutsuz Umutlu

çok teşekkürler ben hiç onu sormayı düşünmedim birdahakine sorayım yada kağıtlarda yazarmı bir bakayım.. peki böyle kalırmı yani hiç genişlemeden böyle kalma ihtimali varmıdır ? birde iş olarak ben çok korkuyorum devlet memurluğunda fln sağlık kurulu raporunda bir engel teşkil eder mi diye ?

mystry ekokardiyografi raporunuzda yazması gerekir. eğer yazmıyorsa doktorunuza ekokardiyografi esnasında sorun.

aynı seviyede kalabilir, çok hafif ilerleyerek genişleme yıllarca sürebilir, veya hızlı genişleyerek müdahale daha kısa zamanda gerekli olabilir. bunu bilmek çok zor. ama yapılan doktor kontrolü muayenesi bu süreci takip ederek uygun zamanda uygun müdahale içindir.

devlet memurluğu için masabaşı bir iş ise sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum. ama eforlu bir iş ise polislik,askerlik, vb sıkıntı oluşturabilir.

Suskun Mutsuz Umutlu

devlet memurluğunda öğretmen yada araştırma görevliliği tarzında bir iş düşnüyorum.. ama laboratuar tarzında çalışma falan gerekecek sizce engel bir durum olur mu lab. da ayakta kalmak fln artırır mı ?

mystry dışarı çıkıncada evdede ayakda gezebiliyor durabiliyorsun. ağır yük kaldırmadıkça koşmadıkça birşey olmaz. ama o kurumların sağlık yönetmeliği nedir ne değildir bilmiyorum .

peki teşekkür ederim o zaman o kurumlara sormak gerekli ama sağlık kurulu raporunda yazmaz dimi neticede

Suskun Mutsuz Umutlu

size son bişey sorabilirmiyim o pulmoner arter basıncı dedğiniz şey sistol yazıyor aynı şey mi ? sistol 31 yazıyor ? öyle birşey buldum doktor not etmiş

mystry sistol ile alakası yok. pab pulmoner arter basıncı yani pulmoner hipertansiyon derecesi anlamına gelir.mmHg ile ifade edilir. örnek: 25 mmHg

ben bu rahatsızlıktan dolayı 2011 yılında ege üniversitesi hastanesinde operasyon geçirdim.
rahatsızlığımı tesadüfen öğrendim, vücudumda hiç bi rahatsızlığım yoktu... bende psijolojik olarak çok etkilendim.. doktorların bunu öğrenmen şans, çok sinsi bi rahatsızlık, patlamadan öğrenmen büyük şans gibi konuşmalar yapıyordu..
şuan çok şükür iyim.. coumadin 5mg kullanıyorum. her ay kontrolüm var, kan değerime bakılıp ilacın dozajı ayarlanıyor...

kontrollerini mutlaka yaptır. Allah şifa versin kardeşim.

sajo___

peki senin kaç mm di ameliyat olmadan önce ? benim şuan için ameliyat denmiyor ameliyatın açıkmı oldu ? çünkü kasıktan yapılan şeklinide duydum ben anjiyo gibi.. ve bir halsizlik yapıyormuydu böyle bir şikayet yapabilir mi

mystry

haftada 2 gün halısahada maç yapıyorduk... hiç bi sıkıntım yoktu.
zaten ilk teşhis edildiğinde doktor eko çekerken göğüs ağrın, sırt ağrın varmı, merdiven çıkarken tıkanıyonmu die soruyordu... hayır yok, haftada 2 gün maç yapıyorum merdiven çıkarken nie tıkanayım deyince "Allah Allah enteresan" diyordu.. sonra ameliyat olman gerekiyo dedi.. dalgamı geçiyosunuz felan die tepki gösterdim.. sonra baya bi araştırdım prof.lara gittim.. hepsi öğrenmen şans dedi.. çapı 5,5 tu yanlış hatırlamıyorsam...
verilmiş sadakam varmış.. futbol oynarken bi gün sahada kalabilirdim...

Tam bir şok tu benim için ,
44 yaşında itfaiyeciyim . 2016 ocak ayında hafif çarpıntı şikayetiyle gittim hastaneye,eko da asendan aort anevrizması belirlendi ,
ilaçlı bilgisayarlı tomografi çekildi ve net olarak 5.5 cm. genişleme belirlendi . doktor ameliyat dediğinde kaynar sular başımdan döküldü

.hiçbir yakınma ve şikayet oluşurmadı , yaşlılarda olan bir hastalık olduğu gençlerde nadir görüldüğü ve genetik kaynaklı olduğunu öğrendim.
altı ay izin ve rapor kullandım işte ve hayatta ne planım varsa herşeyden uzaklaştım. hastalığın ne olduğu tedavi yöntemleri ve ameliyat olacaksam hangi doktor sorusuna cevap aradım youtube de ameliyat videolarını izledim , Allahtan bir mucize bekledim fakat sonunda kabullenip bu ameliyatı olursam bir şansım var olmazsam %100 ölüm olacağını kabullendim.

önce kalp üst damarlarında başka sorun varmı diye ameliyat öncesi yine bir ameliyat sayılan anjio uygulanıyor , 7 haziran 2016 da ege üniversitesi kalp damar cerrahinde Prof. DR. Anıl Ziya Apaydın a kendimi teslim ettim .

bu ameliyatta aort kapağı ile ilgili bir sorun görürsek kapağı metal kapak ile değiştireceğiz dedi doktor ve ameliyatta kapakta deformasyon gördüklerinden hem damarı suni damar ile hemde kapağı metal kapak ile değiştirdi.çıt çıt sesini duyuyorum ve ömür boyu dozajı hassas ayarlanan coumadin (kumadin) isimli kan sulandırıcıyı kullanmak zorundayım

bir yıldır izin rapor ile zaman geçti , ameliyat sonrası 8 ay geçiridim durumum çok şükür iyi , yani bu şekilde yaşayabiliyorsun , efor hariç normal yaşantım devam ediyor , coumadin ayarını test yaptırıp kendim yapabiliyorum , şunu yeme bunu yeme dediler ben yeme içme alışkanlıklarımı değiştirmedim herşey normal.

işe gitmiyorum şartlarım oluştuğundan sağlık kurulu raporu çıkardım vergi indirimi ile erken emeklilik bekliyorum , bu ay sonuçlanır sanırım ,

5,5 cm global ameliyat sınırı olarak kabul edilir , takipte kalacaksın hızlı ilerlerse hemen ameliyat, ağır ilerlerse sınıra kadar (5,5 cm.) takipte olursun . kendini fiziksel olarak zorlamayacak ve ağır kaldırmayacaksın .
TAVSİYE : Nasıl bir şok yaşadığını çok iyi biliyorum , hergün ölmektense birgün ölmek daha iyidir ,korkunun ecele faydası yok , eğer ameliyat sınırına gelirsen allaha sığın ameliyatını ol , geçmiş olsun .

Son düzenleme:
smyrna1922

abi aynı şeyleri yaşamışız seninle... bende ilk duyduğumda şok olmuştum, inanmamıştım.. araştırdım kaç tane profesöre gittim, hepsi aynı şeyi söyleyince ameliyat kararı aldım..
Ege üniversitesinde oldum, prof.dr hakan posacıoğlu'na kendimi emanet ettim.. benim genişleme kapağa yakın yerde olduğundan dediğin gibi kapakçıkta değişti, metal... çıt çıt sese bende alıştım :)
çok şükür yaşayacak günlerimiz varmış ki teşhis edildi ve bu şekilde yaşıyoruz..
coumadin kontrollerine ege üniversitesinde nuray hanıma gidiyorsanız eğer sizle tanışmak isterim abi..
Allah şifa versin geçmiş olsun tekrardan.

teşekkürler kader arkadaşım, Coumadin kontrolüne evime yakın olduğundan gaziemir devlet hastanesi polikliniğine gidiyorum ben kendim ayarlayabiliyorum , memnuniyetle görüşebiliriz , şifa hepimiz için inşallah

smyrna1922

valla ben bergamalıyım ama her ay düzenli olarak ege üniversitesine geliyorum. şuan salı,cuma,pazar 2 diğer günler 1,5 kullanıyorum. son İNR 3,5 çıkmıştı.
diyete dikkat ediyorum...
coumadin eğitimi de verdiler... ilacın alındığı saat bile çok önemli öyle basit bi ilaç kullanmıyoruz :)
görüşürüz abi...

sajo___

Kardeşim merhaba aynı süreci bende yaşadım.yaklaşık 5 ay önce ve psikolojik olarak su an toplayamadım hala kendimi..doktorlar tıpkı senin gibi bana da aynı şeyleri söylediler.

@mystry Kardeşim Anevrizman Karın Bölgesindemi Yoksa Kalpten Hemen Çıkan Aort Bögesindemi İkisinin arasında Çok fark Var. Karın Bölgesindeyse Antaya medical park Hastanesine Prof. Doktor Hüseyin Okutan Var... Kasıktan Stenle Girerek Balonlaşan Kısmı Tamir Ediyor...

Lakin asendan Aort aNevrizman Varsa Açık kALP aMELİYATI ŞEKLİNDE Göğüs Kemiğini Açarak Yapıyor... Hüseyin Okuttan 70 Yaşında Olan Herkezin Tanıdığı Tecavüzcü Coşkun Lakaplı Sanatcının Kalpten Çıkan Aort Aneevrizmasını Mükembel şekilde adamın Kalp Kapakçıklarına Hiç Zarar Getirmedeen Değiştirdi... Aameliyat zaten 5 cm den sonra öneriliyor... kafana Takma... ağır Kalddırma eforlu Çalışma verdiği İlaçlaarı kullan hiçbirşey Olmaz Allahın İzniyle...

Benim aort Anevrizmam hemen kalp çıkışında ben bile kafayı yicem ama dikkat ediyorum... seninki kolay kolay patlamaz... dikkat et yeter... 6 ayda bir konrole git... aort damarı vucdun en güçlü en sağlam damarıdır... kesinlikle aalkol ve sigara içme...

Benim eşim aort kapak ve aort damarı değişti okan Üniversitesi prof dr Mehmet altuğ tuncer yaptı iyi bir doktor biz memnun kaldık çok araştırdık . Bu konuda iyi birisi 8 ay oldu ameliyat olduğu şimdilik sorun yok.

Benimkisi ensemde beyni besleyen damarda dediler. Sosis gibi dedi nörolog. Pazartesi beyin cerrahına gideceğim ama çok korkuyorum. Artık hakkımızda hayırlısı olsun ne diyeyim.

dreamfail bu hastalık nasıl tespit ediliyor belirti göstermeden acaba? Mesela bende varmı nasıl bileceğim

Rmzn33 bende bipolarlıktan kaynaklı nörolojiik sorun üzerine doktor MR istedi. Tamamen şans eseri ortaya çıktı. Beyin ve sinir cerrahisi uzmanına gittiğimde ise tehlikeli boyutta olmadığını söyledi. Şu an bu soruna yönelik hiç bir şikayetim yok. Bende tamamen rastlantısal çıktığı için şikayete yönelik nasıl belirtiler sunar bilmiyorum maalesef.

mystry

Allaha tevekkül et, benimde beynimde anevrizma varmış, patlayınca haberim oldu,yaşanacaksa yaşanıo,bazı şeyler engel olamıyorsun.

Rmzn33

Fark edebilirseniz genelde belirti gösterir. çabuk yorulma, nefes darlığı, sırt ağrısı, ileri seviyedeyse bayılma hissi gibi. kardiyolojiye gidip ekg, eko, gibi tetkiklerle ön muayene olabilirsiniz.

Ne kadar süre rapor verildi iş hayatına geri dönüş çok uzun suruyormu

Üst Alt