Tam bir şok tu benim için ,
44 yaşında itfaiyeciyim . 2016 ocak ayında hafif çarpıntı şikayetiyle gittim hastaneye,eko da asendan aort anevrizması belirlendi ,
ilaçlı bilgisayarlı tomografi çekildi ve net olarak 5.5 cm. genişleme belirlendi . doktor ameliyat dediğinde kaynar sular başımdan döküldü
.hiçbir yakınma ve şikayet oluşurmadı , yaşlılarda olan bir hastalık olduğu gençlerde nadir görüldüğü ve genetik kaynaklı olduğunu öğrendim.
altı ay izin ve rapor kullandım işte ve hayatta ne planım varsa herşeyden uzaklaştım. hastalığın ne olduğu tedavi yöntemleri ve ameliyat olacaksam hangi doktor sorusuna cevap aradım youtube de ameliyat videolarını izledim , Allahtan bir mucize bekledim fakat sonunda kabullenip bu ameliyatı olursam bir şansım var olmazsam %100 ölüm olacağını kabullendim.
önce kalp üst damarlarında başka sorun varmı diye ameliyat öncesi yine bir ameliyat sayılan anjio uygulanıyor , 7 haziran 2016 da ege üniversitesi kalp damar cerrahinde Prof. DR. Anıl Ziya Apaydın a kendimi teslim ettim .
bu ameliyatta aort kapağı ile ilgili bir sorun görürsek kapağı metal kapak ile değiştireceğiz dedi doktor ve ameliyatta kapakta deformasyon gördüklerinden hem damarı suni damar ile hemde kapağı metal kapak ile değiştirdi.çıt çıt sesini duyuyorum ve ömür boyu dozajı hassas ayarlanan coumadin (kumadin) isimli kan sulandırıcıyı kullanmak zorundayım
bir yıldır izin rapor ile zaman geçti , ameliyat sonrası 8 ay geçiridim durumum çok şükür iyi , yani bu şekilde yaşayabiliyorsun , efor hariç normal yaşantım devam ediyor , coumadin ayarını test yaptırıp kendim yapabiliyorum , şunu yeme bunu yeme dediler ben yeme içme alışkanlıklarımı değiştirmedim herşey normal.
işe gitmiyorum şartlarım oluştuğundan sağlık kurulu raporu çıkardım vergi indirimi ile erken emeklilik bekliyorum , bu ay sonuçlanır sanırım ,
5,5 cm global ameliyat sınırı olarak kabul edilir , takipte kalacaksın hızlı ilerlerse hemen ameliyat, ağır ilerlerse sınıra kadar (5,5 cm.) takipte olursun . kendini fiziksel olarak zorlamayacak ve ağır kaldırmayacaksın .
TAVSİYE : Nasıl bir şok yaşadığını çok iyi biliyorum , hergün ölmektense birgün ölmek daha iyidir ,korkunun ecele faydası yok , eğer ameliyat sınırına gelirsen allaha sığın ameliyatını ol , geçmiş olsun .