Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AÖF halkla ilişkilere kaydoldum ama devam etmedim. Borç birikmiş!?

Polat34

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;
Ben 2011 yılında aöf halkla ilişkilere kaydoldum ilk dönem harç parasını yatırdım sınavlara felan girdim 2. dönem harç parasınıda yatırmadım sınavlarada girmedim.

Bugün kaydımı sildirmeye gittim tekrardan ünvst sınavına gireceğim diye ama aöf bürosunda çalışan personel 2.dönem harç borcumun olduğunu bunun 2011 den kalan 255 tl+ faiz olduğunu söyledi.Ben engelli olduğumu söyledim,kaydımı sildirsem bile bu parayı ve faizini ödemem gerekiyormuş.
Ben bu parayı ödemek zorundamıyım?

Başka bir sorum daha var.Şimdi ben zaten bir yükseköğretim kurumuna kayıtlıyım borcum olan harç parasını yatırsam,sınavsız olarak lisans bölümünden bir yere kayıt yaptırabilirmiyim

Son olarak engelliler ünvst harçları ödemiyormuş sanırım.Bu ünvst harçları ne ve ne kadar ücret oluyor?Hiç mi para yatırmıyoruz

Konuyla ilgili fikri olan yokmu arkadaşlar

Merhaba;

%40 ve üzeri engelli raporun varsa aöf de harç ödemiyorsun. Ayrıca aöf de harç yatırmıyorsan o dönem pasif öğrenci olursun, bu sistemde borçlu çıkmana şaşırdım doğrusu böyle bir şeyi de ilk defa duydum. Şu an okuduğun bölümden mezun olmadan sınavsız başka bir lisans programına dahil olamıyorsun.

Bu parayı şimdi yatırayım mı yatırmayayım mı?

Başka bir çözümü var mı bu işin

kardeşim aynısı bende var. 2010 2. dönemde işletme 3. sınıf kaydımı yenilemedim ve o zamandan beri 250 küsür tl borcum var çok fazla faiz bindiğini düşünmüyorum. 2 gün önce aöf bürosuna gittim şubat ayında kayıt yenileyip devam edeceğim. O kayıt için harç ödemeyeceğim engelli raporumdan dolayı. Ama önceki borcumu mecburen ödemek zorundayım. O zamane engelli olmadığımdan sildiremiyorum.

382.12 tl borcu olmuş faizle birlikte.Bu dönem sınava gireyim bari onuda daha sonra öder sildiririm.

Kayıt yenilememe ( katkı payı yatırmama ), başarısızlık, disiplin cezası, [SIZE=4]üniversiteye yerleştiği halde kayıt yaptırmama[/SIZE] veya kendi isteğiyle kayıt sildiren öğrenciler bu aftan yararlanabilecekler. Yani evet tasarı yasalaştıktan sonra 5 ay içerisinde bu aftan yararlanabilir ve yeniden bölümünüze kayıt yaptırabilirsiniz.

Ben 2011 yılında aöf halkla ilişkilere kaydoldum ilk dönem harç parasını yatırdım sınavlara felan girdim 2. dönem harç parasınıda yatırmadım sınavlarada girmedim.2. dönem harç parasını yatırsam bu af kapsamında belirtilen cümleden dolayı geçmiş yıllarda kazandığım ama kayıt yaptırmadığım bölüme kayıt yaptırabilirmiyim.
2009 Kamu yönetimini kazanmıştım
Bilenler cevaplayabilirse sevinirim arkadaşlar

Üst Alt