Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin benim üzerimden aldığı bakım aylığını eşimin devralması..?

Okan016

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ağır engelli bireyim yüzde 74 annem 3 sene dır bakım aylığı alıyor şuan 12 aydır evliyim ve yeni ev tutup annemden ayrıldım eşimle ikimiz yaşıyoruz tüm bakımlarımı eşim yapıyor ama maaşı annem çekiyor eşim bakim aylığını alsın çekmesini istiyorum annem fenalık yapıyor eşim tek başına gidip sosyal hizmetlerde bakım aylığını üstüne yapabilir mi ? Raporumu kimligimi ev adres ikametgahini alıp gitse tek başına yapabilir mi Kalem ablam.

Okan016
Bu durumda yeni başvuru işlemi uygulanır. Evlenmişsiniz, adresiniz değişmiş, hanede kişi sayısı değişmiş, hane değişince gelir durumu değişmiş. Tüm bunları zaten sizin kuruma bildirme yükümlülüğünüz vardı. Bu değişiklikler ile gelir kriteri dışına çıkmışsanız değişiklik tarihine kadar geriye doğru borç bile çıkarılabilir.

Nasıl olur kuruma bu bilgiler otomatik gelmiyor mu
Nüfus müdürlüğünden ve nikah dairesinden
Acaba daha çok faizli borç çıkarılmasınımı bekler kurum

@Zorro

Aylık bağlanırken size bir taahhütname imzalatılıyor ve bu taahhütnamede adres, gelir, engel durumu vs gibi tüm değişiklikleri belirlene süre içerisinde kuruma bildireceğinizi taahhüt ediyorsunuz. Kurumlar arası bildirilsin ya da bildirilmesin bu sizin yükümlülüğünüz.

Benim tanıdığım var, diyaliz hastasıyken bağlanan evde bakım aylğını böbrek nakli olduğu halde senelerdir almaya devam ediyor, uyardım ama bilgi verip kestirmedi. Şimdi sgk nın kendi yaptığı bu ameliyattan haberi yok mu ?

Maaş kesilip de geriye doğru altından kalkamayacağınız bir borç çıkarıldığında o sizin söylediklerinizin hiç bir önemi olmaz. Çünkü dosyada imzaladığınız taahhüt duruyor.

Evet haklısınız Ufukalp
Haber verilmesin bakalım
Nasıl olsa kurumun işine yarar faizli ceza.

Ufukalp

genede bildirimde bulunması gerekıyor.zararın neresınden dönerse kardır.hç bi geliri yoksa eşi gedip kuruma durumu anlatsın cezayı bakıcı olan anne yer.bunlarada heyet incelemeye gelir şartları tutuyorsa bunlar alır.anne şuan belkıde imzaladıgı belgede haber vermesı gerektıgı uyarısnı ya okumadı bılmıyo yada nerden bılecekelr deyıp maaşı alıp yemege devam edıo amma ortaya çıkınca pişmanlıgı fayda etmıcek

Anne evine dönüp bildirmesi daha iyi

Okan016

öncelikle kendi yuvanızı kurdugunuz için tebrik ederim ablası. evlilerin anne ve babalarıyla yaşamasını doğru bulmuyorum. yaşamınıza sahip çıktığınız için gerçekten teşekkürler:) harikasınız:)
dilerim hep mutlu olursunuz.

gelelim sorunlarına.
öncelikle en ciddi sorunumuz bakım hizmetinin öngörülen koşullarda verilmemesi.
evde bakım aylığı bakıcıya 7 gun 24 saat bakım hizmeti karşılığında ödenir.
bakıcın annen.
il müdürlüğü bakıcı olarak annene onay vermiş.
sen haneden ayrılmışsın. annen başka hanede kalmış. bu durumda bakıcı olan annen bakım hizmeti vermeden evde bakım aylığı almaya devam etmiş. bu da aylık kesme sebebidir. annen madem bakım hizmeti vermeden aylık almaya devam etmiş, bakım hizmetini vermeden aldığı aylıkları da geri vermek zorunda (yersiz ödeme iddiasıyla borç çıkartılır annene).

evlisin, kendi evinde eşinle yaşamak istiyorsun. bu durumda eşinin bakıcı olması daha iyi (bakıma muhtaç engelliyle bakıcının aynı hanede olması esastır. hanende bakıcı olabilecek adayımız da var: eşin)
eşin evde bakım aylığı aldığınız kuruma gidip derhal bakıcı değişikliği talebinde bulunsun. bakıcı değişikliği talebiniz dikkate alınıp annene ödenen evde bakım aylığı kesilecektir.
hane geliriniz de uygunsa eşine evde bakım aylığı baglanacaktır.
bu süreç en az 2-3 ayı bulur.
bakım hizmetinin öngörülen koşullarda verilmemesinden dolayı aylık kesileceği için, adres değişikliği, kişi değişikliği bildirimlerinin yapılması gerektiği konusuna şimdilik girmiyorum.

UYARI:
adres değişikliği, en geç 15 gün içinde,
kişi değişikliği en geç 1 ay içinde bildirilmesi gerekir.
aksi takdirde hukuki işlem yapılır.

ablası,şimdilik fazla detaylara girmedim. sana daha detaylı yardımcı olabilmem için lütfen aşağıdaki sorularımı madde madde cevapla:
1) eşinle sen ayrı haneye hangi tarihte taşındınız? annenin evinden tam olarak ne zaman ayrıldın?
2) hanede toplam kaç kişisiniz?
3) hanenizde kalan herkesin ortalama aylık geliri ne kadar? resmi ya da gayriresmi tüm gelirlerinizi yaz lütfen.
4) 2022 engelli aylığı alıyor musunuz?

bu sorularımı cevapladıktan sonra devam edeceğiz.

şu yazıyı dikkatli bir şekilde okuyunuz:Sakatlık, kendini var edebilmek ve bağımsız yaşam | Bülent Küçükaslan

Son düzenleme:
Üst Alt