Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem vefat eden dedemden dolayı Yetim maaşı alabilir mi?

muhtac23

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar benim bir sorunum var
annem ve babam şiddetli geçimsizlik yüzünden ayrıldılar. dedemin ssk den emekliydi dedem ölünce annemin analığı maaşı aldılar. şimdi o da vefat etti. annem dedemin maaşını alabilir mi? alması için hangi evrakları toplaması lazım ve nerelere başvuruda bulunması lazım?
yardımcı olursanız sevinirim... yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden sonsuz şükranlarımı sunuyorum....

Evli olmayan kız çocukları çaılşmamaları halinde ve gelirleri yoksa, yaşları ne olursa olsun babalarından kalan Yetim Maaşını alabilirler. Bunun için babasının emekli olduğu sigorta müdürlüğüne başvuru yapması yeterli. Gerekli evraklar orada verilecektir...

ilginiz ve cevabınız için tşkler cevabınızda Evli olmayan kız çocukları çaılşmamaları babasının yetim maaşı alabilir demişsiniz ama annem evlenip boşanmış biri annemin bu durumu da yetim maaşına giriyor VE

dedemin bulunduğu ilde yaşamıyoruz edirnede yaşıyoruz bunun için illede dedemin emekli olduğu sigorta müdürlüğüne mi gidilmesi lazım bulunduğumuz ilde veya ilçede bu işlemler yapabilir mi... ve alınacak tahminen maaşın miktarı ne kadardr...

Evlenip-boşanması sorun olmaz.
Başvuru için kendi ilinizdeki müdürlüğe başvurmayı deneyin. Olur gibime geliyor...
Ne kadar maaş alacağını bilemem. Vefat eden babanın maaşına bağlı. Onun yaklaşık %25'ini alacak...

Üst Alt