Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Annem emekli olunca 2022 engelli maaşı kesilir mi?
kesilmez abim benim baban hem annem emekliydi maaşım kesilmedi 2022 maaşını 1991 den 2015 şine kadar aldım ozaman babam emekiydi sonra 2004 te annem emeki oldu maaş kesilmedi ama ssk lı olursan kesilir hemen
Engelli aylığında devlet eve giren geliri dikkate alır her zaman.
2833 x 2 = 5666
Annenizin emekli maaşı en düşük emekli maaş 7500 olduğu için;
7500 - 5666 = +1834
Kontroller sırasında gelir fazlalığı tespit edilirse ödenen tüm aylıklar faizi ile geri ödeme yapılır.
Palavra derken??
Arkadaşımın annesi emekli aylığı almıyor dul aylığı alıyor. Dul aylığı en düşük emekli maaşın 7500 olan tutarın %80 %70 ve %50 tutarında aylık bağlanır.. Evdeki gelire ve çocuk sayısına göre hesaplanır..
Sgk 4a emeklisi bağkur 4b emeklisi memur 4c emeklisi olan bir kişi en düşük emekli maaş 7500 alır..
deasn12
Uyduruktan tayyare sen yapıyorsun. Benim ablam alıyor ve rahmetli annemde alıyordu. 7.500 TL den hesaplanmiyor bu bir. O maaşın evdeki gelir ve çocuk sayısı ile alakası yok. Sen engelli maaşı vs ile karıştırma. Önce öğren gel tamam mı evladım çok bilmiş.
Ayrıca çok bilmiş dul %25 lik oranda var bunları öğren tamamı boşa ukalalık yapma..
Acaba diyorum gelir düşük göstermek adına akrabasını yada yakın bir kişiyi aynı ikametgâhta göstermek ne kadar doğru? Evde bakım aylığı alabilmek için uygulayan varmıdır..
Yabancı birini eve getirin demedik torun da olur denetim sırasında o kişi evde olsun eskisi gibi eve de gelmiyorlar telefon ile bilgi alıyorlar çünkü herşey sistem üzerinden görünüyor onlar için geçerli olan resmiyettir nüfus kayıtlarında bakıyorlar hanede kaç kişi yaşıyor bunu soruyorlar bir işte çalışıyor musun aylık gelirin ne kadar ev sizin mi kira mı ne kadar kira ödüyorsunuz buna benzer sorular soruyor rapor tutup gidiyor daha sonra mütevelli heyeti inleceme yapıyor asgari ücretin 1/3 geçmiyor ise maaş bağlanır