Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem emekli olunca 2022 engelli maaşı kesilir mi?

Burada geliriniz ve varsa kira gidersiniz önemli

Anneniz emekli olacak ya o aldığı parayı maaşı evde kaç kişi iseniz ona bölün asgari ücretin üçte birini geçmez se maaşınız kesilmez

5600 emekli maaşı 2 kişiyiz annemle ben bölünce 2800 ediyor asgari ücretin 1\3 2835 tl ediyor

Galibisen27 annen emekli olunca direk ssk lı olcandan dolayı 2022 maaşı direk sistemden kesiliyor merak etme alma şansı yok sıfırdır.

annemin degil engelli maaşı benim benim siğortam olmayacak konuyu farklı noktaya çektin sen

Galibisen27

kesilmez abim benim baban hem annem emekliydi maaşım kesilmedi 2022 maaşını 1991 den 2015 şine kadar aldım ozaman babam emekiydi sonra 2004 te annem emeki oldu maaş kesilmedi ama ssk lı olursan kesilir hemen

Engelli aylığında devlet eve giren geliri dikkate alır her zaman.
2833 x 2 = 5666
Annenizin emekli maaşı en düşük emekli maaş 7500 olduğu için;
7500 - 5666 = +1834

Kontroller sırasında gelir fazlalığı tespit edilirse ödenen tüm aylıklar faizi ile geri ödeme yapılır.

deasn12 annem in kendi emeklisi değil babam vefat etti onun prim günü ile oldu 5600 yatacak yani maaşın %75 i

Geçmiyor kesilmeZ merak etmeyin.. ayrıca en düşük emekli aylığı 7.500 olduğu palavra

lm_lm

😁😁😁
Palavra derken??
Arkadaşımın annesi emekli aylığı almıyor dul aylığı alıyor. Dul aylığı en düşük emekli maaşın 7500 olan tutarın %80 %70 ve %50 tutarında aylık bağlanır.. Evdeki gelire ve çocuk sayısına göre hesaplanır..
Sgk 4a emeklisi bağkur 4b emeklisi memur 4c emeklisi olan bir kişi en düşük emekli maaş 7500 alır..

Uyduruktan teyyarelik yapma TAMAM mı😒

deasn12
Uyduruktan tayyare sen yapıyorsun. Benim ablam alıyor ve rahmetli annemde alıyordu. 7.500 TL den hesaplanmiyor bu bir. O maaşın evdeki gelir ve çocuk sayısı ile alakası yok. Sen engelli maaşı vs ile karıştırma. Önce öğren gel tamam mı evladım çok bilmiş.

Ayrıca çok bilmiş dul %25 lik oranda var bunları öğren tamamı boşa ukalalık yapma..

deasn12

Bizim köyde bi çift 2kişiler eşi asgari ücretle çalışan kendisi yeşil kartlı engelli maaşı alıyor, oluyor mu öyle acaba

Evinize bir kişi daha ilave edin nüfus çok olur gelir düşer maaş kesilmez

mahmut-2323

Acaba diyorum gelir düşük göstermek adına akrabasını yada yakın bir kişiyi aynı ikametgâhta göstermek ne kadar doğru? Evde bakım aylığı alabilmek için uygulayan varmıdır..

mahmut-2323

Zararı yok diyorsun ama sadece ikametgahı aldıran da denetim olmuyor mu?
Eve geldikleri zaman ikametgah da bulunan kişileri görmek istemiyorlar mı??

deasn12

Yabancı birini eve getirin demedik torun da olur denetim sırasında o kişi evde olsun eskisi gibi eve de gelmiyorlar telefon ile bilgi alıyorlar çünkü herşey sistem üzerinden görünüyor onlar için geçerli olan resmiyettir nüfus kayıtlarında bakıyorlar hanede kaç kişi yaşıyor bunu soruyorlar bir işte çalışıyor musun aylık gelirin ne kadar ev sizin mi kira mı ne kadar kira ödüyorsunuz buna benzer sorular soruyor rapor tutup gidiyor daha sonra mütevelli heyeti inleceme yapıyor asgari ücretin 1/3 geçmiyor ise maaş bağlanır

Üst Alt