Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Anksiyete ve tremor nedeniyle askerlik durumum ne olur?
Askere gitmek icin aile hekimine basvurdugumda daha onceden az sayida noroloji (esansiyel treomor sebepli) psikiyatri(anksiyete sebepli) randevu ve duzensiz ilac tedavisi gecmisim oldugu icin aile hekimi devlet hastanesine sevk etti
1. HEYET psikiyatri 16A1 karari verdi
Nöroloji 10C karari verdi ve heyette ertesi yila birakma karari verildi
2. Heyet psikiyatri 16C nöroloji ise 10C ile tekrar ertesi yila birakma karari verildi
Ellerde yogun titreme kaygi ve endise hali vs atak olarak degil gun icinde surekli olarak yogun sekilde var
Ve ilaclara ragmen ne anksiyete ne esansiyel.tremorda bir duzelme yok genetik diyor doktorlar tremor icin
(Ilk heyetten itibaren duzenli tedavi surecim ve ilac gecmisim var dideral citoles mysoline redepra efexor dysirel tarzi ilaclar kullandim ve suan mysoline redepra ve efexor kullanmaya devam ediyorum nörolojiden emg sinir testi icin tarih verildi fakat sinir testi tarihi 3. Heyet tarihimden daha ileri bi tarihte yapilacak )
3. Heyette sonuc ne olur sizce yorumlayabilecek varmi?
Ben 18 ay askerlik yaptım...yani benim zamanım da öyleydi.
Genc gösteriyorum ama yaşım var yani.
Sağlık raporları.. hastalıklar ilaçlar vs bu konulara hakimim.. elimden geldiği kadar empati kurup yardımcı olmaya çalışıyorum herhangi bir hastalığım şikayetimde yok çok şükür.
Ne iş yaptığım çok da önemli değil boş verin gitsin. Yardımcı olabiliyorsam siz oraya bakın.
Bende anksiyete bozukluğundan 2 kez ertesi yıla bırakma kararı aldım heyetten. 3. Muayenemden önce 566 soruluk test yapıldı. Tabi bu normal rutin muayenemde oluyor. Şizoid kişilik bozukluğu tanısı kondu testte. Belirsizlik beni çok endişelendiriyor
ms hastasıyken söylemeden subay oldum hafif tremör de vardı dikkatli bakan farkediyordu da genelde yoktu. çok eskiden ama 2009 ve dağ komando ısparta benım zamanımda sımdıkı gibi e nabız yoktu söylemez isen kimse birşey görmüyordu şimdi hemen şu var bu var değip teşhis konabiliyor
Soruyu foruma taşıyıp cevap yazma zorunda kalıyorum..soruları özel yada durumdan sorma yerine ilgili başlığa sorsanız daha cabuk cevap alırsınız.
Diğer insanlarda faydalanmış olur.
Bu seferlik soruyu buraya yapıştırıp cevap yazacağım.
Soru:
Öncelikle merhaba ben manisada askerlik yaptım askerlikten önce halamı ve dayımı kaybetim askerde dahada pisikolajim bozuldu hastaneye çıktığım için komutanlar tarafından dayak yedim itildim hastane 2 ay hava değişimi verdi 1 ayı dolud 1 ayım kaldı ve gitmek istemiyorum hastanede pisikolog bana şuan depresyon ve sinir ilacı yazdı
Cevap:
2 ay hava değişimi almışsınız..sivilden muaf raporu almak biraz zor olabiliyor...hava değişimi bitiminde birliğine dönmen ve oradan devam etmen muaf olmanı kolaylaştırır.
Zaten sivilde muaf için doktora gitsen birliğine yollayacaklardır..ama durumun kötüyse sivilde de muaf verilebilir.
Amirlerinden kıta işlevsellik ve kıta kanaat formu iste..olumsuz doldurup yollayabilirlerse sivilde muaf olma şansın yüksek olur.
Bu dayak olayını da ilgili yerlere şikayet edin.. kimse askere itilip kakılmak dayak yemek küfür yemek için gitmiyor..
18 ay askerlik yaptım... İlk gittiğim gün yüksek sesle bağırmadığım için burnumu kırdılar.. kaç sene geçti hala aklımdan çıkmıyor..
Akan kanım vatana helal..onu yapan albaya haram olsun.. öldüyse yeri cehennem olsun.sinirlerim bozuldu gene.
Merhaba tekrardan ben er im usta birliyim kars çıktı 2 aylık değresyondan aldığım hava deyişimim bitmek üzere şubeden sevk aldım devlet hastanesine bitmesine 2 gün kala gel 2 ay daha hava deyişimi veririz dediler 3 üncü de muaf olurum kesin akrabalar çevrem git yap diyorlar alma diyorlar aklım çok karışık
Bide depresyondan çürük alırsam iş hayatımı etiklerimi