Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan spondilit ile emekli olacak rapor alma şartları nedir?

aligumus

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
16
Ankilozan spondilit,
M45.9 - Ankilozan spondilit, yer tanımlanmamış. ANKİLOZAN SPONDİLİT TANILI HASTA İSTANBUL'DA TAKİP EDİLİYORMUŞ. SİMPONİ KULLANIYOR. SERVİKAL FLEKSİYON 20 DERECE, EKSTANSİYON 15 DERECE, SAĞ, SOL ROTASYON 20 DERECE, SAĞ LATERAL FLEKSİYON 10 DERECE SOL LATERAL FLEKSİYON 20 DERECE TABLO 1.4, LOMBER FLEKSİYON 60 DERECE, EKSTANSİYON 10 DERECE SAĞ -SOL LATERAL FLEKSİYON 10 DERECE TABLO 1.6 THOROKALDE HAFİF HASTALIK POSTUR MEVCUT. (60 DERECE)

bendemi yanlıs anlamadım ise sıfır ile 30 derece arasında ve tedaviye yanıt vermeyen hastalık orta düzey görünüyor ama ssk iş gücü kaybı yok dediler oranla alakalımı dedim orana bakmıyorlar dendi 2 astalıktan yüzde 51 aldım ben bu hastalık yüzde 39 oranı acaba ondan mı red geldi

Son düzenleme:
SGK Hastalık Listesi'ne göre

7. Ankilozan spondilit veya diğer spondiloartropatilerde (omurga tutulumunda):

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Aşağıdaki kriterlerden en az birinin sağlanması,
a) Dorsolomber veya servikal omurganın uygun görüntüleme tetkikleri ve fiziksel muayenede vertikal pozisyondan (sıfır dereceden) 50° veya daha fazla fleksiyonda ankiloze olması
b) Dorsolomber veya servikal omurganın uygun görüntüleme teknikleri ve fiziksel muayenede vertikal pozisyondan (sıfır dereceden) 30° veya üzerinde (50°'den az) fleksiyonda ankiloze olması ve her biri en az orta düzeyde çalışma gücü kaybına neden olmak üzere iki veya daha fazla organ/vücut sisteminin tutulması
c) Uygun süre ve uygun tedaviye rağmen, hasta remisyonda iken, tutulan organ/vücut sisteminin ağır düzeyde çalışma gücü kaybına neden olması, çalışma gücü kaybı ilgili organ/vücut sistemine ait hastalık listesinde yer alan kriterlere göre değerlendirilir.
d) Ağır düzeyde ¹efektif ambulasyon sağlayamama veya ağır düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması

Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
a) Orta düzeyde ¹efektif ambulasyon sağlayamama veya orta düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması
b) Uygun süre ve uygun tedaviye rağmen, hasta remisyonda iken, tutulan organ/vücut sisteminin orta düzeyde çalışma gücü kaybına neden olması, çalışma gücü kaybı ilgili organ/vücut sistemine ait hastalık listesinde yer alan kriterlere göre değerlendirilir.
c) Dorsolomber veya servikal omurganın uygun görüntüleme teknikleri ve fiziksel muayenede vertikal pozisyondan (sıfır dereceden) 30° ‘ye kadar fleksiyonda ankiloze olması

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
a) Hafif düzeyde ¹efektif ambulasyon sağlayamama veya hafif düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması
b) Uygun süre ve uygun tedaviye rağmen, hasta remisyonda iken, tutulan organ/vücut sisteminin hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olması, çalışma gücü kaybı ilgili organ/vücut sistemine ait bu hastalık listesinde yer alan kriterlere göre değerlendirilir.

¹ - ²

@aligumus,

Efektif ambulasyon önemli. Yukarıda maddeyi ve kısıtlılık sınırlarını çizen durumlar için bağlantıları ekledim.

@OturanBoğa, ABİ BENDE KAMBURLUK VAR BİRDE BOYUN HAREKETLERİNDE KISITLIK VAR SAG SOLA VE YUKARI ASAGI TAM DÖNEMİYORUM YURUYUSTEDE BIRAZ BOZUKLUK VAR KAMBUR YURUDUGUM İÇİN

Abi bana orta düzeyde c şıkkı uyuyor bu sekilde değilde Efektif ambulasyon liramı göre değerlendiriliyor

Üst Alt