Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan Spondilit (AS) ile malulen emeklilik başvurum reddediliyor!?

Sukruakyazıcı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Servikal hareketler ksıtlı
Lumbal flex normal
Ext 35° limitli
Kalca flex 70°
Ext. Kısıtlı
abd. 15°
Diz flex 140°.
Bu sekılde kac alırım acaba malulıyet Red cvp gelmiş. İtiraz edıyımmi..

Sukruakyazıcı

Bu tıbbi değerlendirmeleri bilemiyorum maalesef. Güncel SGK Hastalık Listesi'ne göre kontraktür için şu eğerlendirme var. Buna göre malul sayılmanız gerektiğini düşünüyorsanız itiraz edebilirsiniz sigorta müdürlüğüne

4. Eklemlerin majör disfonksiyonları
(Herhangi bir sebebe bağlı olarak etkilenen eklemlerde ciddi anatomik deformite (subluksasyon, kontraktür, osseöz veya fibröz ankiloz, instabilite vb) ile beraber hareket kısıtlılığı veya anormal hareketlerin bulunduğu durumlar)

Alt Ekstremite;
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar: Fonksiyonel ambulasyon sınıflamasına göre 0, 1, 2

Fonksiyonel-ambulasyon-sınıflaması_FAS.png

https://www.engelliler.biz/Fonksiyonel-ambulasyon-sınıflaması_FAS.png

Bende a. S den mağlüllüge basvurdum Red geldi yuksek saglık kurulu da Red geldi. Ama SSK daki heyet Dr u bana sen gozden kacmıs sın Ankara kesin onaylar demişti.. Ama ankarada Red dedi. Kendi Dr umda sasırdı sonuca. Hastalıgımı mesleki olmaddıgı için iş mahkemesine veremezsin dediler nasıl bir yol çizemem gerekli

Sukruakyazıcı

Artık malulen emeklilik için SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanılı teşhis olmalı. Onun şartı da şu şekilde cetvelde:

1. Ankilozan spondilit veya diğer spondiloartropatilerde (omurga tutulumunda):
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Aşağıdaki kriterlerden en az birinin sağlanması,
a) Dorsolomber veya servikal omurganın uygun görüntüleme tetkikleri ve fiziksel muayenede vertikal pozisyondan (sıfır dereceden) 50° veya daha fazla fleksiyonda ankiloze olması
b) Dorsolomber veya servikal omurganın uygun görüntüleme teknikleri ve fiziksel muayenede vertikal pozisyondan (sıfır dereceden) 30° veya üzerinde (50°'den az) fleksiyonda ankiloze olması ve her biri en az orta düzeyde çalışma gücü kaybına neden olmak üzere iki veya daha fazla organ/vücut sisteminin tutulması
c) Uygun süre ve uygun tedaviye rağmen, hasta remisyonda iken, tutulan organ/vücut sisteminin ağır düzeyde çalışma gücü kaybına neden olması, çalışma gücü kaybı ilgili organ/vücut sistemine ait hastalık listesinde yer alan kriterlere göre değerlendirilir.
d) Ağır düzeyde ¹efektif ambulasyon sağlayamama veya ağır düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması

Eğer durumunuz buna uygunsa, bence birkaç ay sonra hastalığın ilerlediği gerekçesi ile yeniden malulen emeklilik için başvurum sgk'ya.

Hiç normal sağlık kurulu heyetine girip puan aldınız mı?

Israr

2021 yılının 9. Ayında malulen müracatım. Red edildi. Vücudumda artı Bı deforme olmamasına rağmen 3.raporumda malulen emekli oldum. Diyeceğim oki kendinize güveniyorsanız peşini bırakmayın. Ben ankilozan spondilit hastasıyım. Ve vücudumda tutulum vardı. Dr sıfatı bile olmayan ftr uzmanlarının verdiği yazıya göre tıp okumuş saçını ağırtmış insanlar bu kişilerin yazdığı iki satıra güvenerek cevap verıyolar. Ama şunu gordum ki çoğu ftr uzmanı laçka çalışmakta. Ben kendilerini 2 kere cımere şikayet ettim. Ve bilememedimki aynı hastanede 2 kez ftr cı değişti bu yazımdan ı kaynaklandı bilemem. Ama en son gittiğim ftr cı helal süt emmisti ve beni baştan aşağı özenle olctu.. Demem oki ben peşini bırakmadım. Hatta sgk daki kurul Dr larıni 3 kez ziyaret ettim. Ve kendilerine kendimi gösterip dgk daki kurula kurul günü sahislarina muayene olmak istediğimi Dr olmayan biri tarafından ölçümlerimin esasa almak istemediğimi belirttim. Ve kurul günü dys evrak tan dosyam takip edip yanlarına gittim. Allaha şükür olsunki son ftr cı bayan ktü deki çok güzel ölçüm yapmış.. Ve emekli dum... Peşini bırakmayın hakkınızı arayın...

Üst Alt