Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankaralı Engelliler Özel Halk Otobüslerine ÜCRETSİZ binebiliyor.

ancıl

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
0
Ücretsiz Ankara Kartınızı gösterin ve binin. Ben bugün 153 ü şikayette bulundum bana gelen cevap aşağıdadır.

12.5.2015 tarih ve 800465 sayılı başvurunuz değerlendirilmiş olup, 28931 Sayılı Yönetmelikte İdari ve cezai işlemler madde 12 ( 2 ) fırkasında ?Ücretsiz veya indirimli seyahat hakkının kullandırılmaması halinde bu haktan faydalandırılmayan her kişi için cezanın Mülki İdare Amiri tarafından toplu taşıma aracının tarifesi üzerinden elli tam bilet tutarında para cezası uygulanır? denildiğinden Şikayetin Valilik Makamı veya BİMER üzerinden ŞİKAYETÇİNİN ADI SOYADI,ulaşılabilecek telefon numarası aracın plakası, olay yeri, tarihi ve saatinin bildirilmesi durumunda gerekli cezai işlemler uygulanacaktır..
Bilgilerinize arz eder saygılar sunarız.

Eğer sizi bindirmezlerse kendi adınızı belirterek, hemen otobüsün plakasını saatini ve olay yerini bimer yada valilik makamına yada 153 mavi masaya bildirin.

ARTIK ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ SERBEST. CEZA YESİNLERDE GÖRSÜNLER. O ZAMAN BİNDİRİRLER Mİ BİNDİRMEZLER Mİ

http://www.resmigazete.gov.tr/main....smigazete.gov.tr/eskiler/2014/03/20140304.htm

Ben özel halk otobuslerinin ücretsiz olmasına karşıyım. Nedenine gelince özellikle ilçelerden merkeze gelen otobüsler 20 küsür kişi tasiyabiliyor. Bunun içinde öğrenci indirimli, polis bedava, zabıta bedava engelli bedava. Bu insanların da evde bakmakla yükümlü oldukları kişiler var. Şimdi kazanıyor diyeceksiniz bir çoğunuz giderlerini bilmeden. Özellikle ankara ilçeleri için söylüyorum Büyükşehir Belediyesine heray 700 küsür para ödüyorlar muavini var bir de şoförü varsa bu insanlar nasıl gecinecek. 10 numara yağ dedikleri yakıtı da kullanmazlarsa biterler. Lütfen dediklerimi yanlış anlamayın ve kendinizi o otobüs soforunun yerine koyun.

@FaiR eğer bindirmezlerse 28931 sayılı kanundan çıktı alıp 12. maddeyi gösterirsin. 50 tam bilet ceza yediğini görünce ses çıkartmıyorlar. Bunu herkes yaparsa özel halk otobüsleri de anlamış olurlar. Çünkü şöförlerin ve muavinlerin bir şey bildiği yok.

@hasan_06 ilçelerden merkeze gelen küçük özel halk otobüsleri var. dediğiniz gibi 20-30 kişi taşıyorlar. Ama bazen öyle oluyor ki boşta gittikleri oluyor. Sanırım siz bu tür özel halk otobüsü kullanıyorsunuz, bu yüzden engellilere ücretsiz olmasını istemiyorsunuz. O zaman bu durumu Büyükşehir Belediyesine bildireceksiniz. Burada biz engellilerin haklarını savunuyoruz.

Arkadaşlar Ankara da Özel Halk Otobüsleri Engellilere ÜCRETSİZDİR.

hasan_06

arkadaşım geçen kanunu yayınlandı siteye atmıştım ben . özel otobüslere engelli taşıdığı için devletten para verilecek kıssaca madur olmayacaklar

Bu konudaki şikayetimi Büyükşehir e ilettim durum yine aynı bende eğer özel halk otobüsüne binersem ücret oduyorum yada egoya biniyorum. Dadas06 o kanun maddesini yada taslağını alabilirmiyim.

[FONT=sans-serif]BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK[/FONT][FONT=sans-serif]YAPILMASINA DAİR KANUN[/FONT][FONT=sans-serif]Kanun No. 6637[/FONT][FONT=sans-serif]Kabul Tarihi: 27/3/2015

[/FONT]
[FONT=sans-serif]OTOBÜS FİRMALARINA ENGELLİLER İÇİN GELİR DESTEĞİ ÖDEMESİ YAPILACAK[/FONT][FONT=sans-serif]MADDE 17- 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1 inci maddesine sekizinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.[/FONT][FONT=sans-serif]"İkinci ve üçüncü fıkra hükümleri kapsamında, belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı ile özel deniz ulaşımı aracı için bunların işletmecilerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten ilgili belediyeler aracılığıyla her ay gelir desteği ödemesi yapılır. Yapılacak aylık gelir desteği ödemesini yıllık olarak belirlemeye, bu tutarı faaliyette bulunulan yere ve/veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracını taşıma kapasitesine göre farklılaştırmaya ve yapılacak ödemeye ilişkin diğer esas ve usuller Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından müştereken altı ay içinde belirlenir."[/FONT]

insanlara özel halk otobüsleri ücretsiz deyip yanlış bilgi veriyorsunuz. sincandan hep özel halk otobüsüne biniyorum. kimliğimi göstermeme rağmen öğrenci tarifesi alıyorlar. ücret alınmayacak dediğimde de biz ücretlıyız binme diyorlar. en az 10 kere bimere plakayı şikayet ettim. bimer belediyeye yazıyor belediye bana cvp yazıyor şöför sözlü uyarılmıştır deniliyor. ettiğim şikayete hiç bir ceza yazmadılar. bimere söylüyorum. karşınızda sorumsuz bir belediye olunca böyle oluyor diyor. ankara belediyesi özel halk otobüsleri engellilerden ücret alıyor. bilginize.

[FONT=Tahoma]
@destkop sizde @hasan_06 gibi özel halk otobüslerinin engellilere ücretsiz olmasını istemiyorsunuz. Ankarada Özel Halk Otobüsleri Ücretsizdir, içiniz rahat ederek binebilirsiniz. Birde kaç kere şikayet ettim ettim sonuç çıkmadı diyorsunuz. Neden ben bimere şikayet ettiğimde bana gelen aşağıdaki gibidir. [/FONT]

[FONT=Verdana]
Şikayet konusu 13/05/2015 tarihli Ceza Komisyonunda görüşülmüş olup; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 28931 sayılı Yönetmelik hükümleri gereğince cezai işlem uygulanmasına karar verilmiştir. Bilgilerinize rica ederiz.
[/FONT]

arkadaşlar bugün saat 17 itibariyle 185/450 hattında çalışan mavi halk otübüsüne bindim görevli ye aile sosyal politikalar bakanlıgından almış oldugum kimligimi gösterdim mavin bana %60 olmayanlar ücretsiz binemez dedi bende biraz tartıştık ve indim durakta hemen bimere şikayet ettim bakalım ne olacak

Haber kaynağı: Toplu Ulaşımda Ücretsiz Biniş Bedelini Devlet Karşılayacak - Antalya Canlı Haber Ajansı

Toplu Ulaşımda Ücretsiz Biniş Bedelini Devlet Karşılayacak

[FONT=Lato]Antalya’da 65 yaş üzeri, engelli, şehit aileleri ve gazilerin toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanması sebebiyle ulaşım esnafı üzerinde oluşan yük ortadan kalkıyor. Ulaşım esnafıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ücretsiz binişlerin bedelinin devlet tarafından karşılanacağı müjdesini verdi. Ücretsiz taşıma bedeli Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi ’ne ödenecek , belediye de ulaşım esnafına ödeyecek.[/FONT]
[FONT=Lato]ESNAF DOSTU LAFLA DEĞİL İCRAATLA OLUNUR[/FONT]
[FONT=Lato]Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nde (AESOB) ulaşım esnafıyla bir araya geldi. Ulaşım esnafına seslenen Başkan Türel asnaf dostu olmanın lafla değil icraatla olacağını belirterek " Bugüne kadar esnafımızla kol kola yürüdük. 1 yılda birçok konuyu esnafımızla el ele kol kola çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Alanya’da bir pazar meselesini, Manavgat’ta bir servisçiler odamızın sorunu, Antalya’da bir AVM sorununu biz bugün odalarımızla istişare ederek çözüyoruz. Ne söz verdiysek o geçerlidir diyoruz.”[/FONT]
[FONT=Lato]KONUKSEVER’E KİMSE AVM YAPAMAZ[/FONT]
[FONT=Lato]Bir yargı kararıyla Konuksever’deki AVM konusunun tekrar gündeme geldiğini anlatan Türel, “Antalya’ya yeni bir AVM yapılmaması konusundaki hassasiyetlerimizi daha önce söylemiştik. Ancak yargı kararıyla Konuksever’deki AVM konusu tekrar gündemde. Esnaf odaları başkanlarına şunu söyledim. Allah bize ömür verdiği ve hizmet imkanı tanıdığı sürece Konuksever’e kimse AVM yapamaz. Bu meseleyi önümüzdeki mecliste çözeceğiz” dedi.[/FONT]
[FONT=Lato]PLAKALARIN DEĞERİ ARTTI[/FONT]
[FONT=Lato]Son bir yılda ulaşım esnafının elindeki plakalar ve araçlarındaki değer artışının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Başkan Türel, “Servisçiler Odamızın, taksicilerimizin plakalarında bir yılda çok önemli değer artışı oldu. Bunlar esnafımıza değer verdiğimiz için oluyor. Otobüsçülerimizin plakalarında da artışlar var. Taşınan yolcu sayısında artışlar var. Daha yapacaklarımız var. Onları da tamamladığımızda çok daha farklı noktalarda çok daha olumlu gelişmeleri hep birlikte yaşayacağız” diye konuştu.[/FONT]
[FONT=Lato]KART SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ[/FONT]
[FONT=Lato]Ulaşım esnafının en önemli sorunlarından birinin de mevcut kart uygulaması olduğunun altını çizen Başkan Menderes Türel şunları söyledi: “Bu konu beni de sizleri de çok üzdü. Geçmiş yönetimin kucağımızda bıraktığı ateşten topu nasıl söndüreceğiz diye uğraşıyoruz. Bu meseleyi mutlaka çözmemiz gerekiyor. Ulaşım esnafımız kart ile seyahat edilmesini arzu ediyor ve önemsiyor. Kimin olduğu belli olmayan, ihaleden 20 gün önce kurulmuş bir firma ile bugün faaliyetlerini yürüten, bu yüzden büyükşehir eski belediye başkanının ağır ceza mahkemesinde 65 sene hapis iddiasıyla yargılanmasına vesile olan bir kart uygulaması önümüzde. Benden önceki belediye başkanı hakkında 35 dosya var. İhaleye fesat, irtikap gibi suç iddiasıyla bir çok dosyası var. Bu dosyalardan milletvekili olarak kurtulmaya, hesap vermekten kaçmaya çalışıyor. Antalyalıların helal oylarını hesaptan kurtulmak için istiyor. Ben biliyorum ki esnafımız, Antalyalı hemşehrilerimiz buna müsaade etmemek için, kendisinin her konuda hesap vermesi için elinden geleni yapacaktır.”[/FONT]
[FONT=Lato]A-KENT’İN SAHİBİNİ TANIMIYORUZ,İN MİDİR CİN MİDİR BİLMİYORUZ[/FONT]
[FONT=Lato]Toplu ulaşımda kart uygulamasının Antalya’da bir şekilde devam edeceğini belirten Türel şöyle devam etti: “Mevcut firmayla mı devam edecek, mevcut firmasız mı devam edecek, eli kulağında, artık çok yakında bu sorunu çözeceğiz. Karşımızda firmanın daha bir temsilcisini, defalarca davet etmemize rağmen göremedik. Kimdir bu A-Kent’in sahibi bir tanışalım dedik. 1 sene geçti daha bir kişi yok. İn midir cin midir belli değil. Merak etmeyin amma öyle, amma böyle Menderes Türel sizin için bu sorunu ya çözecek ya çözecek. Bizden önceki dönemde hukuksuz yapılan fesihler nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi 114 milyonluk yükümlülüğe girmiş, 100 milyonu üç firmaya ödenmiş. Biz aynı sorunla Büyükşehir Belediyesi’ni karşı karşıya bırakamayız. Hukuki olarak araştırıyoruz. Muhataplarımızla yola devam da edebiliriz. Sistemi düzeltmeye yönelik bir yaklaşım gösterirlerse, kendilerini bir gün karşımızda görürsek, bunları ifade ederiz. Hukuki olarak atılacak bir adım kalmadığı takdirde de bize gerekli tedbirleri almak düşüyor.”[/FONT]
[FONT=Lato]Esnafla el ele verdikten sonra çözemeyecekleri sorun olmadığını kaydeden Türel, “Bu sorunların çözümü konusunda artık çok daha güçlüyüz. Ulaşım esnafı olarak Ulaştırma Bakanımızla birlikte yolunuza devam edecek, önemli bir imkana sahip olacaksınız. Kendisi Antalya için büyük bir şans olmuştur. Ulaşım sorunlarımızın çözümünde elimiz çok daha fazla güçlenmiştir. Siyasetçinin esas gücü sandıktan gelir. Allah’ın izniyle hemşerilerimiz bize bu desteği verdiği takdirde, ulaşım esnafının, ulaşımın sorunlarının çözümü konusunda Antalyalıyı tutabilene aşk olsun” şeklinde konuştu.[/FONT]
[FONT=Lato]ÜCRETSİZ BİNİŞİN BEDELİ DEVLETTEN[/FONT]
[FONT=Lato]Ak Parti iktidarının sosyal devlet anlayışıyla 65 yaş üzeri, engelli, şehit aileleri ve gazilere toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanma imkanı getirdiğini hatırlatan Başkan Türel ,sosyal devlet adına yaptıkları bu düzenlemenin ulaşım esnafına yük getirdiğini gördüklerini ve yeni bir düzenlemeye gitme ihtiyacı duyduklarını söyledi. Geçtiğimiz aylarda AK Parti hükumetinin yine AK Parti milletvekillerinin teklifiyle yeni bir kanun çıkardığını hatırlatan Türel,[/FONT][FONT=Lato][SIZE=3]" 65 yaş üstü, engelli, şehit yakını ve gazilerimizi yine ücretsiz taşıyacaksınız. Ancak bunun bedelini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, belediyemize ödeyecek. Biz de bunu ulaşım esnafımıza ödeyerek, ücretsiz taşımaları yük olmaktan kurtaracağız. [/SIZE][/FONT][FONT=Lato]Hem sosyal devlet anlayışımızın karşılığında hizmetimizi sürdüreceğiz. Hem de ulaşım esnafımızdan bu yükü alacağız. Hayırlı uğurlu olsun.”[/FONT]

daha dun yasli bi kadin bedavaymis diye kartini gosterdi sofore.
sofor olmaz, bizim kart basma makinemiz yok dedi isaret ederek. ya ode ya in diye cekistiler soforlede kadincagiz indi arabadan.
bunlar hep secim yalanlari galiba:)yok oyle bedava binmek ankarada.

[SIZE=3] 65 yaş üstü, engelli, şehit yakını ve gazilerimizi yine ücretsiz taşıyacaksınız. Ancak bunun bedelini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, belediyemize ödeyecek. Biz de bunu ulaşım esnafımıza ödeyerek, ücretsiz taşımaları yük olmaktan kurtaracağız.

[/SIZE]
[SIZE=3]arayın o zaman Aile sosyal poliıtakaları öğrenin ondan sonra ücretsizse orada binerken telefonun kamerasını açın kayda başlayın almıyorum in derse hiç bişey deme in plakasını da çek yaz bimere oradan gerekli yerlere gider.[/SIZE][SIZE=3][/SIZE]

[SIZE=4]BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİKYAPILMASINA DAİR KANUN [/SIZE] [SIZE=3]Kanun No.[/SIZE] [SIZE=5]6637Kabul Tarihi: 27/3/2015

[/SIZE]ilahi arkadaşlar ben size kanun çıktı diyorum siz gazete haberine bakıyorsunuz . bedava taşımıyorlar .

Son düzenleme:
SphiNX

sagir bi vatandasim:(elalemin hakkini korumak banami kalmis dermisim:eek:kendi hakkimi koruyamadan para derler veririm olur biter. kavga, dovus , hak aramayi sagir milleti yapamaz bi kerem.
ankarayla antalya bi kere karistirilAMAZ.

shukufe, en iyisi Twitter ...daha çok kişiye ulaşmış oluyorsun hem de çabuk sonuç alınıyor...

dadaş aynı konudan bahsediyoruz.

@shukufe
sen her para diyene verirsen onlarda her önüne gelenin hakkını yer alır paramızı biz kendimi hakkımızı savunmazsak kimse savunmaz çıkan kanun tr nin kanunu heryerde geçerli bunun ankarası antalyası olmaz ve sen şöförle muhattap olma zaten diyorum söyle isterse tamam de ver plakasını al yaz bimer e diyorum bu kadar basit

GELEN ŞİKAYET cevabı ceza i işlem uygulasnmıştır

Hasan06 arkadaşım,
Merkez ilçelerdeki halk otobüsleri ile uzak ilçelerin özel halk otobüslerinin aldığı ücret aynı mı sanıyorsun.bir nallıhan,Beypazarı özel halk otobüsü 10tl bilet ücreti kesiyor.sincan-kızılay hattı halk otobüslerinin ise aldığı ücret malum
Sen 20,30 kişilik otobüs ne kazanıyor diye üzülüyorsun ama onlar senin kadar üzülmüyor be kardeşim :) herkes yolunu bulmuş durumda.kazanamasalar bu işi yapmazlar canını sıkma.

ne bedavası !! daha dun akşam üstü kolumdan tutup orta kapıdan indirmeye kalktılar özel halk otobüsünden.neymiş kimliğim gecersizmiş!daha 2 ay önce anafartalarda bandrol yapıstırdılar,1 senelik kimlik benimki.rezil rüsva oldum otobüste insanlara.06 EFE 21 plakalı ege mahallesi beştepe mavi halk otobüsü.bugun 150 yi yani BİMER i arayıp şikayetçi olucam ama tek başıma bişey yapamıycamıda adım gibi biliyorum.

Arkadaşlar bende 427 numaralı Altin park Atakule özel halk otobüsünü şikayet ettim Ankara Büyük Şehir Belediyesinin verdiği kartla eski Başbakanlık kartının geçersiz olduğunu söyledi bende ücret ödeyerek bindim ve BİMER e şikayetimi bildirdim ve cezai işlem uygulamıştır diye cevap geldi Vazgeçmeyin ve hakkınızı koruyun Devlet bunlara her ay ücretsiz taşıdığı yolcu için 750 TL ile 1000 TL arası ücret ödüyor

Ayak yapiyorlar inanmayın kazaniyorlar ama fazlasını istiyorlar.
Bu kuyruk acisi halk otobuslerinden para toplama olayı kalktıktan beridir var.
Merak etmeyin haklarinda bir güzel işlem baslatiliyor.
Eskisi gibi değil şoförle muhatap olmayın numarasını alip 153 ve Bimere bildirin yeter.
Bizzat yakınım halk otobüsü sahibi merak etmeyin zarar etseler bu işi yapmazlar.

Üst Alt