Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara Metrosundan ücretsiz yararlanmamız gerekmez mi?

alperen

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
Değerli Arkadaşlarım,

Aşağıdaki kararname gereğince Ankara Metrosundan ücretsiz yararlanmamız gerekmez mi ?

22/4/2010 TARİHLİ VE 2010/404 SAYILI
KARARNAMENİN EKİ
KARAR
MADDE 1 – 28/1/2002 tarihli ve 2002/3654 sayılı Kararnamenin eki Karara aşağıdaki madde 42 nci madde olarak eklenmiş ve söz konusu Kararın diğer madde numaraları teselsül ettirilmiştir. “MADDE 42- 5378 sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile diğer ilgili mevzuat uyarınca ağır özürlü olarak kabul edilen ve refakatçi yardımına muhtaç olanların bir kişi ile sınırlı olmak üzere refakatçisi, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden yararlanmada 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinden muaftır.”

Atıf yapılan Kanun:

Kanun No: 4736

MADDE1. - Genel bütçeye dahil daireler ile katma bütçeli idareler, bunlara bağlı dönersermayeli kuruluşlar, kanunla kurulan fonlar, kefalet sandıkları, sosyal güvenlik kuruluşları, genel ve katma bütçelerin transfer tertiplerinden yardım alan kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıkları ile müesseseleri, il özel idareleri ve belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler, özel bütçeli kuruluşlar, özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar, 24.11.1994 tarihli ve 4046 sayılı Kanuna tâbi kuruluşlar ve özel hukuk hükümlerine tâbi, kamunun çoğunluk hissesine sahip olduğu kuruluşlar, kamu banka ve kuruluşları ile bunlara bağlı iş yerleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca üretilen mal ve hizmet bedellerinde işletmecilik gereği yapılması gereken ticarî indirimler hariç herhangi bir kişi veya kuruma ücretsiz veya indirimli tarife uygulanmaz.
Belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler, toplu taşım hizmetlerinde malûl, yaşlı, öğrenci ve basın kimlik kartı sahiplerine indirim uygulamaya yetkilidirler.
24.2.1968 tarihli ve 1005 sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun, 3.11.1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ve 12.4.1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun ücretsiz veya indirimli tarife uygulanması ile ilgili hükümleri saklıdır.
Bakanlar Kurulu birinci fıkra hükmünden muaf tutulacak kişi veya kurumları tespit etmeye yetkilidir.
Bu Kanunun yayımı tarihinden önce üçüncü fıkrada belirtilen kanunlar dışında; kanun, kanun hükmünde kararname, tüzük, yönetmelik, genelge ve benzeri düzenleyici işlemler ile diğer idari işlemlerle tesis edilmiş bulunan ücretsiz veya indirimli tarife uygulamalarına 31.12.2001 tarihinden itibaren son verilir.

[FONT=Verdana][SIZE=1][/SIZE][/FONT]

Hukukçu gözüylede değerlendirme yapılırsa sağlam bir zeminde dilekçeler oluşrurabiliriz.

Sayın alperen daha öncede aşağıdaki başlıkta bu konuyu arkadaşlarımızla çok konuştuk. Bende metrodan ücretsiz yararlanabileceğimizi düşünüyordum. Bu nedenle Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni aradım. Bana metronun belediyeye ait olmadığını özel olduğunu o yüzden ücretli olduğunu, benim gibi birçok engelli arkadaşlarımızdan da şikayet aldıklarını söylediler. Yani sonuç aynı, ücretli kullanmaya devam.

http://www.engelliler.biz/forum/ulasim/9410-ankara-metrosundan-neden-ucretsiz-yararlanamiyoruz.html

Sayın Prenses,

"kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden yararlanmada 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinden muaftır"

Kanun böyle diyor. Belediyenin kurduğu birlik, müessese ve işletmede indirim yapmak zorunda.

Metro nasıl bir kuruluş acaba...

Belediyenin İlgili başvurularda verdiği cevap : " Belediye Bütçesi ve imkanları kısıtlığı olduğundan dolayı sadece indirimli geçiş hakkı tanınmaktadır"

İ.Melih'in Parası yokmuş işte üstüne gitmeyelim adamcağızın..

tekrar yazmak istiyorum konu unutuldu ama güncel bir konu. bir engelliler gününde bile belediyeden bir cevap alamadık.sayın melih bey bizi duymuyor herhelde. sesimizi duyuralım belediyeye ulaşıp konu hakkında sıkştıralım. saygılarımla

İstanbul metrosunda benim talebim olmadan görevli geçebileceğmi söylemişti ancak Ankara'da durum öyle değil, engelli kimliği ile ancak indirimli bilet alınabiliyor.
Demekki yasaların yorumlanması kişilere göre değişiyor...

işte benimde isyanımın sebebi bu. istanbul metrosu ile ankara metrosu farklıymış. ankara metrodu özelmiş gibi yapıp kılıvına uydurmaya çalışıyorlar ama yemiyoruz. bu hakkımızı alıncaya kadar çeşitli mejralarda bunu savunacagım.

ankara metrosu melih gokcek icin ; keske ankarada metro hic olmasaymis keske MURAT KARAYALCIN hic hic metroyu yapmasaymis keske insanlar ankarada metroyu lanetleseymis:p
vizir vizir minibus calistiricak melih efendi ozel halk otobusu calistiricak melih efendi oy alamadigi cankayaya belediye otobusu tahsisini azaltip minibuslerle yollari tikayip islevsiz hale getirip kostebek gibi nereye kazipta alt gecit yapsam havasinda bilelim
minibusler ozel halk otobusleri melihin oy deposu
metromu var ankarada bi karis yerden baska
eski chpli belediye baskanindan sonra 1 metre metro yapildimi
akillarina estikce yuruyen insanlarin yollarindan calip her yeri otobana cevirip alt gecit ust gecit yapmak yanlisini kabul etmeden ileride bu alt gecitlerde insanlar bogulmasin diye balikadam yetistirme kurslarida acar belkim melih efendi:p
metro engelliye bedava olsun derseniz melih hazretleri ankaranin basindayken olur gibi gozukmuyor ne yapsakta:mad:

antalya belediyesi saolsun engellilere tüm şehiriçi araçlar ücretsiz

izmir beledfiyeside aynı şekilde tüm ulaşım araçları ücretsizz

Ankara belediyesi yasaları uygulamamakta oldukça maharetlidir. Bugüne kadar doğru dürüst uyguladığı idari yargı kararı olmamıştır. Mutlaka etrafından dolanacak bir yol bulmuştur. Alenen ve açık açık belediyenin hizmeti olan metronun "başka şirkete ait" gibi gerekçelerle hariç tutulması da bunun bir örneğidir. Dünyanın EN PAHALI ve pis suyunu kullanan, kar yağdığında yolları felç olan, yağmur yağdığında altgeçitlerinde neredeyse insanlar boğulan, satılan doğalgazdan fazlasının parasını ödeten ve bunun gibi pek çok kusurlu hizmete sahip bu belediyeyi 3. kez seçen Ankaralılar her türlü eziyete müstehaktır. İnsanlar hakettikleri gibi yönetilirler.

su dedinde doktor bey
barajlarda su yok diye bizleri yaz sicaginda susuzluktan inim inim inletip modern hayatta degil en yabani insanlar kadar bile yikanamadan ter kokularina alistirdi bu muhterem sahis
kendi gibi kafada naylon bidonlari satmalari icin sokaklardan yuruyemedik bi suru paralar verdik neysede yanlis uygulama sonunda o yaz sicaginda bizlerden kitip kestigi sulari berhava bosa akti
o gun;eri hic unutamiycam eger obur dunyada hesap sorma diye bisey varsa o da kerbalelara ugrasin:mad:
bu da metro kadfar muhim birsey ankara insanlari icin

Ankara Belediyesi'ne ulaşımla ilgili dilekçe

Ankara büyükşehir belediyesinin ego metro ankara rayda özürlüler arasınsa sınıflama yaparak indirimli ve selbest uygulamasına gitmesi biz özürlüler karşı bir ayrımcılık belegesidir devletimizin bu konuda hiçbir özür oranını gözetmeksizin bütün uygumaları bütün özürlüleri kapsamaktadır ayrıca istanbul antalya sehirlerimizde bütün engellire ulaşım ücretsiz yapabilmektedir belediyemizin yapacagı butür uygulamalarda başkent ankaranın türkiyeye örnek olması gerekirken bir başkentli olarak başka şehirleri izliyoruz saygılarımla

Ankarada metro sadece polislere ücretsiz..:)

yukarıda arkadaşlar yazmış ama bunu bir dilekçe ile edo ya yazsak cevap verirler mi. soru şu; ANKARA METROSUNDAN ÜCRETSİZ FAYDALANANLAR VARMI VARSA KİMLER. zira bazen görüyorum kart gösterip geçiyorlar.:confused::confused:

engelli derneklerimizle bu gibi konularda neden ortak haraket edemiyoruz? bunu önce derneklerimizden talep etsek: zira bir olsaydık, yer oynardı yerinden!

önce örgütlü haraket etmeyi öğrenelim derim ki, çözümde burada...

ben her seçimde dedim şu nalet olası na oy vermeyin diye dinliyen olmadı şimdi ne yapsan fayda vermez türkiyenin başkentinde kos koca bir ayıp ücretsiz taşıma işlerine geldigi gibi bir gecede herşeyi degiştiri veriyorlar metro özelde neden vagonlarda ego logosu var yarın sorarım metro çalışanlarına özelmi yoksa devletmi cevabı yarın paylaşırım

Esselamu Aleyküm Arkadaşlar ben Ankara Metrosu Hakkında bilgi vereyim... Ankara Metrosu Bugsaş. A.Ş bir şirket işletiyor, bu şirket belediyeye bağlı bir şirket,burdan sadece gazi,polis,postane görevlisi, bugsaş a.ş çalışanları ücretsiz biniyor, ama şuna inanınki EGO genel müdürlüğünde çalışan tüm memurlar bilet basıyor türnikeye öyle geçebiliyor ne yaparsanız yapın ücretsiz bindirmezler hele şimdiki EGO genel müdürlüğüne bakan Genel müdür tasarrufcu biri personeline bile biletle bindiriyorsa engelli kardeşlerimizin ne kadar şansı olabilirki....EGO genel Müdürlüğü ile Bugsaş a.ş arasında protokol var işletmesi şirkete ait.... benim bir çok arkadaşım var Metoda Ankaray işletmesinde onlarla görüşüyorum onlardan aldığım bilgiler böyle Allah cc yar ve yardımcınız olsun inşLAlah Rabbim kimseye muhtaç etmez hele kendini padişah sananlara bu dünyada kendini kalıcı sanıpta sizlerin hakkını gasp edenlere Rabbim fırsat vermesin Hepsiniz Hepimiz Allah cc emanet olalım selam ve dua ile Esselamu Aleyküm

Ulaşımda İzmir engellileri ile Ankara engellileri kıyaslayalım.
Şehrimizdeki %40+ engelliler;
Tüm ESHOT otobüsleri,
Tüm İZULAŞ otobüsleri, (Belediye şirketi)
Tüm Vapur ve tekneler, (İZDENİZ)
Metro,
İzban, (Şehrin kuzeyinden güneyine 80km Metro standartında banliyö hattı)
Hepsine ücretsiz biniyor.
2010 senesinde yıllık 750 kontör (+90 dk. içinde sınırsız) kotası getirmişti.
Mahkeme kararı ile kota kalktı ve tekrar sınırsız biniş var.
Koskoca Ankara da engellisini ücretsiz taşıyabilmeliydi, yakışmıyor.

konu yine unutuldu gitti ama ben sık sık bunu hatırlatacagım. sayın melik gökçek bizi duymazdan geliyor. herhalde işine gelmiyor ama seçimlerde görüşürüz. biz engellilere yaptıgı göstermelik hizmetlerin karşılıgını bir kırmızı kart ile alır.

Ne kartmış yıllardır çıkmadı bi..:) Böyle gelmiş böyle de gider Ankara da metro sadece polislere bedava....

Üst Alt