Hacettepe Üniversitesinde Ömür Çağlar'ı öneririm. (
Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri - doktorinfo) Iyi ve insan bir doktordur. Mutlaka 2-3 doktora gorun. Ben ameliyata karar vermek icin 4 ayri doktorla gorustum.
Bende amputeden once sorunluydum. Ayak bilegi felcti son 10 senedir. Yara olustu, o osteomiyelit'e donustu, sonuc ampute oldu. Son on senedir cektigim sorunlara nazaran ampute olmak cok degistirmedi hayatimi.
Bacak amputelerinde kritik nokta diz. Eger diz altindan ampute diyorlarsa (diz eklemini koruyarak) proteze alisman, kullanman cok kolay. Ortezden bile rahat edersin. Sadece banyo, denize girmen biraz mesakatli oluyor. Onun disinda neredeyse tum aktiviteleri yapabiliyorsun.
Diz eklemi ustunden amputelerde ise biraz daha zor ama ona da alisiliyor. Ben protez yaptırırken aynı zamanda yanimda biri diz ustu protez yaptiriyordu; benden cabuk yurudu. Ben biraz korktugum icin zorlandim.
Amputeden sonra bir ay akinti (enfeksyon) surdu osteomiyelit'ten dolayi. Sonra yara kapandiginda uc ay daha bekledik gudugun iyilesmesi icin. Bu arada bacak icin verilen kultur fizik haraketlerini hic ihmal etmedim. Uc ayin sonunda olcu alindi ve protez yapildi. Bir ay boyunca proteze alismaya calistim. 2016 Agustosta ameliyat oldum; Kasim gibi protezi takmaya basladim ve 2017 Ocakta işe geri döndüm.
Merak ettigin baska birsey varsa sorabilirsin. Elimden geldigince yardimci olurum.