Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ambivalans yaşayan var mı?

Descartes

Aktif Üye
Konular
111
Reaksiyonlar
673
Ambivalenz, yani duygu; birbiriyle bağdaşmayan duygu, düşünce, istek ve amaçların kişide aynı zamanda toplanmasıdır.
Birincisi; istem alanındaki ambivalensdir. Yani kişi aynı zamanda hem su içmek isteyip, hem istemeyebilir.
İkincisi; düşünsel alandaki ambivalensdir. Yani kişi bir görüşü hem savunup, hem karşısında durabilir.
Üçüncüsü; duygu alanındaki ambivalensdir. Yani kişi bir kimseyi hem sevip, hem ondan nefret edebilir.
Wikipedia

----------------------------
Şimdi kendi cümlelerimle yazayım.
Babamdan 16 yaşına kadar sürekli dayak yedim Defalarca evden kovuldum *** 17 yaşında "şizofreni" teşhisi koydular. Ölene kadar ilaç kullanacağım. ***
Bu sebeple, babam için hem "O beni büyüttü , ona minnettarım" diye düşünüyorum. Hem de "Bana duygusal zarar verdi, ondan nefret ediyorum." diye çelişki yaşıyorum.*** Yine de artık beyaz bayrağı açtık. Babam 70 yaşına geldi. Ben de 43 oldum. Annemle birlikte üçümüz mutlu bir aile hayatı yaşıyoruz

Son düzenleme:
Düşman başına bir babam var ne onunla bir arkadaş gibi takılabılıyoruz ne şaka yapabiliyoruz ne de konusabiliyoruz en ufak bir şeyde sevmediği kelime laf duyunca hemen bağırmaya geçiyor onunla bir konuda tartisamiyoruz bile illa bagiracak ve bu beni çok derinden üzüyor uykularim kaçıyor öyle ağır laflar ediyor ki bagirinca kafama takiyorum uyuyamıyorum etkileniyorum sevmek istiyorum ama tavırlarından sonra o sevgi gidiyor nefrete dönüşüyor ama şu sıralar iyiyiz ama genede nefret ediyorum.

Üst Alt