Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alıngan oluşumu işitme engelli olmama bağlayanlara çok kızıyorum!

TATARGUL

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
açıkcası başlığa ne yazacağımı bilemedim ama benim durumumda olanlarla duygularımı paylaşmak isterim ki en iyi onlar anlar beni.işyerimde bana çok alıngansın ama duymuyorsun ya ondan diyenler oluyor bu önyargıya çok sinir oluyorum sanki bunun altına saklanıp döktükleri sütü belli etmeyeceker misali.genelde duymadığım için zaten sesim pek çıkmıyor geyik muhabbeti vs katılmıyorum bile.ammaveklakin bana ters yaptıklarını anladığımda saygısız davrandıklarında sesim çıkıyor sanki bu durum onlara batıyor.sizler bu gibi veya benzeri bir durumlar karşılaştınızmı veya neler yaşadınız.birde çok kitap okuyan biriyim malum televizyon müzik bize uzak kendimi kitaplara yönlendirdim ve sanki karşımdakiyle kültür farkı doğuyor gibi düşünüyorum bilemiyorum yanılıyormuyum.

Ben de iş yerinde fazla muhabbet etmem zira anlamam. Şaka falan yaparlar ancak lafı geç anladığımdan şaka işinin de pek tadı olmaz hatta bazen sinirimi bozar. Çoğunlukla insanlar işitmemenin nasıl bir şey olduğunu veya işitme ile anlama arasındaki farkı kavrayamıyorlar. Çoğu zaman konuşmaları duyarım ancak anlamak başka bir şeydir ve bende az bulunur. Her nedense suçlu da ben olurum.

İşitme engeli bizi konuşmaya dayalı hayattan az çok alıkoyduğundan daha ziyade kitap okuma gibi işitme gerektirmeyen başka alanlara doğru kayarız. Zamanla bu da ilgi alanlarının değişmesine ve kısmi bir yabancılaşmaya yol açabilir. İnsanlarla aynı odada çalışırsınız ama farklı dünyalarda yaşarsınız.

aynen çamlıca 8 kişiyle aynı odada çalışıyorum ama ortak hiçbirşey bulamıyorum bende netten kitap vs bakıyorum boş vartimde.bazen işine geldiğini nede güzel duyuyorsun derler mesela iyi işime nasıl gelrise öyleyim derim.benim anlıyamadğım genelde gayet saygılı davranmaya ve buna özellikle özen göstermeye çalışırım velhasıl karşımdaki benim gösterdiğim inceliği göstermezse tepki gösteririm bu sefer alıngansın olur!bilemiyorum bazen iniş çıkışlar yaşıyorum özgüven konusunda.insanların işitme engelliye tepeden bakma huyları var ne yazıkki:(

Aynı şeyleri yaşıyoruz aşağı yukarı. Günlerimiz psikolojik sıkıntılar içinde geçiyor :(

İşitme engelli değilim o yüzden sizi anlayamam belki ama şu var ki insanlar çok önyargılı... Maalesef böyle... Bir ortamda insanlar muhabbet eder, pek hoşunuza gitmez ya da orada ortak birşey bulamadığınızdan susmayı yeğlersiniz. Aaa ne kadar sessizsin derler, konuşursunuz çok konuşuyorsun derler. Damarınıza bastıklarında tepki gösterirsiniz ya alıngansın ya da agresifsin derler. Sadece şöylesin böylesin derler. Ne hissediyorsun, neden böyle tepki verdin, bilmeden kırdık mı acaba demezler. O yüzden ben artık çok takmamaya çalışıyorum böyle boş insanları... Siz ne yaparsanız yapın onlar kendi içlerinde barışık insan olamadıkları için, önyargılarından kurtulmaları zordur.

evet insanlar çok önyargılı ve öyle güzelde haklı olduklarını savunurlarki ne diyeceğini bilemezsin öylece bakar kalırsın.insanlara önyargılarını söyleme gücü vermemizde kabahat ki ben kimseye böyle direk bir eleştiri yapmıyorum.en güzeli sesiz dünyamızda sessizce takılmak...

Aslında insanları eleştirmemek kabahat değil, insan insanın kusurunu örtebilmeli yoksa kaos olur ama işte maalesef anlayana...

Geçmiş olsun, sorun yapmana gerek yok. açıkçası benim de sol kulağım biraz ağır işitiyor ama arkadaşları bazen tiyee alıyorum sol kulağım duymuyor dediklerini sağ kulağıma tekrarla diyorum. Stres yaparsan daha çok üzülürsün o yüzden hiç canını sıkma :)

iş arkadaşımın her iki kulagı sorunlu işitme cihazı kulanıyor kulak ici aslında cokta genc saclarınla kulaklarını kapatmaya calışıyor kimseyle şakalaşmıyor .arkadaşın teki sen sagırmısın dedi varya kalbim yerinden fırladı ve acıdı çocuk cagız cevap bile vermeden yerinden fırladı :(gitti o öküz arkadaşa çok kızdım .elbet bunları aşacak henüz cok genc utanıyor eziliyor engeli yüzünden:(

Aynur, çok haklısın aslında genel olarak bizim insanımız kendiyle barışık olmadığı için bu yüzden karşı tarafı yanlış yorumlayabiliyoruz. Mesela kendimden örnek vereyim işyerinde arkadaşlar sen sakat mısın kalk kendi çayını kendin al dediklerinde gülümseyerek evet sakatım çayımı kendim alamıyorum diyorum :D tabii bu durumda karşı tarafta bir tebessüm oluşuyor :) aslında bunun çözümü karşılıklı olmalı o yüzden can sıkıntısı yaparak sadece kendimizden başkasını üzmeyip, stresten başa bir şey yapıyoruz...

en iyisi piskin olmak varsin nasil dusunurlerse oyle dusunsunler derim ben:) insanlarin dusunmelerine karisamayiz da
isitmemek helede ileri derecede oldumu hep yalniz oluyorsunuz hatta toplum icinde bile buna alismak gerek:( isine geldimi oyle guzel duyarki diyenlere bende kil olurum:(

Real kesinlikle haklısın engelimizle barışık olmalıyız fakat lise yılarımda bende cok alıngan ve engelimden cok utanıyordum .engelimi egitimle aştım diyebilirim pek umursamıyorum ayagıma dikatlice bakanlara ben daha dikatli bakıyorum onlar utanıyorlar:eek:

shukufe, en güzel zaten böyle olunması gerekiyor azcık deli dolu ve neşeli sonrasında engel mengel hikaye her şey ortadan kalkıyor :D

Aynurr bende senin gbydim ama ilkokul 5.ci sınıfa giderken bir arkadaş alay etmişti sen niye bu sınıfa geliyorsun :D bende dedim ki sen niye buraya geliyorsan ben de aynı sebep için buradayım diye cevap verdim sustu kaldı daha o günden sonra engeli hayatıma asla sokmadım. :D Ölümlü dünya her şeyi kafaya takarsak yaşamımız kısalır mutlu olmak için bir sebep aramak gerekmiyor. Aynaya nasıl gülümsersen aynada sana aynı şekilde tepki verir o yüzde insanlar hep ayna gibidir.

arkadaşlarım çok teşekkür ederim yorumlarınız beni çok rahatlattı.bu başlığı açarkenki ruh halim şöyleydi işyerimde mesai arkadaşımla tartıştık haklıydım tabiki beni ezmeye çalışıyordu neyse bu detaya girmiyeyim.müdürüm çağırdı yanına konuştuk biraz sonra dediki alıngansın işitme kaybından dolayı dedi bunu söyleyenler hala var insanlara hassas davranınca ve aynı tavrı görmeyince adın alıngan oluyor ne yazıkki:(ben hep engelimi saklamaya çalıştım çünkü böyle yapmam söylendi bana hep kulakarkası cihaz takardım saçlarım hep küt kesim hiç toplayamazdım.üniversite okurken ev arkadaşımdan dahi saklardım cihazlarımı yastığımın altına koyardım.içten içe bunun ayıp olduğu bilinçaltıma yerleşti kalabalıklarda zaten hiç konuşmazdım.ve bir gün gittim saçımı erkek saçına yakın kestirdim ve ondan sonra engelimle hep barışık oldum.ama işte bazen böyle önyargılı yaklaşımlara heleki ben karşımdakine kişisel hiçbir yorum yapmazken onun bana yapmasına dayanamıyorum ama şakaya vurmak gerçektende insanı rahatlatıyor yorumlarınız bana çok iyi geldi teşekkür ederim

matkap isitme kaybini bilmiyorsun galiba:) ole insanlarla ne ugrasacam dogrusu:) konusmayi anlamak zaten insanustu gayret gibi ileri isitme kaybi olunca
hee biseyi anladik guzelcene tasi gedigine yerlestirecek bi lsaf zaten hazirda bekliyo bummm:) kafayi cevirip dudagina yuzune bakmadinmi ne kavga ne tartisma iste biz sagirlar EN SON KONUSANIZ:eek:

İnsan oğlu ön yargıyı önce kusurdan arar sağlamda olsa olmasa da. Ne kadar ifade etsek bile aşsak ta akıl kusuru arıyor değişmez..

selamlar .mesela benim iki gözümde kusurlu ,sağ 10/9 kusurlu ,arkadaşlara diyorumki ben 3D izleme özürlüyüm diyorum (üç boyutlu filmler için iki göz gerekli :) kendimle dalga geçiyorum,eğleniyorumda.. artı 4 yıldır kronik depresyonla yaşıyorum..

Üst Alt