Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alınan süresiz engelli raporu ile emekli olabilir miyim?

Rrondo80

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Merhaba,
Yüzde 76 engelli raporum 3ncü yıl sonunda süresiz oldu raporum bu raporla 1800 günden emekli olabilir miyim sonuçta ömür boyu geçerli.

Ömür boyu olsada fark etmez, hiç kimse bunu bilemez BİLİYORUM DİYEN DE YALAN SÖYLEMİŞ OLUR.

Rrondo80

malulen emeklilikte eldeki mevcut rapor hiçbir işe yaramıyor malesef %100 bile olsa

malulen emeklilikte işleyiş farklı,malulen için sgk sizi tekrar hastaneye sevk eder ,oradan gelen sonuca görede işlem yapar
kendimden biliyorum %74 sürekli rapor olmasına rağmen malulluk için yeniden sevk etti ve sonuç ret geldi

Teşekkür ediyorum cevap için yanlız benim raporum süresiz birde merakım tekrar heyete girme durumunda süresiz raporum düşer mi.

Selamün aleyküm cevabını bulamadım umarım burada bulurum dileğiyle merak ettiğim süresiz engelli raporu ile emekli olabilir miyim süresiz rapor.

Rrondo80
malulen emeklilikte elinizdeki raporun hiç bir önemi yok sgk sizi hastaneye sevk etmesi lazım oradan durum bildirir raporu hastaneye gönderiyor sgk dr heyeti durumunuzu değerlendiriyor ona göre ret veya olum lu diyorlar büyük bir ihtimalde süreli verirler onuda

Selamün aleyküm 3. Yıl önce geçirdiğim kaza sonucu yoğun bakım süreci geçirdim 20 gün kaldım beyin pıhtı atması sonucunda felç geçirdim bununla beraber 3 yıl içinde 3ncü kez heyetten geçtim

ilk 89 süreli
İkinci 86 süreli
Üçüncü 76 süresiz raporu aldım.

Merakım süresiz olan raporla emekli olabilir miyim sonuçta ömür boyu rapor tekrar dan heyet huzuruna çıkmayacağım şimdiden teşekkür ediyorum.rabbim şifa versin herkes için sağlıklı günler diliyorum.

Rrondo80

Emeklilik icin rapor almaya sgk tarafindan heyete sevk edilirsiniz aldiginiz rapor ankara maliyeye gönderilir ordada belirli bi miktar düşme oluyor once 1 sene sureli veriliyor daha sonra kontrol sarti ile maas baglaniyor bu surecde tekrar degerlendirilip karar veriliyor.

Malulen emekliliğe başvurabilmeniz için diğer bir şart, 1800 prim günü ve 10 yıllık sigortalılık süresine sahip olmanız.
Eğer bir başkasının bakımına muhtaç derecede malulseniz, bu durumda 10 yıl aranmıyor ve 1800 gün yeterli sayılıyor

Bazen 3500 veya 4000 bin prim gunu istedikleride oluyor 170 arayıp daha detaylı bilgi alabilirsiniz

Rrondo80
eğer hastalığınızda ilerleme yoksa yeni rapora bulaşmayın elinizdeki raporla emeklilik mümkün fakat belli yıl ve prim şartı var doğum tarihinizi sigorta başlangıcı ve güncel prim sayısını buraya yazarsanız daha verimli olur. arkadaşımızın dediği gibi malulen emeklilik kriteri farklı yüzde 80 bile engel oranı olsa bile malul sayılmayabilir.

sumerfatih

Hocam 1300 günüm var askerliğimi yatırıp iki ay falan eksiğim kalacak şuan yürüyemiyorum ameliyat oldum başarılı olmadı bir kaç ameliyat daha olmam gerekiyor bunun dışında sol kol sakat kaldı eklem protezi doktor önermedi gevşeme yapıyor diye bunun dışında sol kalça içinde ilerleyen zamanlarda kalça protezi takılacak felç sonrası kireçlemeden dolayı.

Rrondo80

geçmiş olsun Allah şifa versin 10 yıl 1800 gün şartını tamamlarsanız malulen emeklilik için başvurabiirsiniz tamamen olmasada 2 yıl emekli yaparlar sonrasında tekrar kontrole girersiniz. sürekli rapor şuan sizn için önemi yok maluliyet değerlendirmesi tamamen farklı

sumerfatih

Teşekkürler ediyorum cevap için hocam 10 yıllık geçmişim var yanlız 1800 gün tam değil askerlik ödemesi yapacağım elimde ki rapor süresiz ne dersin bu şekilde devam mı edeyim emeklilik işine bulaşmayım mı ?

Üst Alt