Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alınan aracı lüks gördükleri için evde bakım aylığı kesildi!?

Frkoztrk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kalem hanım merhaba. Size bir konuda danışmak istiyorum.

Şanlıurfa da dr olarak görev yapmaktayim. Engelli kardeşim var ve ailem engelli bakım maaşı alıyorlardı. Babamın emekli aylığı vardı ayrıca. Annem babam ve kardeşim birlikte kalıyorlar. 2017 yılında ÖTV kanunu çıkmadan önce kardeşim adına araba almaya karar verdik. Ve bunu kredi çekerek ben karsiladim. Özel sebeplerden dolayı kardeşimin ikametgahini geçici olarak İstanbul a aldirdigimizdan dolayı bakım aylığı kesilmişti. Tekrardan basvurdugumuzda araç lüks olarak sayıldığından bakım aylığı verilmeyeceğini belirttiler. Araç alırken böyle bi şartın olduğunu bilmiyorduk. Zaten araç ne kadar pahalı ise o kadar indirim oluyordu. O mantıkla aldık.

Sonuç olarak aileme benim tarafımdan herhangi bir düzenli ödeme yok. Araç herhangi bir maddi getirisi yok. Aracı 5 yıl içinde ÖTV ödemeden satamayiz ki bu da maddi açıdan külfetli olur. Sizden ricam bakım aylığını tekrardan almamız için herhangi bir yol var mı? Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim. İyi günler

Araç konusunda kısıtlama olmaması gerekiyor ? Muhtaçlık sınırı aşmadığın taktirde sıkıntı olmaması gerekiyor?

Araç değeri ne kadar olması gerekiyormuş böyle bir durum var ise?

burada araç gercekten lüks olan araçmı markası ne yoksa bakım maaşı alanın bildirimde bulundugu gelir ile alması mümkün olmayan bir aracmı.burda parayı kımın verdıg önemlı değil önemlı olan aracın alınması.bilindiği üzere engellileri kullanıp engellı adıan araç alımı yapan engellı olamyan aile yakınları oluyo bu durumların önune geçılmesı sebebıyle böyle bir uygulama olabılır.

Zaten artık 200 bin sınırı geldi. Hiç bir şekilde araç almakla maaş kesilmez kardeşim. Rahat ol sen ve aldığını aracı yine de git bildir, araç aldım bu da plakası de. Sorun yaşamazsın

Oturduğum adrese 500 metre mesafedeki bir yakınımın katkısıyla ötv indirimli araç almayı düşünüyorum. (3 yıldır). Yakınım aracı kullanabilecek dereceden (3. derece). Ben de %92 engelliyim. 2016 eylülde bakım aylığı almaya başladık. Bakım aylığıyla beraber ayda toplam 2700 TL ile 2 kişi geçiniyoruz. Aracın vergi dahil fiyatı 110.000 TL. Bir sorun var. Eğer aracı önceden alsaydım bakım aylığını %100 (kesin) verirlerdi. Ancak aracı şimdi nakit parayla alırsam 1 yıl boyunca aylığımı keserler. İki durumda da yakalayacağım hayat standardı aynıyken niye farklı bir sonuçla karşılaşıyorum anlamadım.

1600 TL diğer gelirin olduğuna göre, araç aldığında bakım maaşı kesilmez ılgaz20 rahat olun, Çünkü diğer geliri biriktirdin aldın ne var bunda
Eğer Kiracı değilsen

Kirada değilim ancak "1600 TL ile bu arabayı alman mümkün değil, ek gelire ihtiyacın var, nereden buldun bunu" diye sorarlarsa bir şey diyemem. Zorro

10 yıl birikimden ne çıkar
Sormazlar bile merak etme

ılgaz20 hanede 2 kişisiniz. toplam aylık geliriniz 1600 TL. 110 bin TL'lik araç alınca"1600 TL ile bu arabayı alman mümkün değil, ek gelire ihtiyacın var, nereden buldun bunu" diye sorarlar sana.
araç aldıktan sonra zaten araç aldığını bildirmek zorundasın. evde bakım aylığı baglanırken bakıcın taahhütnamaye imza attı. orada araç gibi mal mülk edindiğiizde bildirmeniz gerektiği yazıyor zaten.

araç önemli değil de araca verilen 110 binin nereden geldiği önemli. bu duurmda arcaa ödenen para hane gelirine eklenir.
işin açıkçası Zorro 'ya bakıp evde bakım aylığından olma bir de.

araç alacaksan da evde bakım aylığı aldığın il müdürlüğünün görüşü doğrultusunda al. evde bakım aylığını riske atma. evde bakım aylığı aldığın il müdürlüğü mevzuatın gereğini yaparsa, 110 binlik araç aldığın takdirde evde bakım aylığını keser söyleyim.

O zaman kurum,
Diğer maaşı olmayanlara versinki,bakım maaşla geçinsin.
Kimse araba almasın.

Biz 1 tl yi bulamıyoruz millet 110 bin tlye araba alıyor bir servet bu para

Arabanın fiyatı vergisi dahil 110 000 TL. %60 ötvyi düşersek 65 bin falan olur herhalde.
@ılgaz20

araç alacaksan da evde bakım aylığı aldığın il müdürlüğünün görüşü doğrultusunda al. evde bakım aylığını riske atma. evde bakım aylığı aldığın il müdürlüğü mevzuatın gereğini yaparsa, 110 binlik araç aldığın takdirde evde bakım aylığını keser söyleyim.

Ben bu aylığa gelir kriterindeki artış sayesinde 2016 yılında hak kazandım (asgari ücret sağolsun). Eğer 2015 yılında elime bir yerden para geçseydi ve bu parayla araba sahibi olsaydım yine bakım aylığına hak kazanırdım. Arabası olana ''arabanı sat parasını ye ondan sonda bize gel'' demediklerini de biliyorum. Ben bu arabayı yakınımın parasıyla alsam da almasam da gelir durumumda bir değişme olmayacağı bellidir. İl müdürlüğüne bir sorayım ama sağ gösterip sol vurma ihtimalleri var.

Araba almayı düşünenlere bakma. Arabası olup da aylık alanlara bak. Eğer ticari aracın varsa ona göre değerlendirirler. 1.6 turbo benzinli bir araba alıp yılda 15 bin lira yakıt parası verdiysen ''nereden geliyor bu değirmenin suyu'' diyebilirler. E180 veya 520i gibi 1.6 lüks araba alırsan ''sen bu arabanın bakımlarına kaç para veriyorsun'' diyebilirler. Onun dışında arabası olanlara devlet bile laf etmiyor. Arabası olan olmayana laf eder, kirada oturan evi olana laf eder... Ben seçimlerde hakkımı arayacağına inandığım partilere oy atıyorum, her fırsatta hakkımı yemek isteyenlerden hesap soruyorum. Başkalarını aşağıya çekmek yerine hakkını aramazsan fayda göremezsin.

gerçektende bu degirmenin suyu nereden geliyor 65 bin tl olsun çok para ben memurum ay sonunu zor getiriyorum 15 yıl çalışacam ikramiye bu zamanın 30 bin tl verecekler hep ückagıt dalevera 2022 maaşı alıyorsun evde bakım alıyorsun rahat dur bide 110 bin tlye araba aldık diyorsun araba zaten ötv adı üstünde özel tüketim vergisi lüx yani halinize şükredin biraz

1 yıl sonra başvurursam tekrar bağlanır mı? (bir de bu hesap sanırım 2022 aylığında geçiyordu)

Kesildimide nereye başvuracağın ılgaz20
Araba için maaştan mı cayıyorsun
Unutma ki geri bağlama sureleri uzun oluyor

gerçektende bu degirmenin suyu nereden geliyor

1. Ben burada ne eksik ne fazla söylüyorum. 2022 aylığım yok. Bakım parası alan 2 kişilik haneye 2022 aylığı bağlanmıyor.
2. 110.000'den satılan arabayı 65.000'e alınca zengin olmuyorum. Zaten parasını bir yakınım karşılayacak. O da benim evime 500 metre mesafede oturuyor. Haftada 4 gün dışarıya çıkıyorum ve bu araba bana lazım oluyor.
3. Daha önceden 65.000'e araba almış olan onlarca engelliye bakım parası veriyorlar. Ancak bakım parası aldıktan sonra ne ev ne de araba almana izin verilmiyor. Maaş alıyorsan bunları alman yasak. O zaman herkesin maaşını kessinler. Zaten bu dönemde çalışanlar bile ev araba alamıyor. Sana göre bunları alan herkes zengin.
4. Yakında içme suyundan ötv alacaklar, ona da lüks diyeceksen bana cevap yazma. Allah zihin açıklığı versin.

@Zorro Arabadan sonra bir yıl bağlamazlar herhalde. Kuruma gidip sorayım. Benim anlamadığım bir konu var. Kurum hangi kritere göre arabayı lüks olarak görüyor? Yani tamamen kendi kafalarına göre mi karar veriyorlar?

1 yıllık bakım maaşı 13 bin tl civarı demektir.
Bu daha önemli.
65 bin lira lüks araba değildir, en ucuzu.

O profesörün Aldığı araç gibiler lüksdür😐

Yani araba işini daha önceden ayarlayamadık diye 13 bin TL zarar ettiriyorlar...
Kurumdan '65 bine araba alabilirsiniz, maaşınız kesilmez' diye cevap gelirse alabilir miyim?

.
.
yakının mı alıyor ben bir hayırlı yakın görmedim bu zamanda sallıyorsun bence kimse kimseye o parayı vermez

evet ben köyde oturuyorum akrabam da şehirde oturuyor. ayda bir iki kere evden çıkıyorum, tedavi için yüzme havuzuna ve fizik tedaviye gitmiyorum. mercedes A180 almayı düşünüyoruz. yılda bir iki kere beni gezmeye götürecek. onun dışında evden işe mercedesle gidip hava atacak... bunu mu bekliyordun.

Son düzenleme:
yakının mı alıyor ben bir hayırlı yakın görmedim bu zamanda sallıyorsun bence kimse kimseye o parayı vermez

Sorarken müdüre sor Bari☺
Memurlara Sorsan , araç Mal mülk gelir getirmedikçe bildirmeye gerek yok diyerek sallıyorlar. ılgaz20

Üst Alt