Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alacağım raporla vergi indirimine başvurabilir miyim?

mustafalx

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar;
ilk işe giriş tarihim 01.05.1997 şu anda aktif olarak çalışıyorum.(Gün sayısı 5900) Bu güne kadar özürlü raporu vs almadım. Tanıdığım bir doktor bu engelli durumlarımdan dolayı %45 rapor alabilirsin dedi..
Ben sakatlık indiriminden faydalanma yollarına girmeden herhangi bir rapor vermeye yetkili sağlık kurullarından aldığım rapor (%40 ve üzeri) ile emeklilik için SGK ya başvurabilir miyim ?
Bu konuda son güncel uygulama hakkında bilgi sahibi olan arkadaş bir bilgi verebilir misiniz ?
Şimdiden tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.. saygılarımla.

Rahatsızlıklarınız nelerdir ?

önce en az % 40 vergi indirimi alıp,o zaman emekliliğe başvurup erken emekli olabilirsin.

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor alabilir ve bununla defterdalığa müracaat ederek sakatlık indiriminden yararlanabilirsiniz (ya da doğrudan defterdarlığa başvurun, onlar sizi hastaneye sevk etsin)

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Bu hakkı elde ettiğinizde emeklilik için şu tabloya tabşi olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt