Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü scooder garantisi olduğu halde firma tarafından tamir edilmiyor? [Hukuk]

efe can

Üye
Konular
94
Reaksiyonlar
0
geçen yıl aldığım özürlü aracım garanti süresi içerisinde arızalandı aracı almanyadan getiren firmanın teknik servisi sorunu sadece almanyaya bildiriyor cevap ve parça gelmeyince bişey yapamayız diyolar ancak bu cevap iki aydır bekliyorum gelmiyor elimdeki garanti belgesinde 2 yıl garantili azami tamir süresi 30 gün yazıyor bu konuda ne yapabilirim?bilgisi olan arkadaşlar yol gösterirse sevinirim.

Derhal kaymakamlıktaki tüketici hakları birimine gitmelisin. Sana o ürünü satan firma garantiye dair sorumluluğu da üstüne almış demektir. Çözüm bulmak zorunda... Bulamıyorsa ürünü değiştirmek zorunda.

Efe
Yaşadığın sorunu direkt olarak Almanyadaki firmaya bildir,göreceksinki en geç 3 gün içinde sorunun çözülecektir,tahmin,me göre Alman firmasının senin sorunundan bihaber...

bikaçgün önce servisten aradılar aracın parçası geldi getir değiştirelim dediler pazartesi günü aracı götürdük bugün yine tlefon ettik araç oldumu diye bu seferde gelen parça uymadı yeniden istedik en az 3 haftada gelir dediler. bu nasıl iştir anlamadım firmanın adı hakerman meyra türkiye disbratörü onlar böyle yaparsa başkaları ne yapmaz.
almanyadaki meyraya sorunu yazmayı düşündüm ancak siteleri almanca nasıl yapacağımı bulamadım bir türlü...

yazdığım bir metni almancaya çevirebilecek bir arkadaş varmı?

arkadaşlar ben meyra -ortapedia marka scoder aldım geçen yıl lakin 6 aydan beri aracımda birtakım sorunlar yaşıyorum ve servis bu sorunları çözmekte çok agır çalışıyor yaşadığım bu sorunları almanyadaki meyra-ortapedia firmasına iletmek istiyorum bunun için türkçeyi almancaya çevirebilecek bi arkadaş çıkarsa çok sevinirim..

Çeviri bildiklerim...

Selam Kardesim.
1-www.hemencevir.com ingilizce cümle çevirisi yapıyor. Bir bak belki Almanca'da çeviri yapıyordur.
2-Olmazsa google arama satırına Almanca Türkçe cümle çeviri yaz o zaman buldugu sitelere bak.
3-Google translate var. arama satırına google ceviri yaz.
iNSALLAH isine yarar.

arkadaşlar tüketici mahkemesine aldığım aracın iadesi talebiyle dava açtık dün ilk duruşması yapıldı öncelikle başımdan geçenleri yaşadığım sorunları bi anlatayım size bu işten anlayan arkadaşlar bi bakabilirmi

2008 yılında malum firmadan ortapedia marka scooder aldık firmanın aracı almanyadan getirmesi 3 ay sürdü ve araç 2008 mayısında elime geçti ilk zamanlar iyiydi araçta akülerle 45 km falan geziyordum ilk 4-5 aydan sonra akülerin şarj mesafesi düşmeye motor kalkış esnasında titretmeye başladı bütün bu sorunları servise iletiyordum hatta bi kaç defa servisede götürdüm servis bu sorunların aküden kaynaklandığını söylüyordu iki kez aküleri şarza bile yolladılar ama sonuç değişmeyince servis almanyaya yazı yazdıklarını ve akü istediklerini söyledi. bu şekilde 3-4 ay geçti akülerden bi haber çıkmadı.
o sıralar birde aracın frenleri sert kapamaya başladı biz hemen aracı servise tekrar götürdük servis bu problemin motordan olduğunu değişmesinin gerektiğini söyledi motor içinde yazı yazacagını söyledi ve aracı bizle geri yolladı motor gelince telefon ederiz getirirsiniz değiştiririz dediler biz aracı eve getirdik ancak aracı artık kullanmıyordum frenler çok sert kapatıyordu bu problemin aracın başka yerlerine zarar vermesinii istemiyordum .
aradan üç ay kadar bir zaman geçti sabrım ve ümidim artık tükenmek üzereydiki servisten telefon geldi aracı getirin diye biz büyük bir sevinçle götürdük aradan bir hafta geçti servisi aradık ne oldu araç diye gelen motorun uymadığını tekrar motor istediklerini söylediler tam bir hayal kırıklığı yaşadım servis bize aracı evinize götürün motordan haber çıkınca tekrar ararız dediler bende artık sabır kalmamıştı aracı zaten kullanamıyorum serviste kalsın dedim
aradan tekrar 2.5 ay falan geçti motordan hiç bir haber yok sık sık servisi arıyorum fakat herseferinde aynı cevabı veriyorlar henüz cevap gelmedi
2009 temmuz ayıydı artık sabrımız kalmamıştı aracın faturası yeğenin adına olduğu için bu işlerle o ilgileniyordu avukatla görüşmüş ve firmaya ihtarname yollamışlar aracıda eve getirmiş tamdA o sırada servis yeğeni aramış motor geldi aracı ge tirin deneyelim diye yeğende olayın büyümesini istemediği için davadan vazgeçip aracı götürmüş neyse araç bikaç gün sonra servisten çıktı frenlerdüzelmişti ancak şarj mesafesi değişmemişti artık onu pek önemsemiyordum neeyse servisten aldıktan sonra aracı 1.5 ay kadar kullandım bi gün yolda giderken araç bi iki kez tekledi ve yavaşladı motordan ses gelmeye başladı artık servisin sorunu çözeceğine inancım kalmadığı için servise tekrar götürmedim o şekilde garaja koydum (20 eylül 2008) den buyana garajda duruyor

şimdi bu işlerden anlayan arkadaşlar bana ne önerirsiniz ilk duruşma yapıldı ve şahitlerin dinlanmesi için ikinci duruşma şubat sonuna ertelendi davanın seyri nasıl olur sizzce çok uzarmı? vede benim sizlere sormak istediğim bişey daha var makina mühendisleri odasından aracın arızası ile ilğili bi papor alsam ve hakime versem bilirkişi raporu yerine geçermi maksadım hakimin bilirkişi raporu için davayı üç ay daha ertelemesini önlemek böyle bişey olabilirmi veya bildiğiniz alternatif bir yol??

Sevgili Efecan kardeşim,
Öncelikle çok geçmiş olsun.

Senin başından geçenlere yakın benimde başımdan aynı olaylar geçti.Bu sebeple Sitemizin Hukuk Bölümümüzde yaptıklarımı ve dava sürecimi tek tek yazdım.Fazlasıyla senin işine yarayacaktır.

http://www.engelliler.biz/forum/huk...arizali-aracin-0-aracla-degistirilmesine.html

Yazdıkların hakkında bir kaç şey söyleyim.
*Herhangi bir araç aldığımızda bizim muhatabımız Türkiyedeki firmadır,yani "ben almanyadaki firmaya bilgi verdim,motor istedim,vs " bizi bağlamaz.Çünkü bir ürünün Türkiye'de satışını üstlenen firma herşeyiyle sorumludur.Şayet aracını tamir etmeyi kabul etmişse;tamir boyunca sana aynı bir araba vermek mecburiyetindedir,seni magdur edemez.

*Yapacaklarınız çok net;
1-Firma hakkında bulunduğunuz İlçenin Kaymakamlığında bulunan "Tüketici Hakem Heyetine Başvurmak",onların verdiği karar Mahkemede sizin işinizi kolaylaştıracaktır.

2-Avukatınıza yazdırdığınız ihtarnemeyi noter aracılığıyla firmaya gönderin.
3-Tüketici Mahkemesine dava açın.

Mahkeme bilirkişi tayin edecektir,aracınız incelenip rapor tutulacaktır ve firmadan söke söke hakkınız alınacaktır.

Ancak talebiniz her üç işlemdede aynı olsun;
1-Aracın Bedelinin Yasal Faiziyle İadesi
2-Aracın Misliyle Değiştirilmesi gibi

Benim davamın örneğinide dava açarken kullanabilirsiniz,işinize yarayacaktır.

%100 kazanacağınız bir dava :)

İsterseniz avukat konusundada yardımcı olurum.

hakem heyetine başvurmadık aracın bedeli yüksek olduğu için ora direkt tüketici mahkemesine yollar zaten dediler bizde ihtarname yolladık ve dava açtık bildiğim kadarı ile iade talebi ile (aslında ben aracın değiştirilmesini istiyordum ancak avukatla yeğen görüşüyo o iade talep etmiş) şunu öğrenmek istiyorum davanın uzamasını önleyemezmiyiz tahminime göre şubat sonundaki duruşmada şahitler dinlenecek tekrar üç ay sonraya bilir kişi raporu ertelenecek sonra karar için ertelenecek uzayacak yani ben diyorumki makina mühendisleri odasından araçla ilgili bi rapor alsam dava dosyasına eklesek hakim bilir kişi raporu yerine sayarmı yoksa çok uzayacak gibi dava varmı bi öneriniz

Tüketici Hakem Heyati Kararı bedel yüksekliğinde ötürü bağlayıcı değildir ama Mahkemede delildir.

Davanın uzaması yada kısalması sizin elinizde değil malesef,bu hakimin insiyatifinde.Malesef benim davama bakan hakim,ben magdur olmuşum umrunda değildi.Ama bizzat davaya katıl,seni görsün ve aracının arızalı olması nedeniyle magduriyetini belirt.
Makina mühendisleri odasından rapor alman ne derece etkili olur bilmem,bana kalırsa Mahkemenin bilirkişi raporunu yine ister.

efe can;

gercekten tamir süresi 30 gün yazıyorsa 30 günü gecen tamiratlarda sana geçici kullanman için yeni bir araç vermek zorundalar bilidiğim kadarıyla

O firmanın ve ürürnün tam bilgilerini burda yayınlaki bir başka arkadşımız daha mağdur olmasın.

bu gün davanın ikinci duruşmasıda yapıldı ben hakim bilirkişiye yollar diye bekliyordum ancak karşı taraf delil sunacaz demiş o yüzden hakim birdahaki duruşmaya ertelemiş
ben şahit olarak gitmiştim ama hakim şahit dinlemedi!!

nisan sonlarında mahkemenin üçüncü duruşmasıda yapıldı
bu kez hakim bilirkişiye sevk etmiş 400 tl bilirkişiye yatması gerekiyormuş biz bu miktarı yatırmakta biraz geciktik 2 hafta önce ücreti yatırmaya gittiğimizde bize günü geçmiş dediler sanırım avukat yeniden bilir kişi isteyecek
sorum şu yeniden bilirkişi için birdahaki duruşmayı beklemek zorunda mıyım yoksa bi alternatifi var mı
davanın uzamasını istemiyorum

bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim!

2 hafta önce bilirkişi raporu çıkmış raporda sonuç olarak araç arızalıdır iadesi uygundur yazıyomuş
duruşma 15 ekimde
ben aslında aracın değiştirilmesini istiyordum bilirkişiden bu yönde rapor çıkacağını sanıyordum ama iade uygun demiş
şimdi büyük ihtimalle hakim iade yönünde karar verir firmanın aracı değiştirmesi için yapabileceğim bişeyler var mı aceba

bilgisi olan paylaşırsa sevinirim!!

İade talebiyle mi değiştirme talebiyle mi dava açmıştınız? İade olmasındaki mahsur ne, onu anlamadım? İade edilince bedelini geri ödemeyecek mi firma...

iade talebi ile açmışlar davayı aslında ben değişim istiyordum bi arkadaşın benzer bir davası vardı sitede oda iade talep etmiş ancak değiştirmişlerdi ben benzer şeyleri yaşayacağımızı sanıyordun ancak bilirkişi iade uygundur demiş büyük ihtimalle hakim rapor yönünde karar verecek sorun şu iade derse onlar temyiz falan derken biryıl daha uzatırlar bu işi iade değilde firma ile değişim konusunda anlaşmanın bi yolu varmı aceba bu konuda bilgisi yada deneyimi olan varmı?

İnşaAllah

Hocam geçmiş olsun, umarım hakettiğiniz sonuca bir an önce ulaşırsınız.

Musaadenizle bendeniz Sayın Bülent beyin kafasını karıştıran konuya açıklık getireyim, hemde biraz şeytanın avukatlığını yapmış olurum. Hikaye şöyle;

efe can birgün internette sörf yaparken bir sitede gördüğü elektrikli scooter çok ilgisini çekmiştir. Hemen geegle tr ye motorun markasını ve modelini yazmış fakat Türkiyede bu aracın yetkili satıcı/geneldağıtıcı sı olmadığını öğrenmiştir. Motora sahip olmayı çok istediği için ödeyeceği yüksek miktarı umursamadan bir ithalatçı firma aracılığıyla zorda olsa motoru getirtmiştir. Motor eline geçip kullanmaya başladıktan sonra beğenisi bir kat daha artmıştır, araç beklentilerinin çok üstündedir. Böyle bir araç daha fazla özelliğe sahip olmalıdır deyip işe motorun hızından başlar. Voltaj artarsa hızda artar mantığını benimser ve aküleri daha yüksek değerlerle şarj eder, fakat akünün değerlerinin üzerinde şarj edilmesi akünün kimyasal yapısını bozar ve aracın menzili düşer. Bu sorundan kurtulmanın çaresini garantide gören efe can yukarıda anlattığı hikayeyle hak mucadelesine başlar. Peki efe can neden motorun iadesi yerine aynı motorun yenilenmesini istiyor?= Çünkü motor aslında Süüüpper ötesi bişeydir fakat efe can ın gereksiz müdahalesiyle bozulmuştur. efe can böyle bir motoru bir daha bulamayacağını düşünüyor.

efe can affınıza sığınıyorum, olayın tamda sizin anlattığınız gibi olmadığını düşünüyorum...

karacahil arkadaşım sen anlattıklarımdan bu sonucumu çıkartıyorsun helal olsun ne diyelim nick ine bakılırsa çok görmemek gerek
öncelikle ben araacı meyra türkiye dispratörü hakerman dan aldım ilk birkaç aydan sonra şarj mesafesi düşmeye başladı konuyu sürekli hakerman servisine iletiyordum daha sonraları motor frenleride sert kapatmaya başladı servise tekrar sittik bu kezde servis sorunun motorda olduğunu ve değişmesinin gerektiğini söyledi tamam aracın motorunu değiştirin dedik onlarda almanyaya yazı yazdık motor gelince değiştirecez dediler biz beklemeye başladık tam 3 ay bekledik motorun gelmesini sonra motor geldi ancak uymadı tekrar motor istedik dedi servis bi 3 ay daha bekledik sonuçta 6 ay aradan sonra motor değişti dediler verdiler aracı frenler düzelmişti 1.5 ay kadar kullandım aracı ve tekrar fren sistemi arıza yaptı bizde mahkeme sürecini başlattık
değişim konusuna gelince önümüzdeki duruşmada hakim iade derse 1 yıl kadarda temyiz sürer diyolar 1 yıl daha beklemek istemiyorum vede biz aracı ozamanlar euro kurundan aldık o zaman 4400 euro 7400tl ödemiştik eğer iade olursa bize 7400tl üzerinden ödeme yapılacak oysa şuan euro malum uçtu gitti

esvet kardeşim kullandığın aracın fotoğrafları varsa koysana bir ben de de var meyra ortepedia marka sandalye aynı mı diye bakmak istedim,o ankaradaki firmayla bende tlf da bir kaç kez görüşdüm akü için pahalı bir firmaydı.o firmanın 2 akü için istediği parayla ben 4 akü aldım 2 jelli 2 side kuru akü ,inşaallah yenisi ile değiştirme olur bendeki meyradan çok memnunun harika bir şey yav.

Üst Alt