Evet bence de kesinlikle yerli ürün almayın, hatta yanına 5 metreden fazla yaklaşmayın, ne kadar doğru bilmem, ama bazı durumlarda yerli ürünler kendiliğinden şahlanıp yanına yaklaşanlara karşı saldırıya geçiyor ve elektrik şoku uyguluyormuş.
Yerli ürün almamak için benim bildiğim diğer sebepler:
1. Yerli ürünler Türk işçisi ve Türk sermayesi tarafından üretilmektedir. Hepimizin bildiği gibi Türk işçisi ve işvereni hiçbir b.k beceremez, hiçbirşeyden anlamaz, oysa yabancılar öyle mi, onlar pırlantadır pırlanta
2. Yerli ürünler, yabancı ürünlerle aynı parçaları kullanmalarına rağmen, yabancı ürünlerden daha ucuza satılmaktadırlar. Bundan da göreceğimiz gibi yerli ürünlerin mutlaka bir sorunu vardır, yoksa neden daha ucuza satsınlar ki?
3. Bir arkadaşımdan duydum, yerli ürünlerin parçaları ve servis ücretleri de daha ucuz ve daha hızlıymış. Ama ben buna inanmıyorum. Parçalar nasıl daha ucuz olabilir ki? Tamam, buldum, tabii ya, yerli firmalarda parçalar depoya kaldırılırken onları geri geri taşıyorlarmış, mutlaka ondandır. Parça ihtiyacı olduğunda yerli firmalarda temin etme süresi de en fazla 2 günmüş. Yabancı firmalarda 2 ay parça beklediğini söyleyenler var, ama mümkün değil, ithal ürünlerde öyle şey olmaz.
4. Psikolojik mi nedir bilmem, yerli ürünler Avrupa'ya ihraç edilip, orada Avrupa'lı işçinin eli değip bir de üzerine etiket yapıştırılınca, ürünler sanki daha bir güzelleşiyor, sanki değerleri artıyor. Hayır, hayır psikolojik değil, bir etiket bugün kaç para, haberiniz var mı sizin? Ayrıca Avrupa'lı işçinin elinin o ürünle temas etmesi bile başlı başına bir olaydır, ürünün değerini 2 katına çıkarır
5. Aslında bu söylediklerim aşağı yukarı bütün sanayi ürünleri için geçerlidir. Ben şahsen evime yerli peynir bile sokmam. İthal peynirlerdeki lezzet hiçbirinde yok. İthal otomobil'den şaşmam, mümkünse ithal kumaştan yapılmış elbise giyerim. Bir gün cep telefonu da yerli olarak imal edilirse, yanına bile yaklaşmam, Türkiye'de cep telefonu mu imal edilirmiş, çıldırtmayın adamı..
Bu kadar uyarıya rağmen, yine de yerli ürün düşünürseniz, bu forumda yerli firma isimleriyle arama yaptırın, çıkan sonuçlara yazılanlara bir göz atın isterseniz..