Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü arabayla binilebilecek otomobil tavsiyesiniz var mı?

SeZeR_58

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Bedensel engel için önerebileceğiniz araçlar (tekerlekli sandalye ve akülü araca uygun)var mıdır? rampalı olsun asansorlu olsun içi geniş yani hiç kimseye muhtaç olmadan rahatlıkla inip gezip dolaşıp geri arabama bineceiğim bi araç.

en idaal olanı mercedes vito.Bizdede var şu an kullanıyoruz.benim çocukta akülü ile ve ramapa yardımı ile inip biniyor.Almadan önce çok araştırdım.Münibüs tibi tüm araçlara baktım. ve en uygun olarak mercedes vitoda karar kıldık.

fotoğrafları var mı acaba elınızde aracın ıcınden ve dısında veya binerken iner vs. ben hem kendım kullanacagım hem arabama akulu aracımla kendım bınecgım tavanı konusunda endıselerım var vıtoda ama transportarda uygun gıbıme gelıyor. Bir de fiyat olarak ötv aldınız mı ticari sınıfına giriyor coğu minibüs tipi araçlar.

Sayın SeZeR- 58 bende şu an fotoğrafları yok. Ancak piyasada bu araçlarda çok var.Transportor belki araç olarak daha iyi. ancak rampayı yan kapıda düşünürseniz tranportörlerde basamak yeri var.O biraz engel oluyor.Arkada düşünürseniz olur.Buseferde koltukların düzenini bozarsınız.Ben yinede en idaal olanı Vito diyorum.Tavanı yetrli yükseklikte. Benim çocuk Normelde boyu 1.80 ancak akülüye oturduğu zaman yükseklik nekedar? hiç ölçmedim.Hatta altında birde havalı minder var.Buna rağmen rampa ile inip -biniyor.Tabi burada yaptıracağınız rampada önemli.Rampa kısa olursa binerken sıkıntı olabilir.Ondan sonra aracı sizkullanacağınızı söylüyorsunuz.ozaman arcın şöför koltuğunu falan söktürmeniz gerekecek herhalde.
Dğer konuya gelince; bu tür araclar ticariye girdigi için sıfır aldığınızda hiç bir avantajı olmuyor.Ancak dışardan ital ettiginizde gümrük vergisi almıyorlar.Tabi ital edeceginiz aracın iki yaşın altında olmaması gerekir.Bunun için Ankarada gümrük müdürlügüne sağlıkraporu(özel donanımlı araç içn) ile baş vurcaksınız.Ayrıca ordan olur raporu aldıktan sonra araç getirtebilirsiniz.Daha doğrusu bu işi yapan arcılar var. onlarada getirtebilirsiniz.Anlayacağınız prösödürü çok.ben baktınm uğraşmaya gözüm kesmedi. on yaşlarında 100 bin km ikinci el vito aldım. gayetde kullanışlı.

bilgileriniz için teşekkürler Remzi Bey ama 10 yaşta baya bi eski ama 2011 model de pahalıya gelıyor dedıgınız o zaman en iyisi taksi türü araçlar ama gene başkalarına yük olmaya devam hayırlı aksamlar

Auto mobility - Paravan - Ihr Spezialist für behinderten Fahrzeuge aradığım araç böyle bişi alt tarafta slayt şeklinde videoda hazırlamışlar bu sistemi dobloya veya başka uygun bir araca uygulayabilir miyiz

Video: http://www.paravan.de/uploads/tx_flvplayer/Kia_K3__01.flv

veya bu resımdekı sekılde:
00000000003393.jpg

teşekkürler bilgi için doblo kaldırır mı acaba yandan videodaki gibi veya resimdeki gibi yaptırsam birde doblo hakkında fikirlerininzi alayım

Asansörün araca extra ağırlığı taş çatlasa 200-250 kilo falandır sizin ağırlığınızı(akülü aracınızla birlikte) saymıyoruz.Asansörü dobloya rahatlıkla monte ettirebilirsinz. Ama şuda varki siz sandalyenizde oturuken yerle kafanız arası kaç cm. ve bu ölçü ile doblonun içinin tavanla taban arası uyumlumu..(ben sandalyemde otururken yerle kafa arası 145 cm. ne vito ya sığdık ne de doblo türü aralara)

Sezer kardeş önce siz aklınızdan geçen alabilirim dediğiniz araçları bi sıralayın sonra dediğim gibi sandalyenizdeyken yerle kafanız arası kaç cm. onu bi ölçün, ona göre de almak istediğiniz araçların içi sizin için uygunmu onu bi karşılaştırın(sonra arasından siz seçiminizi yaparsınız.).Sonra verdiğim linklerdeki firmaları arayarak seçtiğiniz araca bu asansörleri yada manuel olsun derseniz rampaları yerleştirlermi yerleştirirler se ne kadara mal olur bunları öğrenin..

fiyatı olarak ve akülü araçla düşündüğüm araç doblo ama sadece akülü aracı ön planda tutarsak transporter fakat oda baya bi tuzlu şimdilik aklımda akülü arabayla düşündüğüm dobla var ama tekerlekli sandalye ve yanımda biri olarak düşündüğüm bir sürü araç var fakat kimseye bağlı kalmadan aracıma ınıp bınmek ındıkten sonra gezıp tozmak istiyorum yanı doblo hayalim.Ama dediğiniz gibi tavanla aramda kaç cm kalır o mesafe önemli rahat hareket edilirmi kilom 87 boyum 1.82 ama akülü araca oturunca 1.50-60 civarı oluyor bu ağırlıkta doblo nasıl olur birde dedğiniz gibi asansör ağırlığı var doblo sanıırm pek tatmın etmez ama denemek lazım.

Sizin doblo dısındada onerınız varsa veya doblo uygundur derseniz yorumlarınızı bekliyorum.

Sezer kardeş doblonun ağırlığı kaldırmasıyla ilgili bi sıkıntı olmaz sanırım.Daha önce montaj yapılmışmı dobloya bunlar firmalardan öğrenebilir.Eğer siz akülünüzden araç koltuğuna yardımsız kendinizi transfer edebiliyorsanız doblo olur sanırım ama eğer dediğiniz gibi akülüye oturunca 150-160 cm oluyorsanız (ki ben 145 le uygun araç bulamadım) alacağınız tek araç ford transit yüksek tavanlı olanlardan üzgünüm. Vitonu daha dar diye biliyorum ama genellikle araç içi yükseklikler ticari araç kapsamındaki arabalarda 132cm..

Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Peki Doblo veya transit ticari sınıf zaten onlar indirim %10 mu alıyoruz %32 mı veya hiç mi almıyoruz. Birde dobloyu ele alacak olursak (yazdıklarım varsayım) asansorunu yandan yaptırdık akülü arabayla çıktım akülü araba öyle orada kaldı ve kendımı sürücü koltuguna transfer ettim döner koltuklu bu şoför koltuğu . tekrar inmek icnde o koltuktan araba gectm ve asansorle ındım böyle olunca sorun olabilir mi.?

Saygılarımla Birde özelinize msn adresimi bıraktm bana yardımcı olmanız acısında böyle mesaj kirliliği olmasın :)

Yok yok mesaj kirliliği olmaz emin olun..Ticari araçlarda ÖTV indirimi %10....Doblo nun iç hacmi buna uygunmu inanın bilmiyorum.

benim arkadaşın var reno expres arka kapı rampa oluyor kumandalı aracın koltuklarını söktü akülü tekerlekli sandalye ile kendi rahat binip iniyor aracı kullanıyor...hatta aracı satacak otomatik vites...

Üst Alt