Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aktif olmak... Eğitim seminerleri düzenlenmesi..?

bulnes

Aktif Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Sevgili Arkadaşlar,

Burada herkes bir şekilde soru ve sorunların cevap-çözümünü bulmaktadır.
Herkes bir şekilde bu forumda aktiftir.
Yine bir şekilde buluşma organizasyonları düzenlenip tanışma-eğlence-stres atma partileri gerçekleşmektedir.

Son wattabe etkinliğine de eşimle katıldım. Büyük umutlarla gelmiştim ama (her ne kadar ben içine kapanık,pısırık bir tip olarak fazla kişiyle tanışamasam da) bu etkinlikte malesef istediğimi bulamadım.
Tabi ki eğlence-gırgır,şamata olacak, stres atılacak. Ama malesef bu kadar arkadaşımızın olduğu bir platformda birbirimizin sorularını cevaplamaktan ziyade yani önlerine balık vermekten çok balık tutmayı öğretmek varken kusura bakmayın dertlendim.

Bugün forumda arkadaşın biri çalışmadan ssk'mı ve maaşımı yatıran işveren arıyorum diye başlık açmış. Gülelim mi ağlayalım mı?
Tabi ki herkesin işe ihtiyacı var. İşi olupta geçinemeyen ek-işe ihtiyacı olan da var.

Var oğlu var.

Gerek iş gerekse sosyal hayatta aktif olarak fikir transferi ve düşünce fırtınası yaratmamız gerekirken üzülerek görüyorum ki birazcıkta olsa boş safsata geçiyor günler.

Yazdıklarıma sert eleştiriler verebilirsiniz. Saygı duyarım ama malesef gerçeği değiştirmeyecek bu eleştiriler.

Bence gerek maddi-manevi gerek iş-sosyal hayatta yapılabilecekler konusunda seminer-kongre havasında toplantılar düzenlemeliyiz.
Her seminer-kongrede belli konular gündeme alınıp,detaylıca konuşulup,tartışılabilir bir ortam yaratmamız lazım.
Yapılabilecekler konusunda arkadaşlarımızı eğitmemiz lazım.

Ben makina mühendisi olarak Mühendisler odasına (MMO) bağlıyım.
MMO hemen hemen her hafta bir eğitim-seminer düzenlemektedir. Ücretli olanıda var ücretsiz olanı da. Demek istediğim şu 15 senelik bir mühendis olarak hala eğitim almamız gerçeğini değişmiyor.

Aynı şekilde arkadaşlarımızın kendilerinde fark etmediği potansiyeli bulup ortaya çıkarmak adına bu tür eğitim seminerlerini oluşturmalıyız.
Maddi ve manevi çözüm alternatifleri oluşturmalıyız.

Yani benim aklıma gelmeyen ama eğlence ve tanışma dışındaki tüm aktifitileride konuşmamış ve yapmamız gerek. Alternatifler geliştirmemiz gerek.

Bu konuda tüm arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

Benim amacım çalışmadan ssk primim ve maaşım yatsın gibi aciz durumlardan çıkıp, bir kaç arkadaşın biraraya gelmesi ile ufakta olsa bir faaliyetlerde bulunup tam olmasa da ek gelir elde edebilmenin yolunu bulmak.

Bilmem anlatabildim mi?

Bir dahaki WATTABE etkinliğinde öncü rol isteyebilirsin. bir-iki saatliğine engelliler üzerine brifing isteyebilirsin yada sen brifing verebilirsin. Yapabilirsin.
Buradaki sorunları seçip WATTABE enkinliğinde oraya taşıyıp çözümler ortaya koyabilirsin. Soru sormalarına hak tanıyabilirsin.
Denemek istersen önünde uzun zaman var ve senin yapmanı istiyorum.

Yazıya gösterdiğin ilgi için teşekkürler.

Wattabe moral depolama, stres atma ve eğlence partisi ile bütünleşmiş bir organizasyon. Dolayısıyla böyle bir organizasyonda bu tip brifing tarzı konuların gündeme alınması bence olaya ilgiyi azaltır.

Benim önerim daha çok şu yönde. Yaz-kış periyodik olarak toplantılar organize edilsin. Her toplantı için gündem önceden istek ve ilgiye göre belirlensin. Ve toplantıda bu konu ile ilgili tartışma ortamı adı altında beyin jimnastiği yapalım. Bir nevi "siyaset meydanı" gibi (ama kesinlikle siyaset konuşulmayacak :D )

Önemli olan toplantı gündemini oluşturmak ve toplantı yapabilecek yerin sağlanması.Yuvarlak masa mantığı ile toplantı gündemine uygun olarak tartışılır. Gerekirse kararlar alınıp uygulamasına geçilir.

Yapacak mısın? Ali Tezel gibi olmayabilir ama hiç değilse ilk izlenim için bu tür şeyler yapacak mısın?

Aklımın yettiğince, elimden geldiğince, gücümün erdiğince konuya vakıf olduğum konularda ben yaparım.

Tamam, bilgi toplayacaksan elimden geldiğince yardımcı olurum.

Tamam teşekkürler.

Diğer arkadaşların da görüşlerini alalım bakalım da...

Nerde ve nasıl yapacağımıza karar verir, sonra ilk gündemi belirlemeye çalışırız.

Sanal ortamda ön hazırlıklar yapılmalı ama işin ciddiyeti ve bir sonuç almak adına sanal ortamdan çıkıp gerçek hayatta yüzyüze yapılmalı derim.
Tabi ki herkes aynı yerde değil.
Bölgesel toplantılar düzenlenebildiği gibi ciddi ve önemli konularda (yani ilerde bu sistem tutarsa) nasıl wattabe etkinliğine İstanbul dışından katılanlar gelebiliyorlarsa kişilerin hayatlarında önemli rol oynayacak konulardaki seminer-toplantılara da katılacağını düşünüyorum.

kalıcı çözümler üretmek gerçekten çok önemli bizim için.fikriniz çok güzel bulnes.umarım güzel gelişmelere imza atabiliriz :wink:

Hiç bir azim sonuçsuz kalmaz şüphesiz.
Sadece biraz daha katılım, biraz daha görüş ve öneriler gerekmektedir.
Katılım bir seviye geldiğinde toplantı gündemini yavaş yavaş oluşturup eyleme geçeceğiz inşallah.

Nerdeyse konu başlığını açalı 1 hafta oluyor ama malesef 3 arkadaşımız dışında kimseden ses seda yok.
Sanırım ya herkes kendi derdiyle uğraşıp diğer konulara bakmadıkları için ya da balık tutmayı öğrenmeyi değil önlerine balık konmasını bekledikleri için veyahutta ben boşa kürek çektiğim için oldu bu olay.
Konu başlığında genel olarak mümkün olduğu kadar açık bir şekilde neler yapmamız gerektiğine dair genel fikir verdim. 3 arkadaşımız ile fikir terapisi de yaptık. Ama genel olarak daha çok katılım olup daha çok fikir tartışması yapabilmeliydik.
Ben diğer çoğu arkadaş gibi beklemeyeceğim. Biliyorum ki bazı arkadaşlarımız boş boş en ufak bir çaba harcamadan beklemektedir.
Ben onlara uyamam. Onun için bu hafta sonuna kadar bu konu başlığı aktif olmaz ise konu başlığını silip, verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dileyeceğim.
Sevgilerimle,
Bülent Özçelik

bence çok güzel bir düşünce,toplantı salonlarını engelli derneklerden yardım alarak da yapılabilir, dernekler üyelerine haber verir.sizler de sorunları dinleyip cevaplandırırsanız.tüm engelli dernekler buna hayır demezler benim fikrim.ama öncelikle çokaraştırma yapılmalı.derneklerle görüşülmeli onlardan da bilgi alışverişi elde edilmeli.

Bu tür faaliyetler için kurumsal kimlik şart. Aksi halde mümkün değil. Ve Engelliler.Biz'in kurumsal kimliği de bulunduğu bir mekanı/merkezi de yok. O sebeple bu tür adımlar atamıyoruz. Bizler ancak atılan adımlara destek olabiliriz ve katılabiliriz...

Not: Dostum, bu kadar kolay pes etmemek lazım. Sen düşüncelerini yaz, emin ol bir yerlerde birilerinin yaşamına etki ediyorsundur...

bulnes arkadaşım çok guzel düşüncelerın var vede çok haklısın imkan verilmiyorsa imkanları kişiler kendileride yarata bilir bence

4 ay önce açtığım konu başlığına şimdiye kadar bu kadar kişi ilgi göstermiş, üzücü bir durum.
Sanırım çalışmadan nasıl SSK priminizi ödettirebilirsiniz.
Hatta daha da iyisi çalışmadan hem maaş hemde nasıl SSK primlerinizi ödettirebilirsiniz diye seminer-program düzenlesem daha çok katılım olurdu.
Veya nasıl havada para kazanılır mı deseydim?
Bilmiyorum ama kişilere kızgın olmasamda bir kırgınlık var içimde.
Herkes kendi için yaşıyor demek ki.
Ben birilerine bir şeyler vermek, birilerinden de bir şeyler almak istiyordum.
Daha da önemlisi birleşmenin sinerjisinden yararlanmak istiyordum.
Neyse sağlık olsun, herkes umduğunu değil bulduğunu :D
Herkese sevgilerimle,

bulnes fikir güzel ama uygulama alanı burası değil sanırım.Bülent Beyin de belirttiği gibi kurumsal bir kimliği olması gerekir bu tür etkinlikler yapabilmek için...Benim aklıma söyle bir fikir geldi,siz bir Sakatlar derneğine üye olup orada bu tür faaliyetler yapabilirsiniz...Program hazırlayıp sitede duyurduğunuzda talep olabilir diye düşündüm...Sanal alemde dediğiniz şeyin olma ihtimali düşük..Pc başında yapıyoruz paylaşımlarımızı...Sanal olarak bir mekanımız var ama somut bir mekan değil...Engelliler.biz'in Türkiye'nin her yerinden üyeye sahip,hatta ülke sınırlarını bile aşmış durumda.Böyle bir durumda üyelerin bir araya gelme ihtimali düşük,aynı şehirde olanlar bir araya gelebiliyor ancak...Engelli insanların seyahat etmedeki zorlukları var ekonomik zorlukları var...Siz bunu İstanbulda dernek olarak başlatırsanız,bu diğer şehirlerde de yapılmaya başlar...Bu şekilde daha faydalı ve somut şeyler yapmış olursunuz...Öncü olarak başlayın,bu işi gerçekten yapmak isterseniz,sizi derneklerimize davet eder,birlikte seminerler ve birifingler veririz...Kolay gelsin,başarılar...

Şimdiye kadar herhangi bir sakatlar derneğinin kapısından geçmediğim gibi herhangi bir bildiğim bir dernek yok. Hiç bir derneğe üye olma gibi bir ihtiyaçta hissetmedim. Bir derneğe üye olsamda ne alırım ne veririm bilmiyorum. Ama dernekler yapsa gereğini yapardı zaten. Dernekler yasal haklarımızdan bahsederler,bizim bilmediğimiz konularda yardımcı olurlar vs. bu konuda onlara bir laf söyleme hakkım olmaz-olamazda.
Benim esas amacım arkadaşlarımıza ekonomik bağımsızlık kazandırmaktı.Girişimcilik ruhu aşılamaktı.
Neyse bu konuda burada pek bir hareketlilik olmayınca internet ortamında tanıştığımız diğer arkadaşlarla beraber yaptığımız (4 ay süre boyunca)periyodik toplantılarla dernek kurma kararı vermiş bulunuyoruz.Şu anda kuruluş çalışmaları içerisinde olup ay sonu gelmeden resmi olarak kurulmuş olacaktır.
Derneğimizin ismi İş Fikirleri ve Proje Geliştirme Derneği, bu tamamen iktisadi müteşebbislere fırsat ve imkan verme amaçlı olup diğer kanarya severler derneği, .... yaşatma derneği gibi yardım veya hobi amaçlı dernek değildir. Bu dernekte konusunda uzman arkadaşlarımız olacak.İş fikirlerini değerlendirecek, fizibilite çalışmaları yapacak,projeleri dinleyecek,gerekirse geliştirecek, bu iş fikirleri ve projeleri uygulayabilecek kişileri bir araya getireceğiz vs.vs.
Ben de kurucu üye olarak bu dernekte görev alacağım.(Bu dernekte şimdilik tek özürlü benim)
İlerleyen zamanlarda bu konuda sizlere bilgi vereceğim.

bulnes sabahki mesajınızla şimdiki yazdığınız mesaj çok farklı...Dernekler engellilerin sorunlarını bir nebze de olsa çözmeye faydalı olabilir...Dernekler bir şey yapmıyorsa bu konuda siz aktif olarak görev aldığınızda size kimse dur demezdi sanırım...Yine armut piş ağzıma düş hesabı.Neyse size başarılar...

Sabah ki mesajım kendi kendime bir sitemdi, serzenişti.
Benim ilk mesajımdan itibaren verdiğim mesaj hep ekonomik yararla ilgiliydi.
Bireylerin kendilerinin bile farkında olmadığı cevheri tespit ortaya çıkarmaktı.
Birliktelikten sinerji yaratmak idi.Ama istekli fazla arkadaş olmadığı için bir faaliyet olmadı.
Bu sabahki mesajımda dediğim gibi sitem-serzenişti.
Siz dernektnen bahsettiniz, bende sakatlık-özürlülerle ilgili tüm derneklerin faaliyetleri konusunda lafım olmayacağı-olamayacağınıda özellikle belirttim.
Burada bulamadığım -düşündüğüm- konuyu başka ortamlarda tanıştığım arkadaşlarla buldum ve uygulamasına geçiyorum.
Ben aslında burada bununla ilgili bir şey yazmayacaktım ama siz dernekler konusunu açınca bende biraz bahsedeyim dedim.Olur ya fikri-projesi olupta ne yapacağını bilmeyen arkadaşlarımız varsa diye. Yoksa bundan herhangi bir ticari bir menfaatim yok benimki sadece manevi tatmin olayı.
Armut piş ağzıma düş hesabı derken ne demek istediniz anlayamadım ama kötüye yormak istemiyorum.

Bir fikir ortaya atıp,buradaki arkadaşların umrunda olmadığını belirtiyorsunu,sonra siz vazgeçiyorsunuz...Daha sonra başka projeleriniz olduğunu açıklıyorsunuz...:)
Bir fikir ortaya koyulduğunda somut şekillleri de düşünülmeli,konunun mimarı sizsiniz,ama fikir havada duruyor...Gerçi girişimlere başlamışsınız,umarım başarılı olursunuz...
Kötü düşünmenizi gerektrecek bir durum yok...Armut piş ağzıma düş,hep başkalarından bir şey beklemek anlamında kullandım...

Ben vazgeçmedim bu ortamda bu proje yürümediğini başka bir ortamda bu projeyi gerçekleştirmeye çalıştığımı ve buradan sizlerle de paylaşarak duyuracağımı belirtiyorum.
Neyse boşverin tartışmayı uzatmaya gerek yok.
Temennileriniz içinde ayrıca teşekkürler.
Saygılarımla.

Üst Alt