geçmiş olsun diyerek başlıyım
bende 13 yıl önce başladı. sebebi de beyinde yara izi oluşumu. yara izinin oluşum sebebi de küçüklüğümde ki darbe. küçüklüğüm de ki darbe de, ben 1,5 yaşında iken amcamın beni sevip, kucağına alıpta havaya fırlatması. fırlatıp da beni tutamayınca yere çakılmam.
1997 yılında orta 1 sınıfına giderken sınıf ortasında başladım. hemen soğuk su + kolanya v.s yaptılar. normal baygınlık zannedip bir daha beklemiyorduk. aradan 2-3 gün geçip terkar nöbet geçirdim. bu sefer anne baba kendi büyüklerini dinleyip hacı - hocalara götürdüler
. her neyse ki ondan da fayda olmayınca artık bakırköy de özel bir doktora gittik. Prof.Dr.Kemal Parlak. ilk önce karbalex retard cr 400 kullandım. ilk başta ki gibi sık sık bayılmalar olmazsa bile devam ediyordum. ondan sonra convulex 300. ondan sonra tegretol cr 400. değerken ve bir iyileşme olmazken ve nöbetler devam ederken, anjiyo yapıldı. anjiyo dan sonra ameliyat kararı çıktı. Cerrahpaşa da 23 temmuz 2004 tarihinde ameliyat oldum. ameliyattan sorna da nöbet geçiriyorum ama ameliyattan önce ki nöbetler gibi değil. hani ne yapıp ettiğimi biliyorum. sadece bir düzgün konuşamama var o da dün gittiğim doktora söyledim. doktor normal dedi. ve şu açıklamayı da ekledi
- ameliyat esnasında beynin de küçük bir nokta daha alınması gerekiyrodu ama biz onu bilerek almadık. almama sebebimiz de, hiç konuşamayacaktın. sadece nöbet geçirdiğin sırada değil normal yaşamda da konuşayacakmışım.onun için gayet normal dedi.
ameliyattan sonra ki nöbetler de, düşmeler yok - dakikalarca uyumak yok - ağızda köpüklenme yok - çok unutkanlık yok - evlilikte sorunu yok - v.s
şimdi geçirdiğim nöbet tanımını yapıyım. yani ameliyattan sonra ki nöbetin nasıl olduğunu.
- 5 aralık c.tesi günü cemal kamacı yüzme kursu kaydımı yaptıktan sonra eve geldim. eve geldiğimde 2 yaşında ki oğlumu kucağa alıp sevmeye, şakalaşmaya başladım. baktım ki bana pencereyi gösteriyor, bende onu pencereye çıkardım.oda da ikimizden başka kimse de yok. ikimiz penceredeyken ben yine nöbet geçirdim. ne yaptığımı ne ettiğimi gayet iyi biliyorum ama konuşamıyordum. hatta eşimi (Sevgi) yi çağıracağıma ablam (gülbahar)'ı çağır mışım. bebişi direk eşimin eline verip ben oturdum.
bu olayı doktora anlatınca; doktor bana
-eşin (sevgi) yi çağıracağına, ablan (gülbahar) ı çağırmanda çok iyi dedi.
Prof.Dr.Çiğdem Özkara (özel)
adres- Valikonağı Cad. Narin Apt. No:167/3 Nişantaşı - İST
tel - 212 231 61 60
Prof.Dr.Çiğdem Özkara (cerrahpaşa)
adres- İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi / Nöroloji Ana Bilim Dalı
tel - 212 414 30 00 (21335