selam, ailesel spastik paraparazi hastasıyım, yürümekte zorlanıyorum 2-3 yıldır değnek yardımıyla yürüyorum. b sınıfı ehliyetim var, "H SINIFI EHLİYET ALABİLİR, ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR" şeklinde rapor aldım devlet hastanesinden. sürücü kursuna yazılarak sadece direksiyona girip H sınıfı ehliyet almaya hak kazandım. dosyam şu an trafikte, 1-2 gün içinde B sınıfı ehliyeti verip H sınıfı ehliyetimi alacağım. buraya kadar herşey tamam da, bu arada bi araç beğendim ve galeriyle anlaştık, raporumu verdim, muamelecilerine oradan da vergi dairesine yollandı ancak ÖTV için RED cevabı geldi. şimdi ben bu raporumla ÖTV den muaf araç alamam mı. bana ortapedik rahatsızlık olması lazım gibi birşeyler söyledi muameleci. acaba ÖTV den faydalanabilirmiyim, faydalanamazmıyım. bu arada başka bi mameleci kişi de bu rapor kesinlikle ÖTV den muaf olur diyor. daha başkası da ayaklarını kullanamazsa olur diyo. ama özel tertibat demek zaten o demek değilmi, özel tertibatla gaz, fren, debriyaj elden kumandalı hale gelmiyomu.
yardımcı olursanız sevinirim
yardımcı olursanız sevinirim