uyku apnesinin bir çok farklı sebebi olduğunu düşünüyorum. kiloya bağlı olabilirde olmayabilirde. benim doktorum kilomla alakalı hiç birşey söylemedi (115 kilo , 190 boy), ilk rapor sonucu ile doktorun yanına gittiğimde rahat bi 10 dk bana hastalığı anlattı, artık öbür boyu cihaz kullanmam gerektiğini cihazı nasıl kullanacağımı felan anlattı, hastalığımın tedavisi olmadığını, risklerinden sakınmamın tek yolunun cihaz olduğunu söyledi ve hastalığımın sebebi olarak rapora istinaden benim anlayacağım şekilde nefes alıp verirken gırtlaktaki bir kasın açılıp kapanması gerektiğini ve uyurken beynin bu kasa bir süre komut verdiğini daha sonrasında komut vermeyi bıraktığını, vucudun nefes almak için sınıra kadar dayandığını sonrasında beyni uyararak komutu verdirdiğini söyledi. cihazın sürekli hava basıncı oluşturarak bu hava yolunun açık kalmasını sağladığını bu sebeple gece gündüz ne zaman uyursam kullanmam gerektiğini söyledi.
bir arkadaşımın tanıdığı agır uyku apnesiydi, kendi iş yerinde bir gün çok çalışması gerekmiş ve uzun süre sonra uyuduğunda yorgunluğunda etkisiyle uykusunda vefat etmiş. doktor teşhis koymasına rağmen cihaz kullanmaması sebebiyle hayatını kaybetmiş.