Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır hasta olan babam için evde bakım maaşı alabilir miyiz?

Veys koc

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi günler. Babam şu an yatalak ilik kanseri ve koa hastası. Ziraat bankasından emekli annem ona bakıyor ve bende engelliyim. 4 kişilik aile ve gelirimiz sadece babamın emekli maaşı. Annem bakıcı ücreti alabilir mi? Saygılar

4*847=3388 TL den azsa eve giren gelir, rapor %51 ve ağır engelli(evet) se Basvurun

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sen % kac engllisin
sanada bakım olur

Veys koc % 50 ve üstü ve agır özürlü ibareli engelli sağlık kurulu varsa aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip başvurunuzu yapınız. raporda kesinlikle agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli olması lazım. geliriniz uygun zaten. bakıma muhtaç durumda olduğu için (heyetin kararı da bu yönde olursa) de evde bakım aylığı baglanacaktır. anneniz de bakıcı olabilir tabi ki.

Babamın engelli raporu yok. Benim ise 84 rapor oranı ama ağır engelli ibaresi işaretli değil ve 1 yıl süreli bayram sonrası gidip yenilicem

baban i cn raporu cıkart.
yatala.kmıs agıır engelli raporu verirler.

sien nasılsın bakıma muhtaç mısın?

Tamam ağır engelli verirler biliyorum ama babam emekli engelli raporumu çıkaralım yoksa? Bana gelince yürürken epey zorluk çekiyorum. Soğuk alınca veya ateşim yükselince ayaklar tamamen etkisiz kalıp felç gibi oluyor. Ki tedavi gördüğüm doktorun ilaç raporunda da yazıyor hasta desteksiz 100 metre yürüyebilir diye.

Veys koc

Babanızın emekli olması sorun değil, babanızın emekli maaşından başka bir geliriniz de yoksa [FONT=sans-serif]hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı,[/FONT] 847, 16 TL'yi geçmiyorsa bakım maaşı için hastaneye başvurun, babanız için alacağınız rapor oranının [FONT=sans-serif]% 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli olması gerekiyor.

Kendiniz için alacağınız raporda da şikayetlerinizi dile getirmeniz ve daha önceki doktorunuzun verdiği[/FONT]
[FONT=sans-serif] hasta desteksiz 100 metre yürüyebilir yazan raporunuzu da heyet doktorlarına sunmanız yararınıza olacaktır.[/FONT]

galiba annenizin de ayrı emekli maaşı var değil mi'?

hane 4 kişi
babanız Ve kendinizie yeni sağlık kurulu raporu ve derhal kuruma başvurun

gitmez ;
hele çıkart raporları;;

Engelli ablam bana bakıcı olabilir mi?

İyi günler. Ablam evli eniştem ona bakıyor ve sigortaları var ve ben de engelliyim. Yani ablam bana bakıcı olabilir mi? Aynı apartmanda oturuyoruz, gidip gelme de sıkıntısı yok. Soyisim değişik sadece (annem babama bakıyor o da ağır)

Veys koc verdiğin bilgiler yetersiz ve tam anlaşılmıyor. sana yardımcı olabilmem açısından aşağıdaki sorularımı cevapla lütfen:
1. sen anne ve babanla oturuyorsun. hanede 3 kişi misiniz?
2. babanın raporu var mı? annenin babana baktığını söylemişsin. annen babana baktığı için evde bakım aylığı mı alıyor?
3. senin ağır özürlü raporun var mı? evde bakım aylığına ilk defa mı başvuracaksın? yoksa evde bakım aylığı alıyor musun?
4. ablanla enişten sizle aynı apartmanda oturuyormuş. eniştenin ablana baktığını söylemişsin. maddi olarak baktığını mı kastettin? yoksa ablan da mı engelli?
5. sen babanlarla kalırken ablanın bakıcı olmasını istiyorsun di mi? ablanlara taşınmayacaksın yani.

bu sorularımı cevapla devam ederiz. bu arada engelin nedir onu da yazarsan sevinirim.

1-Aynı evde Anne-baba dahil 4 kişiyiz. kardeşim okul okuyor.
2-Babam ağır hasta Koa-ilik kanseri ve Lösemi tanısı var. Henüz rapor almadık babam hastanede yatalak ve annem onun ihtiyaçlarını gideriyor. Bi ameliyatı daha var onun sonucunda raporu alcaz. Yani annem bakıcı maaşı şu an almıyor.
3-Evet ağır engelli raporum var, yeni aldım.
4-Çok şükür eniştem ve ablamın sağlık durumları iyi. Engelli çocukları da yok kendileri de iyi. Maddi ve manevi olarak da evet onlar ihtiyaçlarımı karşılıyor.
5-Evet onlar da kalıyorum.

Bu arada MS, KBB ve SOLUNUM hastasıyım (Kulaklardan rahatsızım)

Veys koc bakıcının bakıma muhtaç engelli ile aynı hanede olması esastır. ancak bakıma muhtaç engelliye kendi hanesinde bakacak yakını olmadığı takdirde hane dışından bir akraba da bakıcı olabilir. haftanın 7 günü 24 saatlik bakım hizmetini vermek için her gün gelebilecek şekilde evinin yakın olması ve günde en az sekiz saatini bakıma muhtaç engelli ile geçirmesi şartıyla hane dışından bir akraba bakıcı olabilir. bu konuda bakım hizmetleri degerlendirme heyetinin olumlu knaat bldirmesi kafi. heyet onaylarsa ablanız bakıcı olabilir. babanızın hasta olması, annenizin babanızla meşgul olması, kardeşinizin okuyor olması sebebiyle heyet ablanızın bakıcı olmasına onay verecektir.

agır özürlü engelli raporun varmış. ama evde bakım aylığının bağlanması için agır özürlü raporunuzun olması yetmez.
evde bakım aylığının baglanabilmesi için iki şart daha var:
1. hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL altında olacak.
2. bakıma muhtaç olduğun yönünde bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin olumlu kanaat bildirmesi gerek. heyet bu kararı verirken değerlendirmeyi şu linkteki kriterlere göre yapacak:https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
eger bakıma muhtaç olmadığın yönünde karar çıkarsa diğer şartların uygun olsa bile evde bakım aylığı baglanmaz. ama bakıma muhtaç durumda isen ve heyet bu yönde olumlu karar verirse evde bakım aylığı baglanır.

baban hastanedeymiş ve rapor almamaışsınız. rapor aldıktan sonra baban için de evde bakım aylığına başvurabilirsiniz. anlattığım şartlar onun için de geçerlidir.

ek bilgi: bir bakıcı aynı anda en fazla iki kişiye bakım hizmeti verebilir. anneniz ikinize de bakım hizmeti verebilir.
bir hanede iki bakıma muhtaç engelli olduğu takdirde ikinci bakıma muhtaç engelli iki kişi sayılır. böylece hanedeki kişi sayısı bir fazla hesaba dahil edilir.

Diyelim ki annem bana bakıcı oldu ve babam ameliyattan sonra eve geldi annem ona da bakıcı oldu diyelim yani dediğiniz gibi iki kişiye bakıcı oldu. Bu durumda tek bir kişinin bakici maaşını mı alacak yoksa?

eger senin ve babanın şartları uygunsa ve annen ikinize de bakıcı olursa ikiniz için de bakım aylığı alacak. yani 2 tane bakım aylığı alacak (1027 TL + 1027 TL). bu bilgi de aklında bulunsun diye yazdım. önemli olan annenizin her ikinize bakabilecek durumda olması.
zaten bunları il müdürlüğü ile de degerlendirirsiniz.

Allah razı olsun yardımlarınız çok mutlu etti bizi 🙏

Evde bakım maaşında adres değişikliği işlemi nasıl olacak?

İyi geceler (öncelikle özür dilerim). Ağır engelli raporum var ve ablamlarda kalıyorum. O ve eniştem bana bakıyor. Diyarbakır dan Antalya ya taşınacaz. Henüz raporu Sosyal Yardımlaşma ya vermedik ki raporum ağır engelli ve yeni aldık. Taşınma durumunda ne yapabiliriz?

*Ailede annem babama bakıyor. Babam kanser hastası ve annemin ikimize bakacak gücü yok.

* Ablamlar 4 kişiler ve eniştem asgari ücrete çalışıyor.

Veys koc evde bakım aylığı almıyorsun di mi?
evde bakım aylığı için başvurdun mu hiç?
ayrıca 2022 engelli aylığı alıyor musun?

Raporu yeni verdim içeri (Sosyal yardımlaşmaya) bakıcı için de başka bir kurum varmış oraya başvurmam gerekiyormuş.

Konuya çok hakim olmamakla birlikte ben izmirden mersine geldiğim zaman izmirde dosyamı kapattırıp mersinde yeni başvuru yapmıştım. Baya bir sürede gelmelerini bekledim evde bakım maaşı için. Eğer bakım maaşı için başvuru yapmadıysanız ve yakın zaman içinde taşınacaksanız bence direkt taşınacağınız yerden başvuruyu yapın.

selamünaleyküm kardeşim dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışayım ..

Bakım aylığı alsanız da almamanızda il dışı taşındığınızda elinde bulunan mevcut raporla ki, bu rapor şartları taşımalı taşındığınız ilin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne müracaat edeceksin.

Bakım aylığı alıyorsanız bakım aylığı alıyordum ilinize taşındım diye dilekçe vereceksin. Bakım aylığı almaya başlamadıysanız henüz taşındığınız ilin müdürlüğüne yeni başvuru olarak veriyorsunuz evraklarınızı.

Veys koc ablacım ilçe dışı adres değişikliğinde 2022 aylıkları durdurulur. aylık durdurulduktan sonra da yeni adresinin baglı olduğu vakfa başvurman gerekir ve tüm işlemler yeniden yapılır. o yüzden Diyarbakır'dan Antalya'ya yakın zamanda taşınacaksan istersen işlemleri durdur direkt Antalya'daki adresinin bağlı olduğu vakfa başvuru yap. bu durumda başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren ödeme yapılır sana (hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa).

ama sen Diyarbakır'daki vakfa raporu vermişsin. bu durumda bu ay başvurmuş oluyorsun. eger hanedeki gelirin uygunsa ve aylık bağlanırsa 1 eylül'den itibaren ödeme yapılır. ama aylık baglandıktan sonra taşınırsan aylık durdurulur ve işlemler yeniden yapılır (rapor hariç). Antalya'daki başvurun kabul edilirse durdurlduğu tarih itibariyle açılır ve alamadığın tüm ödemeleri alırsın.

evde bakım aylığına başvurmamışsın henüz. yukarıda arkadaşların dediği gibi evde bakım aylığına Antalya'da başvur. Diyarbakır'dayken başvurursan aynı şekilde evde bakım aylığın da kesilir. Antalya'da tekrar başvurman halinde Diyarbakır'dan dosyan istenir ve aynı dosya üstünden işlemler yapılır. lakin her işlem yeniden yapılır.

Ablam bi sorum olacak 🙏 Raporu 7. ayda aldım ve henüz Sosyal Yardımlaşma dan eve gelmediler. Gelirler ise bu 9. ayda 2 aylık maaş verirler mi?

@Veys koc raporu aldığın tarih değil raporu vakfa verdiğin tarih önemli.

2022 aylığında aylık başlangıç tarihi için vakfa başvuru tarihi esas alınır. ama başvurunun olması için de raporunu vakfa vermen gerekir. eksik evrakla başvuru olmaz. raporu da verdikten sonra sana başvuru alındı belgesinin verilmesi gerekir.

yukarıda sen raporu daha yeni vakfa verdiğinden bahsettin. eger raporu bu ay verdiysen ve başvurun tamamlandıysa (yani başvuru tarihin agustos ise) senin aylık başlangıç tarihin 1 eylül olur. 1 eylül'den itibaren ödeme yapılır sana. işlemlerin de eylül ödeme dönemine yetişmez. yani eylül dönem aylığını alamazsın.

aralık ayında eylül dönem aylığıyla aralık dönem aylığını birlikte alırsın.
tabi tüm bunları aylığının baglanacagını varsayarak yazıyorum aylığın onaylandığı takdirde tüm ödemeni aralık'ta alırsın.

Ben normalde her ayın 15 inde bakıcı maaşı alıyorum da bu ay yatırılmadı. Sebebini bilen var mı?

Diyarbakır (ağır engelli ibaresi de yer alıyor raporda)

Üst Alt