Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır engelli kız çocuğu evlendiğinde yetim maaşı kesilir mi?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Yüzde 93 engelli kız çocuğu evlendiği taktirde yetim maaşı kesilir mi ?

VİSAL-İ BAKİ
[FONT=-apple-system]https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/dul-ve-yetim-ayligi-hangi-durumlarda-kesilir-2775060/
MALUL ÇOCUKLARIN YETİM AYLIĞI NE ZAMAN KESİLİR?[/FONT]
[FONT=-apple-system]Kendisine yetim aylığı bağlanan malul çocuğun (%60 malullük gerekmektedir), ister kız olsun ister erkek, yetim aylığı aşağıdaki hallerde kesilir:[/FONT]
[FONT=-apple-system]- Çalışmaya başladıklarında
- Herhangi bir aylık almaya başladıklarında (Malul aylığı, yaşlılık aylığı vb.)
- Kontrol muayenesine giren malul çocuğun raporu %60'ın altına düşerse
- Malul çocuk evlense de maaşı kesilmez.
not: bu bılgi 2018 yılına ait değişiklik oldumu bılmıom.ben hem ebm hem yetım maaşı alıom[/FONT]

Engel durumu nedir özel olmazsa. Bu derece ağır engelli biri nasıl evleniyor onu merak ettim.

Kesilmez kardeşim. Işgücü kaybı %60 ve üzeriyse kesilmez.

Ben ve eşimin de ağır engelli raporumuz var ve 1 çocuğumuz var. Burada sizi şaşırtan ne? Saçma sapan bir soru sorduğunuzun farkında mısınız? Gerçi bu zeka seviyesiyle biraz zor farkına varırsınız. (mavidenizim, bu eleştiri sana).

Benim engelli raporum 60. Ama kendi başına tüm ihtiyaçlarımı gideremiyorum ve bakıma muhtaçım. Omur ilik felçliyim. Bu yüzden engel oranı 93 olunca ben bu halde 60 almışsam 93 nasıl olur diye hastalık durumunu merak ettim. Benim aklımdan evlilik fikri hiç geçmiyor bu yüzden. Kendi durumumla bi kıyaslama yapmak istedim sadece zeka seviyesi kimin ne kadar orasına girmeyeceğim. Sorum size bile değilken lafa karışmışsınız. Kendisi cevap vermek isterse verir.
Bu rapor olaylarında da adaletsizlikler var çünkü. Ayağı aksayarak yürüyen birinin 70 raporu olduğunu gördüm. Onunla kıyaslarsak ben kendimi 90 dan aşağı görmem. Bana nasıl 60 verilmiş hayret ediyorum. Soru amacımı anladınız mı?

gul2011
düşünüyorsunuz ama kanunlar kesılmez dıo.60 üzeri raporu olup engellı olan evlensede yetım maaşı alabilio

Mavidenizim
geçmiş olsun.evet raporlarda tutarsızlıklar var.ilk rapor alamya gettıgımde sandalyede olan bırı gelmıstı başka bir ilden ve sandalyeyı bı kullanıo adeta öttürüodu ben onların yarsını geç çeyrenı bile edemem .sordum aynı zamandada engelli işçiymiş.raporuda sıkı dur 100 de 100 imiş.yenı rapor almaya gelmıs.düşündüm 100 de 100 demek bitik demek dıe şaşırmsıtım bulundugu yerden aldıgnı ama yenıyı bizim ordan alcagını söledışimdi onunkı 100 de 100 se benımkı 100 de 1500 olmalı ama 80 cıvarı almıstım.o naptı bilmıom.sen ve o 93 alan arakds şimdi rapora getsenız o yukseklıkte alamazsınız artık düşük verıolar.80 ler 35 lere kadar düşüo.

yürüyen biri 70 ise benimkı nasıl 60 dıonuz haklı olarak ama .o arkadasın belkıde aksma harıcı enelıde vardır mısal hepatıt ona 15 verıolar başka bi durmuda vardrı genel hesaptada 70 cıkmıstır siz ise bir engel ile ondna daha kötu durmda görunmenıze ragmen bir engele verılen deger o dur dıe düşünüom

-mka

Benim aklım almıyor. Dediğim gibi ben 60 isem 93 yatağa bağımlı komada falanmış gibi geliyor. Ama iki böbreği de çalışmayan birine de daha yüksek rapor veriliyor. Demek istediğim buydu. Gereksiz yere laf atıyorlar. Böyle insanlar yüzünden konulara yazmak bile içimden gelmiyor.
Raporumda süre sınırı yok. O yüzden yenilemeye başvurmam zaten. Belli olmaz sağlam raporu falan da verebilirler. 🙂

Evde bakım aylığı engelliye değil bakıcıya verilen bir maaştır burada eve giren kişi başı gelire bakılıyor diye düşünüyorum gelir kriteri aşılmıyorsa kesilmez diye düşünüyorum pardon yetim maaşı ise kesilir maaş

Son düzenleme:
Mavidenizim

raporların farklı olması dedıgm gibi bizim görmedıgımız ama başka engelı oldugu ve bize görünen engelı ıle bırıken bırden fazla engelden dolayıdır.
süresiz raporun varmış sakın dokunma raporuna dedıgn gıbı olur hazırkındende olma

Üst Alt