Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Adresim değişti ve bakım maaşım kesildi! Ne yapmam gerek?
kalem hanım aynı mahallede adres değiştirdim maaşım kesildi.eve heyet geldi baktılar ve 2 hafta sonra mektup gelecek dediler.olumlu yada olumsuz söylemediler nasıl belli olur.annem dışarı çıkamıyor ev içinde yürüyor.acil cevap.
evde bakım maaşım red oldu sebeb annem neden yatalak değilmiş .yürürse maaşa engelmiş.birde kirada oturuyorum.akrabamızın bana heyet neden lüks evde oturuyorsun dedi.bende kiracıyım dediğim halde hem annemin yürümesi hemde evden dolayı maaşımı ksetiler
deryakader
evinizin lüks olup olmaması onları ilgilendirmez. önemli olan resmi ya da gayri resmi her türlü hane aylık gelirinizin belirtilen sınırın altında olması. hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL altındaysa geliriniz uygun demektir. yaşam koşullarınızı lüks buluyorsalar araştıracaklar inceleyecekler aylık gelirinizi tespit edecekler. hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyorsa önyargılarını çöpe atacaklar ve mevzuata göre hareket edecekler.
annenizi bakıma muhtaç bulmamışlar anlaşılan. yürüyor olması sorun değil ki. önemli olan bakıma muhtaç mı değil mi? bunun için şu linki dikkatle inceleyin: http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
sayılan A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam olarak veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına ihtiyaç duyuyorsa bakıma muhtaç sayılır. fakat bu degerlendirmeyi yaparken -anneniz yaşlıysa- yaşından kaynaklı yapamadıklarını değil hastalıgından dolayı yapamadıklarını değerlendirin.
annenizin bu kriterlere göre bakıma muhtaç oldugunu düşünüyorsanız ve geliriniz uygunsa aylık kesme işlemine itiraz edin. başka personelden oluşan bakım hizmetleri dğerlendirme heyeti talep edin.
kalem hanım heyetten gelmişler ben fatura yatırmaya gitmiştim kapıyı çalmışlar annem yürüyerek kapıyı açmış beni sormuşlar annemde elektriği kesecekler kız fatura yatırmaya gitti demiş.gelen heyet bakıcı aylığımı kesmişler.bende sormaya gittim durumumu.bana adres değişikliğinden parayı kestik dediler.bende aynı evdeyim eve gelip gördünüz annem evdeydi nasıl adres değişikliği bu aynı evdeyim dedim.ama haftaya taşınacağım adresi veririm dedim .taşınınca haber verdim heyet geldiginde annem uyuyordu kadını uyandırma dediler evimizi gezdiler.böyle lüks evde oturuyorsun diye sordu.bende üzerimizde tapu yok biz burada kiracıyız dedim.ikinci gün yeniden geldi heyet anneni uyandır ve yürüsün dedi.annemde kalktı yürüdü.annem yürüyor ama %82 raporu var.kalpten amaliyatlı bogazındaki ses telinin biri yok dışarıda yürüyüş yapamaz sadece evin içinde dolaşır dedim.banyosunu yemegini ben yapıyorum geceleri kuşlar gibi ötüyor boğulma tehlikesi geçiriyor 24 saat başında su bekletiyoruz.geç gelmiş olsan boğulup gider.raporda da bu belli.şimdi paramızı kestiler sebebi ise kendi ihtiyacını karşılayabilirmiş.heyet ilk önce adresimde olduğum halde adresde yok dediler sonrada bu kadın yürüyemez dedi evime geldiklerinde.evimde kaç kişi kaldığını gelir değişikliğinı dilekçe vermek istiyorum dedim heyet bana gerekmez mektup gelecek gelir değişikliği için dilekçeye gerek yok dedi.hem param kesildi hemde ceza gelirse bana ne yaparım.dilekçe verme dedi bayan bende vermedim gelir değişikliğ için.itiraz etsem gelen heyet yeniden annen yürüyor diyecek.gelir kriterine de uyuyorum ne yapmam gerek
kalem hanım annem dışarıda yürüyemiyor yaşı da 75.yürümemesinin sebebi yaşlılık değil solunum yetmezliği.yürüyünce nefesi darlaşıyor ardından boğulma ve kuşlar gibi ötüyor.ben heyeti nasıl inandıracağım ki.raporda ses telinin biri eksik olduğu belli olduğu halde sen yürüyebiliyorsun kendi ihtiyacını da yapabilirsin diye mektup geldi.ceza varsa yani ne zaman geliyor onu da bilmiyorum.biz bakıcıları hem çalıştırmıyorlar hemde ssk yapılmıyor.bu halde bile maaşımız kesiliyor.bana yol gösteriniz on yıldır anneme bakıyorum 2 yıldır bakım parası alıyorum.ne evim ne arabam nede işim var.2 çocuk annem ve ben evde yaşayan geliride geçmiyorum ne yapmam gerek
deryakader aslında yukarıdaki mesajımda cevap verdim size. şu şekilde yazdım: "annenizin bu kriterlere göre bakıma muhtaç oldugunu düşünüyorsanız ve geliriniz uygunsa aylık kesme işlemine itiraz edin. başka personelden oluşan bakım hizmetleri dğerlendirme heyeti talep edin."
aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip itiraz edin ve başka personelden oluşan bakım hizmetleri değerlendirme heyeti talep edin.
annemin evde bakım maaşı kesildi sebeb ise hasta yatalak olmalıymış.2 yıldır almıyoruz.yeniden müracat ettik eve heyet geldi.annemin neden ayakta oldugunu sordu.kadın bastonla yürüyor.bize hesap açtırın demediler.
2.defa yeniden geldi heyet imzalar eksikmiş imza attırdı ve hala kurula yollamamışlar.kurula giderse mektup yollayacagız dediler.eve gelen heyet herkese hesap açtırın demekteymiş neden bize demediler ve 2.defa neden geldiler.üstelik hala belgeleri yollamamışlar.mektubu bekle dediler.
önceki hesaptan mı ödeme yaparlar yada yeniden mi hesap açtıracaklar bana.lütfen bana yardımcı olursanız sevinirim.annem agır özürlü ustelik gelir kriteri de tutuyor.
saçmalamışlar ne demek yatalak olacak.yürüyen araç kullanıp bakım maaşı alan var.heyetin işgüzarlıgı.birde eksik olan ne imzassıymış.ne için imza attınız okudunuz mu.bazı yerdekı heyetler şeker şerbet gibi oluyo tıpkı benm için gelenlerde oldugu gibi kimide acaip oluyo size gelen gibi.arkadaslarım anlatıo gelir şartı tutugu halde sizn maaş size yeter değip redlemişler.öncekı mesajınızdaaa lüks evde oturyonuz diyede söyleyıklerdı.kendılerınde olmayınca kıskanclıkdan işi yokuşa sürenlerde çıkıo.tekrar gidin dilekçe yzın gerçek sebep neymiş redlenmede.hatta memurlarada değil dogrudan şef yada müdürlerine bu yaşadıklarınzı anlatın
evde kalanların ismi vardı forum kagıdın da. karşısına bana imza attırdılar.olumlu mu bari söyleyin dedim.biz kagıtlarını hala kurula yollamadık mektubu bekleyeceksin dedi.annem ayakta oldugu için 6 ayda geleceklerine sık sık kontrole geleceklermiş.yani şimdi ret mi oldu.bakıcı olarak sigortamız yok.sosyal hayatta yok birde hastaya yirmidört saat yatması gerekiyormuş.heyet beni görünce mi oturdun dedi.kadının elinde yürümek için bastonu var.
lüks ev dediği de kiralık ev.onaylanınca mı hesap aç diyecekler.kendilerini aradım cevap veremeyiz mektubu bekle dediler.il müdürlüğüde bizim buradan belli olmaz dedi.
@deryakader
gelen heyet bakar durumunuza ve ona göre size hesap açtrın der deselrse bile illa olumlu olur anlamına gelmez çünkü heyetın raporu kurula giriryor ve karar kuruldan çıkıyor ama hesap açtrın dedıkelrı zamngenelde tamamı olumlu çıkıyor.bunlar size öyle bişi dememiş.size gelen heyettekıler biraz ters kişilermiş sanırm.işkence etmenın ne alemı var.
ALLAHa şükür ben şanslıymısm gelen heyet sorular sordu gayet kıbar ve iilerdi hatta isteriz ki engelli olan herkes alabilsin maaş dedi ve maaş baglandı.baglanmasa bile moral oluyo o güzelyaklasım.bu geln 2i heyetti .ilk gelende bagalnmayacagını beklıodum zaten şartlardan dolayı.ilk heyette gelenlerden sadece biri benm odama geldı dıgerlerı dıer odaya gectı.giderken hesap actrında demedıler hiç bir haber vermedıler.kardeşim sadece biri baglanamsı için ugrastı dieri karşı çıktı dedi.kısaca heyete kalıyo iş.
deryakader
Daha önceki en son maaş, ne zaman ve neden kesildi?
Raporunda neler yazıyor ne gibi engelli yazar?
Kusura bakma sorduğum için sadece görevlilerin Neden öyle sorduğunu öğrenmek içindi
Daha önce kendi işini kendi yemegini yapabilir evde bakım red oldu.2 yıldır almadım maaşı şimdi ise annemin ayakları tutmuyor bastonla yürüyor.yeniden başvurduk heyetteki bayan beni görünce mi oturdugu yerden yataga geçti dedi.yatakda olmayınca kesiyorlar.2 yıl öncede kalk yatakdan yürü dedi.annem kızım yürüyebiliyorum ama yarı yolda düşüyorum dedi.kadın sendeleye sendeleye yürüyor.şimdi ise bastonsuz yürüyemiyor.benim bakım maaşına ihtiyacım var.eşim yok ve çocuk okutuyorum.madem onaylamıyorsanız neden 2.defa gelip imza eksik imza alıyorsunuz anlayamadım.red se söyleyin.15 yıldır annemin hertürlü hizmetini yapıyorum bana yazık e insaf yani.bu geldiklerinde de 15.katta kirada oturuyoruz. Buranın havası güzel nasıl burada oturursunuz diye kinayeli konuşuyor bayan heyetteki.bayan bayanın düşmanı bu devirde
İşte sorun burada
Ancak yeni bir sağlık raporu alarak tekrar başvurmak gerekiyor, çünkü hastalığı ilerlemiş.
Önce ki rapor pek inandırıcı gelmiyor kuruma, Çünkü muhtaç değilmiş kendi işini yemeğini yapabiliyormuş
Evden dolayı değildir kirası ne kadardı
yüzde 82 çüünkü senede bir şekerden komaya giriyor.ayaklarından damar alındı kalp ameliyatı.altına kaçırıyor.banyo yaparken düşüp kalkamıyor.kirada 750 .
annem emekli malulen onun maaşıyla geçim yapıyorum lisede çocuk okutuyorum.heyettteki bayanlar neden hep aksi çıkıyorlar.erkek de vardı ama onun kadar sert konuşmadı.yatakda yatsa numaramı yapıyor kalk yürü deniliyor.yürüse senin ihtiyacın yokmuş deniliyor.kadın bastonla saglık ocagına gidemiyor taksi yada araba gerek.herzaman ben nereden bulayım arabayı arabamda yok.doktorlarda annem gelmeden ilaç yazmıyor.hala kadın kendi işini yapabilir deniliyor.
gelsinlerde kendiler baksın bakabileceklermi.benim yiğenimin kaynanası ayaklı geziyor ona birşey diyen yok 24 saat evde kalan hiçbiryere gidemeyen bir kadına ihtiyacın yok denilmesi beni kızdırıyor
deryakader
ben böyle memurlar için kıl nakliyat diom kılın kıbarcası oluyo.malesef böylelerıde var.sizede bana gelen 2. heyettekıler gibiler denk gelsin inşALLAH
deryakader
daha önce size şu şekilde yazmıştım: "[SIZE=1]şu linki dikkatle inceleyin: http://www.engelliler.biz/forum/evde...riterleri.html
sayılan A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam olarak veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına ihtiyaç duyuyorsa bakıma muhtaç sayılır. fakat bu degerlendirmeyi yaparken -anneniz yaşlıysa- yaşından kaynaklı yapamadıklarını değil hastalıgından dolayı yapamadıklarını değerlendirin.
annenizin bu kriterlere göre bakıma muhtaç oldugunu düşünüyorsanız ve geliriniz uygunsa aylık kesme işlemine itiraz edin. başka personelden oluşan bakım hizmetleri dğerlendirme heyeti talep edin."[/SIZE]
siz verdiğim linki incelediniz mi? bakım hizmetleri değerlendirme heyeti bakıma muhtaç olma durumunu verdiğim linkteki genelge hükümlerine göre yapıyor çünkü. Linkte belirtilen A,B,C,D bentlerini degerlendirirken, sadece raporda yazan hastalıklardan dolayı yapamadıklarını degerlendireceksiniz.
anneniz kaç yaşında ve raporunda yazan hastalıkları nelerdir?
verdiğim linki dikkatli inceleyin ve sordugum soruları cevaplayın lütfen.
yüzde 82 raporu.raporda kendi işini göremiyor yazıyor.evet kendi işini göremiyor ben olmazsam marketi faturasını kim ödeyecek.yemegini kim yapacak.saglık ocagı 5 dk yer yürüyemiyor.ses telinin biri kesik oldugundan yolda boguluyor.güncel hayatta da yerken bogazına yemek yada su kaçsa çırpınıyor bogulmaktan.banyoda düşüyor kaçkere asrı tuvaletten kalkamadı.banyodan kaçkere düştü.birde kilolu taşımak zor.ailemden bakan yok bende çalışmıyorum migren hastasıyım.normalde iyi görünüyor yani sakatlıgı yok.ama altına kaçırıyor.kızkardeşlerim ya evli yada çalışıyorlar cocuklarına bakmaktan anneme bakan yok.
iyi günler.ev hanemiz 4 kişi bakım parasına uygun.oğlum ssklı işte çalışmak istiyor ve eger çalışırsa gelir yüksek çıkacak.haneye akraba olmayan biri yazılabilir mı.kabul olunur mu.tanıdıgımızın çocugu okul cocugu 11 yaşında kabul edilir mi haneye.uygun olursa yapacagım, zaten devamlı bizde kalıyor sorun olmayacak vede aynı mahalledeyiz