Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adres değişikliğinden dolayı kesilen evde bakım ve 2022 maaşlarının yeniden..?

merdo44

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler,bir kaç sorum olacak yardımcı olan olursa çok sevinirim hayırlı geceler.

dedem var 80 90 yaşlarında 3 ay kadar önce başka bir il e taşındığımız için maaşı durduruldu evde bakım maaşı yani.
ve birde 2022 yaşlılık maaşı alıyordu oda durduruldu tekrar hepsine başvurduk
soruma gelince ben öğrenciyim üniversitede ve öğrenci belgeside ekledik dosyaya şimdi evde ben annem dedem yaşıyoruz dedeme bakan gelini yani annem
ama benim üzerime ev var bunuda dosyaya ekledik belediyeden aldıgımız belge ile ev var diye bu maaş verilmez mi bize ?

2. sorum ise evde kimse çalışmıyor . ben geri ödemeli kredi alıyorum devletten kyk dan . 400 tl dedmin bütün maaşlarıda kesildi zaten
bizim aylık gelir kriterimiz bu maaşı almaya yetiyor mu ? varsayalım bakım maaşı ve 2022 maaşıı verilecek toplam gelirimiz bu olacak yani. zaten kyk geri ödemeli borç aldıgım para sanırım gelir sayılmaz

son sorum ise durdurulan ve 3 ay geçmiş bu maaşı toplu alabiliyormuyuz .?

Kardeşim bu saydıklarını hiç biri sorun deyil, gerekli incelemeler yapılır maaşınız bağlanır merak etmeyin bu geçen sürenin bütün maaşları ödenir biraz sabır olun göreceksiniz.

merdo44 il dışı adres değişikliği yapmışsınız ve dolayısıyla dedenizin hem 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylığı hem de evde bakım aylığı durdurulmuş.
daha sonra siz yeni adresinizin bağlı olduğu vakfa yaşlılık aylığı için, yine adresinizin bağlı olduğu aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne evde bakım aylığı için başvurmuşsunuz.
şimdi her iki aylık açısından durum değerlendirmesi yapalım.

1. dedenizin 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylığı baglanacaktır. oncelikle sosyal incelemesi yapılır ve işlemler tamamlandıktan sonra 2022 yaşlılık aylıgı durdurulduğu tarih itibariyle açılır. geliri uygun çünkü. bir gelir değişikliği de olmadığı için de aylığın durdurulduğu tarihten itibaren ödemeleri yapılır.

2. evde bakım aylığı için daha önceki ilden dosyanız istenir öncelikle. dosya il müdürlüğüne ulaştıysa da aynı dosya üzerinden işlemler yapılır. eger bu taşınma sürecinde aylığın kesilmesini gerektirecek bir durum (gelir değişikliği, bakıcı değişikliği vs) oluşmamışsa ve bu süreç içinde bakıcı bakım hizmetini aksatmamışsa alamadığı aylıklar topluca ödenecektir. il müdürlüğüne bu hatırlatmayı yapınız.

şimdi yazdıklarını okurken bazı sorular oluştu bende. bu sorularımı cevaplarsan alamadığın aylıkları alıp alamayacağın konusunda daha net yardımcı olabilirim sana.
o yüzden bu sorularımı lütfen net bir şekilde cevapla:

1. deden,sen ve annen birlikte kalıyordunuz ve üçünüz başka ile taşındınız öyle mi? kişi değişikliği ve bakıcı değişikliği olmadı sadece adres değiştirdiniz yani?
2. eger daha önce dedenle birlikte aynı hanede yaşıyordun ise evi evde bakım aylığı baglandıktan sonra mı almıştın?

Kalem abla miras yolu ile kalan tarla icin dilekçe verdik kuruma bir sorun cikarma acaba? Sordu babam komisyon karar verecektir demiş. 15 günü gecirmedik. Her hangi bir sorun çıkar mı acaba?₩

istanbuldan aydına taşındık istanbulda kiradayken alıyorduk . aydında ev alınca oraya taşındık.taşınma sebebi ile durduruldu bakım maaşı ve bizden başka herhangi tarla falan gelir olmadıgına gelir getirmediğine dair belgede aldılar verdik.

2.dedem hep bizimle yaşıyor gelini bakıyor oğlu yani babam bi yıl olmadı vefaat etti. sadece onun kalan 800-900 civarı emekli maaşını alıyor annem oda pek yüksek degil zaten. bakım aylıgı baglandıktan sonra aldık ve taşınacagımızı bildirdik dosyaası zaten istanbuldan aydına yollandı evi aldıgımızıda bildirdik zaten sanırım gelir getirmediği için sıkıntı olmaz deniliyor internetten araştırdıgım kadarı ile

biz 3 kişiyiz evde ve şuan elde tutulur bize gelir olarak 800 tl gibi bir dul maaşı var birde benim devlete geri ödemeli kredi gelirim var 400 başka birşey yok zaten
ve cevabınız için teşekkürler ilginiz içinde

görünen yüzü ile şu anlattıklarım ile ablacım sizce 2022 yaşlılık maaşı ve evde bakım maaşı alabilirmiyiz yani devam edermi tekrar aylığı.

merdo44 dedene 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylığı kesin baglanır. 2022 yaşlılık aylığında sadece yaşlının ve eşinin geliri dikkate alınıyor. eşi de yok. kendisinin de geliri yok. ne annenin ne de senin gelirin dedenin 2022 yaşlılık aylıgı gelir hesabında dikkate alınmaz. dedenin 2022 yaşlılık aylığı işlemlerin tamamlanmasının ardından durduruldugu tarih itibariyle açılacaktır ve durduruldugu tarihten başlayarak ödemeleri yapılacaktır.

evde bakım aylıgı için de geliriniz uygun. evde bakım aylıgı tekrar baglanacaktır. burada da sorun yok.

ben evde bakım aylıgı durdurulduktan sonraki aylıkları almaya engel bir durum var mı onun için sordum soruları.
bakıcı değişikliği olmamış ve anneniz bu süreçte bakım hizmetini aksatmamış.
taşınma sürecinde aylık kesmeyi gerektirecek bir gelir değişikliği olmamış.
sadece bu süreçte ev sahibi olmuşsunuz. burada bir pürüz çıkar mı onu çözemedim. ev aldığınızı bildirmişsiniz zaten. eger evi aldığınız para beyan edilen gelirle alındıysa ve sınırı geçmiyorsanız gelir değişikliği söz konusu olmamış demektir.
evde de sorun çıkmazsa evde bakım aylıgının durduruldugu tarihten itibaren alamadıgınız evde bakım aylıklarını alırsınız.ama buna heyet karar verecek. eger heyet aylık kesmeyi gerektirecek bir durum değişikliğinin olmadığı kanaatine varırsa alamadıgınız aylıkların hepsini alırsınız. bu konuyu il müdürlüğünden takip edin lütfen. hakkınızı bilmeniz açısından boyle tekrar tekrar ve uzun anlatıyorum.
kafanıza takılan bir şey olursa da sorarsınız zaten. ayrıca gelişmelerden benim de haberim olsun.

tamamdır çok teşekkür ederim yazarım tekrar hayırlı akşamlar dilerim ablacım.

Acil

Adres değişikliği yüzünden evde bakım param kesildi ve yaklaşık 2yıldir alamıyorum tekrar müracaat ettim tekrar bağlanır inşallah alamadığım 2senelik maaşı geri alabilir miyim

Aybala
evet ebmyi alaamz toplu ödeme yok.2022 olsa gene alamzdı çünkü onda da en fazla sınır 1 yıl.arkadaşınkı 2 yıl olmuş

Eskobar
adres değişikliği sebebiyle evde bakım aylığı kesilmiş ve aradan 2 yıl geçmiş.

2 yılllık evde bakım aylıklarını alman mümkün değil.

adres değişikliğinden sonra aylıgın kesilmişse tekrar başvurabilirsin. başvurun degerlendirilir, şartların da uygunsa aylıgın baglanırdı.
demek ki şartların da uygun değilmiş ki aylık kesildikten sonra yeniden başvurmamışsın.

şartların uygunsa evde bakım aylıgına tekrar başvurabilirsin. işlemlerin aynı dosya uzerinden yürütülür. eger aylık baglanırsa,
ilk aylığını il müdürlüğünün onay tarihini takip eden 1 aylık bakım hizmetini verdikten sonraki ay almaya başlarsın.
geriye dönük aylık alamazsın.

Aybala
bazı durumlarda evde bakım aylığında alınamayan aylıklar geriye dönük ödenir.
Örnek:
aynı il içinde adres değişikliğinde usulen aylık durdurulmaz. ama aylık durduurlursa,
bakım hizmetleri degereldnirme heyetinin kanaatine göre işlem yapılır.
adres değişikliği 15 gun içinde bildirilir. aylık durddurulur.
heyet, haneye gider ve incelemede bulunur.
eger aylık kesilmesini gerektirecek bir durum değişikliği olmadıysa, bakım hizmeti aksatılmadan verilmişse, heyet olumlu kanaat bildirir ve il mdüürlüğünce aylık durdurulduktan sonraki ödenmeyen ücretler toplu ödenir.
ama prensip olarak il içi adres değişikliğinde aylık durdurulmaz. heyetin hane ziyareti sonrasında karar verilir. heyetin incelemesi sonucunda aylık kesmeyi gerektirecek durum değişikliği tespit edilmişse aylık kesilir. ama böyle bir durum yoksa aylık devam eder.

aynı durum rapor süresi dolup aylığı durdurulan ve daha sonra agır özürlü raporu verip tekrar aylığı baglananlar için de geçerlidir.

geriye dönük toplu ödemede bakım hizmetelri degerlendirme heyetinin kararına göre işlem yapılır.

Üst Alt