Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adres değişikliği ile aylığım kesildi. Yeniden aylık bağlanır mı?

mbozkurd

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar biz 7 kişilik bir aileyiz benim yüzde 53 engelli raporum var. 2 sigortalı çalışan var hanemizde kişi başı gelir ile ilgili mevzuatı karşılıyormu acaba ? Kisaca bu şartlarla maaş için başvurum olumlu sonuclanirmi ?

Merhabalar arkadaşlar benim adres değişıkliğinden engelli ayliğım durduruldu yeni adresimde 7 kişiyiz 2 asgari ücretli çalışan var acaba kişi başı gelir hesaplaması nasıl olur ? Tekrardan bağlanırmı bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler

mbozkurd
evinize giren gelir miktarı 852 x 7 : 5964 tlden az ise gelir şartınız tutar maaş alırsınız
Soru 67: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanan kişinin adres değiştirmesinden dolayı aylığı kesilir mi?
Kesilmez ancak geçici olarak durdurulur. Yeni ikametgâhının bulunduğu yerdeki Vakfa 1 yıl içinde başvuru yapılması halinde Mütevelli Heyet tarafından uygun görülmesi halinde alamadığı aylıklar ödenir.
Soru 68: Adres değişikliğinden dolayı durdurulan 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklardan faydalanmak isteyen vatandaş tekrar başvuruda bulunmalı mıdır?
Evet, tekrar başvuruda bulunmalıdır. Mütevelli Heyeti aylık alma şartlarını sağlamaya devam ettiğini tespit ederse vatandaş tekrar 2022 aylığından faydalanabilir.

not : kırada ikamet edıyorsanız emsal kira bedeli gelirden düşülür b uda size avantaj sağlar.

mbozkurd Kardeşim yeni adresinde bulunan sydvye raporunu elden götür en geç 1 ay içerisinde tekrar dan alırsın maaşı bende adres değişikliği yaptım 1 ay sonra maaş almaya başladim sorun olmaz yani rahat ol iyi akşamlar

Bu arada benim raporum sürekli senin rapor surelimi egerki raporun süreli ise tekrardan gelir testi yapabilirler bilgin olsun kardeşim

Birde maaş başvurusu yapmiycaksin adres değişikliği yaptığını bildirceksin sadece daha çabuk işlem yapıyorlar aklında bulunsun

Çok teşekkürler kardeşim .. evet kirada oturuyoruz babam emekli fakat başka şehirde ikameti bundan korkuyorum bakalim umarim sorun cikmaz tekrardan çok teşekkürler kardesim

Benim süresiz raporum var ve tekrardan maaş başvurusu yapacağım dediğiniz gibi raporu elden götüreceğim bakalim bahtimiza artik :) cevabiniz icin ayrica çik teşekkürler kardeşim iyi aksamlariniz olsun

mbozkurd

Siz şu anda taşındığınız evde kaç kişiyle yaşıyorsanız, gelir kriteriniz ona göre değerlendirilir. Örneğin:

Yeni taşındığınız evde 7 yerine 6 veya 5 kişiyle yaşıyorsanız:

852x6=5.112 TL / 852x5=4.260 TL. Yani, yeni taşındığınız hanede kaç kişi kalıyorsanız, kişi başı gelir sınırı olan 852 TL'yi o sayıyla çarpıp geçmemeniz gereken sınırı bulabilirsiniz.

Bende engelli aylığı alıyordum teyzemlerde kalıyordum şimdi adresimi annemlerin evine götürdüm maaşım kesildi tekrar başvurdum sıfırdan başlattılar. Bizim hanede 10 kişi var 3 sigortalı çalışan var ve ablamin üzerine olan bi araba var. Bu şartlarda tekrar maaş alabilecekmiyim ? Bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim

mbozkurd
çalışanların maaş toplamalrı ne kadar,ev kiramı,başka gelir var mı,ev var mı,tarla bag bahçe var mı bide önceden araba sıkıntı olmuodu şimdi engel oluo. evde 10 kişi oldugu için evinize giren gelrin 8500 tlyi geçmemesi gerekio

Arkadaşlar,
Ben ikametimi eski adresten almamıştım ve şimdi ikamet kaydım gözükmüyor.
Yani resmi adres kaydım silinmiş.
Yeni ikametim de belli değil.
Bu durum 2022 maaşımın kesilmesine neden olur mu ?

tanercm
yeni adresin aynı vakıf sınırları içindeyse maaş kesilmez
mısal eskışehir [FONT=arial]Seyitgazi ilçesındeyken merkeze başka ilçesine ya da herhangi bir il-ilçeye taşındınsa maaş durdurlur yenı yerdekı vakıfa eskı yerdekı dosyanı teslım ettınmı heyetın uygun görmesı halınde kaldıgı yerden devam eder
[/FONT]
[FONT=arial]Seyitgazi ilçesinde iken yine aynı ilçenin başka bir köy veya kasabasına taşınırsan maaş kesılmez.burda yinede yeni adresi vakıfa bildirmenız iyi olur.[/FONT][FONT=arial]geldiklerinde bulabilmeleri açısından.[/FONT][FONT=arial]çünkü arada kontrole geliolar.bildirmesenız bile sistemden görebilir sıkıntı olmaz

ikamet belli değil die bişi yok.nüfus adres bilgilerini emnıyet ya da nüfus dairesınden halledebilirsiniz
e devlettende öğrenebilirsiniz şuan adresinizin nere kayıtlı oldugunu[/FONT]

Öncelikle ilginize teşekkür ederim.
Sıkıntı şu,
Henüz yeni ikamet adresim belli değil
Fakat eski ikamet adresime bir başkası kayıt yaptırdığı için benim kaydım iptal olmuş ve edevletten baktığımda resmi ikamet kaydı yok gözüküyor.
Yeni adres belli olmadığı için de kayıt yaptıramıyorum malum kiralar yüksek şimdilik bir yerde misafir kalıyorum.
E devlet Yardım sorgulayınca aynı ilçe Sydv vakfı görünüyor.
Bu ay engelli maaşımı alacak mıyım onu bilmiyorum
Konu tam olarak bu...
Tekrar teşekkür ediyorum

Ben evliyim bir cocuğum var %65 raporum 2022 aylığı alabilirmiyim gelirim yok -mka

evli olmak 2022ye mani değil.yeterki şartlarınız tutsun(hane kişibaşı geliri rapor vs vs)

Malesef maaş başvurum red edilmiş normal asgari ücret alıyor sigortalı olanlar ama benim babam başka adres hatta başka şehirde olduğu halde bağkur emeklisi diye onuda haneden saydılar adres fark etmiyor muş ayrıca evimiz kira tarla veya herhangi başka biseyimiz yok . Şimdi itiraz edebilir miyim ne yapmam lazım hiç bilmiyorum 3 5 kuruş bisey veriliyordu onuda kestiler malesef. Sigorta ve araba üzerinde olan ablam 2 yada 3 ay sonra evlenecek acaba onu beklesem daha sonra tekrardan başvuruda bulunursam tekrar maaş bağlanır mı ?

bekleyin.çalışan ablanız evlenınce başvuru edın.emsal kıra düşülse bile şuan için maaş bağlanmaz gelirden dolayı
not: kırada ıkamet edıomussunuz.başvuruda bildirin emsal kıra bedeli düşülsün size avantaj sağlar

Nasıl bir yok izlememiz gerekiyor bilgisi olan varsa yazabilir mi fili adres değişikliği diyor aynı adreste oturuyorum

@Sarılalım en kısa sürede sosyal hizmetlere gidin. Adres değişikliği yapmadıgınızı evraklarla bildirin. Nufus müdürlügümden veya muhtarlıktan aynı adreste oturdugunuza dair evrak götürebilirsin. En kısa zamanda gidin ertelemeyin

Üst Alt