Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve MEB engelli personel alımı..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konular
16
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar başkalrından duyduğum bilgilere göre adalet bakanlığı emniyet ve meb ekim kasım döneminde alım yapacaklarmış
meb şimdiki alınan puanlara göre atama yapacakmış

ekim kasım dönemi olacakmış inş...

bilgilerinize

ESSELAMU ALEYKUM ARKADASLAR
FARUK kardes bu söylediğin bizim için gerçekten çok önemli ama şimdiye kadar çok şey söylediler ve hep bir umut gemisine bindirip en sonunda o gemiyi alabora ettiler o yüzden şimdi MEB'in yapacacağı alımalrı bu sınava göre yapacağını söylüyorsun
buna delilin gerçekten sağlamsa söyle ama değilse lütfen bizi umutlandırmayın
çünkü çok hayal kırıklığı yaşadık...

dostadoğru adlı üye arkadaşım GAKKOM23 adlı üyemizin dediği gibi kesin bir şey varsa söyle kesin değilse lütfen kimseyi umutlandırma.
Hem bu başkaları dediğin kim?

evet evet bende duydum...öyle bır sey varmıs...ınsallah alımlar olur...

MEB'deki alımları anlamadım? Atanmaktan vazgeçenlerin yerine geçmek için mi yoksa fırsatını kaçıranlar için mi? Bana mantıklı gelmiyor, daha kazananlar yerlerini geçmek için canla başla uğraşırken bir taraftan ilanın çıkması doğru bulmuyorum. Seneye en erken, bu sene ki olduğu gibi olacak.

kısa bir araştırma yapotım ama bişey göremedim ama eger varsa cok güzel olur..

bir de şu var arkadaşlar biraz önce baktığım bir resmi sitede 4 temmuzda yapılan sınavla alakalı bazı değişiklikler yapılmıştı ve hatta kayıt parsı bile kaldırılmıştı bu konyla alakalı açıklama yaparken ADAYLARIN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA diyor arkadaşlar..
demem o ki; biz eğer gerçekten istersek bazı şeyleri lehimizde değiştirebiliriz bakın şimdi siyasiler engellileri hep özel gördüklerini söylerler değil mi? hatta başbakan dahil..peki 5000 kişilik bir alım yapıldı neden bir televizyon kanalına çıkıp veya herhangi bir yerde basına bir açıklama yaparak ATANAN VATANDAŞLARIMI TEBRIK EDERIM ALLAH UTANDIRMASIN..ATANAMAYANLARDA SAKIN UMUTSUZLUĞA KAPILMASIN SIRADA YENI ALIMLAR VAR BEN YANINIZDAYIM GELECEĞINIZDEN KORKMAYIN..demedi? bu sınava giren yaklaşık 23000 belkide daha çok kişiydi bu insanlara birşeyler söylemek zormuydu bu insanlar ayrı cumhuriytten mi gelmişler hani vatandaşındı...olmaz eğer gercekten engelli olsun olmasın vatandaşalrına gercekten sahip çıkacaksan bunu hissettirmelisin insanalr kendi aralarında konuşurken '' DEVLETIMIZ GERCEKTEN BIZE SAHIP CIKIYOR ALLAH RAZI OLSUN'' diyebiliyorsa sen devletsin dmeektir...e 23000 tane insan hatta engelli insan sınava giriyor ses yok sınav acıklanıyor ses yok...atamalar yapılıyuor ses yok...90 puan alan bazı insanlar bile atanamıyor açıkta kalıyor gene ses yok... e hani devlet nerde? haa eğer bizde bir yerde buluşmas tertipleyip buluşsaydık ve televizyon kanallarını yada gazetecileri çağırıp sesimizi duyursaydık emin olun şuanki gündem olan KPSS sınavındaki iddiaları araştıran kurumlar varsa başka kurumlarda bu sınavla alakalı sınavdfan yuksek puan alan ama atanamyan insanlar için bazı çalışmalar yapacaktı ama yapmadı niye? çünkü ağlamadık ve meme verilmedi...bu yanlış bir sistemdir yarıjn öbürgün gelip oy isteyeceksiniz hangi yüzle????? tavrımızı ve tarzımızı değiştirip BİRLEŞMELIYIZ SESİMİZİ DUYTURMAKTAN BAŞKA CAREMIZ YOK....

CEM arkadasim

CEM arkadaşım peki bu KPSS sınavı kac yılda bir yapılıyor?? o sınava girmediysen bir kaç sene memur adayı olamıyor bu bir haksızlıkmıdır peki? değils eo zaman mebin sınavının puanlarıda geçerli olabilir niye yeniden sınav için uğraşılsın ki? kpss de de aynı sistem uygulanıyor..bide tonlarca insan yeni rapor almıyor bunu nerden çıkarıyorsunuz bilmiyorum ki?

Arkadaşlar şunu aklınızdan çıkarın bir kere.Eğer ekim-kasım döneminde alım olmazsa bir daha alım falan olmaz.Çünkü yılbaşından sonra genel seçimlere çok az bir süre kalıyor.Seçim takvimi başladığı andan itibaren alımlar durdurulur.Çünkü seçimleri etkileyeceği için kanunen yasak.O yüzden durmadan email atalım yeni alımların bir an önce başlatılması için ve bu MEB te yüksek puan alıpta atamamayanların puanlarının yeni alımlarda kullanılması için.Aksi taktirde seçim takvimi başladıktan sonra asla ve asla alım olmaz seçimlerden sonra alımların olacağı söylenir ki buna da inanmayın.Seçim geçtikten sonra bir daha ki seçime kadar kesinlikle alım olmaz.

bu senin söylediğin normal alımlar için geçerliydi alımlar bu kadar çok değildi ve türkiye genelinde yapılmıyordudaha doprusu kpss gibi bir sınav yapıldı dikkaty ettiysen
birde şu var mesela sağlık bakanlığı olsun orman bakanlığı olsun bu kurumların sınavlarıda sadece o alımnalr için geçerli çünkü alım sayısı cok az. MEB'e gelince siz hangi sınava 23000 kişinin girdiğini gördünüz? ve ders çalışmış uğraşmış yüksesk puan almış bir insan niye bir daha girsin sınava girmiş almış puanını eger ki MEB alım yaparsa bu yaptığı sınavdaki puanları göz önünde bulundurup yapacaktır ki; 90 puan alıp yerleşememek ne demek biliyormusunuz???
o yüzden devlet her zaman mevzuatı değiştirme hakkına sahiptir arkadaşım ve bu ayrı bir sınavdı normal dönem sınavı gişbi bir sınav değildi diye düşünüyorum....saygılar..

Arkadaşım şu anda Sosyal ve Yardımlaşma Vakıfları durumu iyi olmayan vatandaşlara gıda yardımı yapıyordu.Muhalefet partisi sözcüleri hemen harekete geçtiler.Gerekçe ise. refarandum süresinin yaklaştığını ve bu yardımların iktidarın lehine olacağı ve vatandaşı yönlendireceği şeklindeydi.Kaldıki bu meb in yapmış olduğu sınav duyurusu referanduma 6 ay kala açıklandı.Genel seçimlerin hava sıcaklıkları dolayısıyla bir iki ay öne alınacağı açıklandı.Yani haziran 2011 de seçim var.Eğer yani alım yapılacaksa bunu en az 6 ay önce den duyurması gerekir.Bu da gösteriyor ki yılbaşından önce bu ilanların açıklanması gerekiyor.umarım anlaşılmıştır

Yanlış anlaşılma olmasın tartışma niyetinde değilim ayrıca her fikir ayrılığına tartışma deyip hemen kestirip atmayın çözüm bulmaya çalışın lütfen...
bu arada ben bu alımların bu puanlarla yapılacağını söylemedim yukarıdaki yorumlareımı okursan o kardese dedim ki eğer delilin sağlamsa bunu yaz.. aynen böyle demişim
benim demek istediğim şey şudur arkadaşım
ben bu alımların bu puanlarla yapılmasını istiyorum yapılacak demiyorum yapılması gayet mantıklıdır diyorum
siz cevre orman bakanlığından sağlık bakanlığındna bahsediyorsunuz ama arkadaşım o kurumların alım sayısı çok düşük MEB gibi değil bir unutma ki; şu an ağustos ayı bitmek üzere artı bayrama giriyoruz madem sınav ile alınacaksa ne zaman açıklanacak duyurusu yapılacak millet ders çalışacak ve sınava girilecek zaman da sizden yana değil bunu iyi düşünün çünkü ewkime kasıma bişey kalmadı resmi bişey olsaydı çok önceden haber verilirdi diye düşünüyorum

ozcemoz;

simdiki puan deddigi artkadasın meb icin gecerli olucak her kurum kendi sınagfvını nyapıyor zaten

sınav duyurları sınavdan 2 gün önce mi yapılır?? biraz mantık lütfen..biraz mantık..

iyi de milli eğitim bakanlık olarak türkiye genelinde sınav yapmış almış alacağını ve geri kalan eksiğinide bu sınav sonucuna göre alsa kanunen resmi olarak ne gibi bir hata yapmış olur söylemisin? eğer her kurum kendi sınavınbı yapıyorsa o zaman şöyle demeliyiz mesela adalet bakanlığı meb puanıyla almaz emniyette öyle ama MEB zaten sınavını yapmış bir daha ne diye yapsın alsın işte yüksek puan alanları..30-40 alan kardeşim de diğer kurumnların sınavına girsin çok mu zor?

bak kardesim ben 6 ay süre vermedim ayrıca rüğyamda gördüm de demedim söylemediğim şeylerle itham ederek yorum yazacaksan hiç yazma daha iyi...
bak iyi oku yazdıklarımı diyorum ki alım yapılacaksa zaten ağustos ayı bitmek üzere geriye 1 ay kalıyor bu sürede kurum sınav duyurusu yapacak sonra sınavı yapacak sonra sonuc acıklayacak ve sonra atama yapacak bu kadar kısa sürede bunlar yapılabilecek gibi değil bunu sende biliyorsun ama neyin inadı bu anlamadım gitti neyse zaten günü geldiğinde haklı olan ortaya çıkar zaten

yahu kardesim illede MEB'e girmek zorundamısın bir sürü kurum engelli memeur alacak git onlara başvur beni niye bekliyorsun ki? ha ayrıca bu sınavdaki alımlar puan sıralamasına indirgenir yani senin anlayacağın atıyorum 70 puana kadar atama yapılır sonra sınav hükmü kalkar yani her gireni atarlar diye birşey söylemiyorum mutlaka bir sınır koyarlar
ayrıca ben aldığım puanı niye hiçe sayayıom ki çalışmışım kazanmışım hakkımı bırakıp tekrar nie gireyim sınava ??

gakkom23;

arkadaşım bu sınava bi şekilde giremeyen insanlar bunların başındada ben geliyorum.teknik öğretmenım bu sınav tekrar olmasa ben nasıl giricem bunu bana söylermisin.eger sınav merkezi olsaydı sana katılıyorum tekrar sınav olmazdı ve puanlar 2 yıl gecerli olurdu herkes ordan gireceği kurumu secerdi.

orasını bilemem sonucta KPSS sınavı da yapılıyor ama herkes giremiyor ve o puanlar bir kaç sene geçerli oluyor o zaman o sınava giremeyenler de haksızlığa uğradığını söylesin olmaz ki böyle bişey..
ama şunuda söylüyoru devletin zaten öğretmen açığı var sınava bile gerek kalmadan sizi ayasa yeridir bana göre

Arkadaşım ben hukukçu değilim.o ilgili kanun maddesini bulmam konusunda söz veremem.Ancak siz inanıyormusunuz ki yılbaşı geçtikten sonra alım olacağına.40 bin kadro açıklandı 5 bin alım oldu hala.bu kadrolar bugün mü ortaya çıktı.daha önce bu kadrolar dolu muydu.8 yıl neden hiç gündeme gelmedi.cevabı çok basit.çünkü seçim yaklaştı.refarandum var.engellilere şirin gözükmek için yapılan bir oyun bu.bundan sonra genel seçim yatırımı olarak 5 bin kişi daha alırlar en fazla ondan sonra 4 yıl alım falan olmaz.yaşarsanız görürsünüz.

Designer niye girmediniz sınava.Kurumlar azınlığa göre kanun çıkarmazlar geneli göz önüne alarak kanun çıkarılır ve kararlar alınır.bu sınavda 30 bin kişi atamamadı.puanları mı azdı.hayır çoğunluğu 70 den yukarı.devlet 30 bin kişiyi düşünür 3 yüz 5 yüz kişiyi düşünmez

Ya özürlü kadrosu bu.devletin bugüne kadar boş olduğu halde doldurmadığ özürlü kadrosu.bugüne kadar gündeme gelmedi.seçim yaklaştı diye kullanılıyor.yani ellerine koz almışlar bizi kullanıyorlar.samimi olduğunu biliyım hükümetin yılbaşına kadar doldursun kadroyu.

Beklemeseydin sınava girseydin arkadaşım ben uğraşıp girdiysem ve yüksen puan aldıysam suç mu işledim? benim hakkımı kim savunacak peki söylermisin??? ya zaten kimin boş konuştuğunu göreceksiniz devlete boşu boşuna masraf yaptırmaktan başka birşey değil bir sınav ne kadar maliyet biliyormusunuz? zaten cumhurbaşkanlığından gelen cevapta gereksiz külfet olmaması için çalışma yapacağız denmiş siz konusmaya devam edin bakalım sonuclar ne olacak...
sen 90 puan alan adamın atanmayışına üzülmöüyorsun da sınava bile girmemiş birinin hakkını savunuyorsun o da gider başka kurumnların sınavına girer illede mebin sınavına girecek diye bişey mi var ha bird eşu var ki yani sınav olmadan önce akşama kadar evde pinekliyormuydunuz sonucta bişeylerle uğraşıyordunuz o zaman uğraşmaya devamö edin günü gelince tekrar giersiniz yani mebe girmedin diye intihar mı etmen gerkeiyo hiçbir kuruluş sana iş vermeyecek mi dünyanınnı sonu mu bu arkadasım ya mantıksızlık dizboyu geniş düşünün geniş !!
zaten yakında acıklanınca göreceksiniz kimin haklı oldugunu

adalet bakanlığı emniyet müdürlüğü alımı hakkındaki söylemim

arkadaşlar öncelikle ben belirtirken resmi olmayan duyumumu söyldim ayrıca memurlar.net forum sayfasındada bu söylenti var adalet ve emniyet müd ekim kasım dönemi alım yapacağına dair gidin sizlerde sorun ben soran arkadaşlardan duyduğumu yazdım.meb atamasınında yine gayri resmi olarak 80 puana alım yapılacağını meb sınavına giripte 90 puan altında alan bir arkadaşımızdan duydum elbetteki kesin bilgi deil....ayrıca şu hususuda belirteyim daha önceki sınavlara girdiğimiz zaman asil kazanan kadarda yedek seçilirdi çünkü asil kazanan bir şekilde göreve başlamadığı zaman yedeklerden alım yapılıyordu fakat bu sınavda yedk listesi oluşturulmadı bu atamalarda görev başı yapmayacak çok özürlü çıkacağını sitelerden gördüğüm kadarıyla söyleyebilirim.ve 90 ve üzeri ataması yapılamayan kişi sayısınında 350 kişi olduğunu belirteyim mebden öğrenebilirseniz öğrenin.

yeni personel alımı

Dün dpb çalışan arkadasımı aradım bu bilgileri verdi bana Bayram sonunda açılacak haberiniz
olsun sizler için çok sevindim Rabbim hepinizin yardımcısı olsun selam ve dua ile
bu haber memurlar.netten alıntıdır..diyanet ve adalet bakanlığı alacak..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt