Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açıköğretim hakkında bilgiler?

Asliii

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Ben bir önlisans bölümünden sonra dikay geçişle açıköğretim uluslararası ilişkiler bölümüne geçiş yaptım
biraz araştırma yaptım ama sizlerde beni bu konuda bilgilendirseniz sevinirim nasıl ders çalışmammın iyi olacağını,
sınavların nasıl olduğunu, verilen kitapların dışında başka kaynaklardan ders çalışmam gerekir mi kaynak önerilerinizi
ve bunlar dışında dikkat etmem gereken başka noktalar varsa şimdiden teşekkürler

E öğrenmeden videoları izlemeniz yararlı alacaktır

bende dikey geçişle işletme ye kayıt yaptırdım ama kitabların daha sayfasını bile açmadım.4-5 aralıktasınav var nasıl olacak bilmem :)

Al benden de o kadar vuslt.. :)

Ben de açık öğretim Çeko'ya geçiş yaptım. Henüz kitapları açmadım bile.

Asliii arkadaşım, açık öğretim kitaplarındaki her üniteyi bir kez de olsa oku. Ünite sonlarındaki tüm soruları çöz. Gerekirse soru ve cevapları ezberle. Çünkü bazen aynısı çıkabiliyor tamamen şans.

Ben geçtiğimiz senelerde Murat Açıköğretim'in yardımcı kitaplarını almıştım. Yine oradan geçmiş yıllara ait soru cevaplardan oluşan 5 tl tutarındaki test dergilerden aldım.
Çok faydasını görmüştüm.

Müsait bir zamanda yine almaya gidicem. Sana da ancak bunu önerebilirim.

bilmeyenler için belirtmek isterimki %40 üzeri raporu olanlar aöf' e herhangi bir ders ücreti ödenmemektedir...

Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Bende kitaplarımı dün biraz inceledim ünite sonlarındaki testlere falan baktım biraz ama tam manasıyla çalışma başladım henüz.

dely kitap önerin için teşekkür ediyorum kitapçılarda bulabilirim sanırım bu yayınları.

Birde sınavlar hakkında beni bilgilendirseniz sevinirim bende ona göre kendime bir çalışma yolu çizmek istiyorum şimdi nasıl çalışacağımı bilemiyorum ondan
sınav tarihleri 6-7 aralık olarak belirlenmiş toplam 7 ders var sanırım benim 2 kirabım henüz eksikte derslerin sınavların günlere dağılımı nasıl acaba?

bu 2 günde olmuyor değilmi bütün sınavlar? ayrıca sınavlar için kitapları baştan sona mı çalışmam gerekiyor?

şimdiden teşekkür ediyorum.

Bende dikey geçişle yaptım ve 4 seneye tamamladım sana tavsiyem karacanın nokta atışlı kitaplarını al sorular birebir aynı çıkıyor .

2 günde bütün derslerden giryorsun cumartesi ve pazar günleri sınav oluyor. bütün kitaba vize olduğu için çalışman gerekmiyor finalde bütün konulardan sorumlu oluyorsun. örnegin bir dersin 8 ünitesi varsa 4 ünite çalışıyorsun.

duygi teşekkkürler. Bir açıköğretim sitesinde ara sınavın ünitelerinin tüm dersler için 1-4 olduğunu okudum. 4 unitede dahil olarak mı acaba ondan pek emin olamadım.

Asliii;

Ara sınava 4. Ünite de dahildir... Final sınavında da 1-8 Ünite 8. Ünite dahil ;)

Kendine plan program yaparak çalışabilirsin, bende lisansa geçiş yaptım bende yardımcı kitaplarda kararsız kaldım karacan mı murat mı diye :D

En kolay hangi bölüm bitirilir? diye sordum İşletme dediler :) Ben de işletme okuyacağım. Herkes gibi daha kitapları açmadım. En kolay en rahat en garanti Yardımcı olabilecek YAYIN hangisi acaba??? İşetme bitiren ya da okuyan arkadaşlar nasıl bir yol izliyor? Bizleri bilgilendirirlerse çok seviniriz :confused: :rolleyes:

Benim de 10 yıllık bir mazisi olan işletme lisans kaydım var. Dün sordum, kaldığım yerden devam edebiliyor muşum. 3 Kasımdan sonra başvurular başlıyormuş. Seneye nasip olursa 2. sınıftan başlayacağım. 1. sınıfı okurken murat yayınlarına çalışmıştım, tabi ki 10 yıl önce :)

Ayrıca şimdi farkettim, öğrenci girişi yaptığımızda Kitap bölümü var, hangi derslerde hangi ünitelerden sorumlu olduğumuzu buradan görebiliyoruz.

Açıköğretim Portalı'nı çok güzel yapmışlar. Ders çalışabiliyor, Test çözebiliyor, Sınav yapabiliyorsunuz. Etkileşimli Kitap da var. Ama ben ders çalışmayı sevmiyorum aga :D :D En kısa yoldan yani çıkacak soruları en garanti bilen YARDIMCI KİTAP (YAYIN) :rolleyes: :confused:

Aynen ben de geçmiş Sınav Soruları için giriş yapamıyorum.

4. ünite dahil oluyor. Final sıbavında 1 den 8 e kadar ama son 4 ünite agırlıklı çıkıyor :)

Bende dikey geçişle yaptım ve 4 seneye tamamladım sana tavsiyem karacanın nokta atışlı kitaplarını al sorular birebir aynı çıkıyor .

2 günde bütün derslerden giryorsun cumartesi ve pazar günleri sınav oluyor. bütün kitaba vize olduğu için çalışman gerekmiyor finalde bütün konulardan sorumlu oluyorsun. örnegin bir dersin 8 ünitesi varsa 4 ünite çalışıyorsun.

Hepinize çok teşekkür ediyorum ilk başta nasıl nasıl çalışacağım hakkında bilgim olmadığından endişeye kapılmıştım. Son olarak şunları da sormak istiyorum sınavda ders başına soru sayısı kaç tane acaba? Hiçbir yayından yararlanmadan sadece kitapları çalışmam yeterli olur mu ?

Geçmiş yıllardaki sorullara bende bakmak istedim ama bende de aynı durum söz konusu

20 soru çıkıyor. Okuduğun bölümün kaynak kitapları çıkarılmışsa alıp çalışman daha iyi olur tabi.

rind;

AÖF kapsamında ikinci üniversitedeyseniz ücret alınmaz,engellilerden herhangi bir ücret alınmıyor..

Arkadaşlar şimdi hangi kitabı öneriyorsunuz murattan karacana geçmiş artık diye duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum

bende dıkey gecıs yaptım kamu yonetımıne her hangıbır ucret ödemedım..unıte sonlarında kı sorulara bakıyorum sadece:S

Yardımcı olusanız sevinirim.4 Yıl önce açıköğretime kaydım vardı 2 yıl üst üste kayıt yaptırdıktan sonra hic bişey yapmadım para falanda yatırmadım. ben tekrar o kayıdı devam ettirebilirmiyim. yoksa üniversite sınavına girip en baştan tercih falanmı yapmam gerekiyor, yardımcı olursanız sevinirm.

Açıköğretim merkezi 444 1 026. En sağlıklı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz..

kitapların sonunda ki soruların cevapları hatalı oluyor genelde o yüzden sorunun cevabını ünite içerisinden kendiniz bulunuz.Zaten cevabın olduğu yerde soruyu yanlış yaptıysanız şu konuyu inceleyin diye belirtiyor o konuyu açın ve cevabı konu içinden bulun ;) hem konuya göz gezdirmiş olursunuz hemde doğru cevabı bulursunuz. Geçmiş yıllarda hep hatalı bastılar kitapların arkasında ki soruların cevabını ertesi yıl düzelttiler ama iş işten geçmişti :D

KKELEBEKK;

Teşekkürler. Sınav yerleri ne zaman belli olacak acaba? Ayrıca sınava giderken yanımda götürmem gerekenler neler?

1 hafta önce açıklanır diyorlar, muhtemelen bu hafta sonuna kadar açıklanacak diye tahmin ediyorum. Bende sabırsızlıkla bekliyorum açıkcası her dakika kontrol ediyorum. :) :) Anında paylaşacağım açıklandığında sınav yerleri.
Sınav giriş yerlerinizin çıktısını almalısınız.
AÖF bürosundan kimlik kartı almalısınız ve sınavda mutlaka yanınızda olmalı.
Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport benzeri kimlik belgesi

Üst Alt