Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık olan engeli kadrolarından kimler faydalanabilir?

0806dertli

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar aranıza yemı katıldım ve bole bır ortam buludğumasevındım .:) bende 18 yaşında lıse son sınıf okuyorum arkadaşlar üğstelık işitme engellıyım cohlear implant cıhazı sayesınde duyuyorum ve % 57 raporum var yalnız hayata erken atılmaka ılk hedefım ve açık olan engellı kodrosu ne zman doacak .. ? kımler faydalanacak ....

öncelikle hoşgeldin sevgili kardeşim... önce öğrenimini tamamlamanı, sonra iş konusunda kafa yormanı tavsiye ediyorum... liseden sonra hayata atılmayı düşünüyorsan kararını bir daha düşün derim... ben de işitme engelliyim ve hiç erken kararlar almadım... üniversite sınavına gir... belki güzel bir yeri kazanır, sonra engelli kontenjanından (benim gibi) mesleğini bile yaparsın..

bu kadar erken cevap almak gayet mutlu ettı benı üstelık tatlı bela kışının kadeşim demseo gayat yuzumde bı gulumseme oluşturdu ve ve beım gıbı abım olan be yol gösteren abı iş hayatına atılma sebebım benı gayet bıraz sıktı oldukça bunalımdayım doğu snır artvınde yaşıyorum ve hayat burda oldukça zor benım için benı anlayan bır arkadaşım bıle yok desem yalan olmaz ve benım cıhazlarım için süreklı ankara ya gıt gel gıt gel benı yordu uzak yollar cekılmıyor onun için bı maaaş sahıbı olmam gerek abıler... unı okumayı çok isterdım amaaa imkanlar el verişle değil abıler ve okul hayatımın en guzel yıllarını 2010 ve 2011 yılları gerısıboş bılgı sahıbı değilim ..

Değerli kardeşim hayat her yerde aynı devam ediyor... Artvin'in sınır kasabasında da aynı, Çin'in Tibet platosunda da aynı, Kutuplarda da aynı... Bu genç yaşta yorgunluk da neymiş... :) Diyelim ki sınavı engelli kontenjanından kazandın ve atıyorum Kars'a atandın, hayat orda daha mı kolay olacak? Şartlar ne kadar elverişsiz de olsa eğitimini tamamlamanı tavsiye ediyorum... Tekrar söylüyorum, ilerde pişman olacağın erken kararlar alma, şartları zorla biraz...

abı hayat zor bılıyorum ama yaşamış olduğum bazı sıkıntılar benı buna zorladı ınu okumayı kım istemezkı abıcım yaa :-( unı yı okuycam dıe tutturmuştum ama olmadı başvuru yapmadım pişman olurum bılıyorum ama iş hayatını bır kaç kez yaşadım yapamadım zordu hele duymadığım halde şimdi sırtımı devlete dayayıp hayata bakmam lazım bır sorum var sen nerelısın ne yaparsın

kardeşim öncelikle liseyi bitirmen lazım bir yerde memur yada işçi olabilmek için çünkü en az lise mezunu alıyorlar.
birde engelli raporunda çalışabilir ibaresi olması lazım
ben zamanında böyle hataya düştüm engelli maaşı alabilmek için rapora başvurdum çalışamaz verdiler ve ne maaşı alabildim ne de işe başlayabildim.
sonra değiştirdim şimdi çalışabilir yazıyor. bende senin gibi iş başvurularını takip ediyorum allaha şükür özel sektöre çalışıyorum ama devlet kurumu bambaşka tabiki.
sende kazanabilmek için öncelikle kpss ye gireceksin ortaöğretim kpss oradan da iyi puan alman lazım en azından 70 falan alırsan kazanman daha kolay olur.
faydalı olabildisem ne mutlu bana.

Ramazan kardeş, sorularını özelden yanıtladım... Başarılar diliyorum...

Üst Alt