Günaydın arkadaşlar,
Yukarıdaku durumu okudum. Allaha havale etmek ikinci mesele. Yaradan akıl fikir vermiş gerekene gerektiği işlemi yap diye.
Birincisi açıköğretim sınavına girmeden durumunuzu dilekçeyle ilgili yere bildirdiniz mi?
Eğer bildirdiyseniz, buna rağmen sizi asansörsüz 3. kata verdilerse, sayın müdürüm ve ordaka sizin paranızla size hizmet etmek izin duran kavaklar paşalar gibi sizi sırtlayıp sınav salonuna götürecekler. sakın olaki sizinle gelen ailenize bu işi yaptırmayın. Genelde sizi çıkarması için ailenize yüklenirler.
Bende yaşadım buna benzer olay. Yıl 2009 ALES sınavına girecem. O ara ameliyat oldum. Volkırla yürüyorum. Ayağımın üstüne basamıyorum. Ben özel salon istiyorum diye ösym ye engelli raporumla başvurmama rağmen beni de öğle 3. kat bir asansörsüz salona tek başıma sınav olmam için yazmışlar ve yetmezmş gibi 2 de bu iş için osym denetmen görevlendirmiş. Herkesin üstü aranıyor salonlara alınmaya başlandı. Dayım beni kapıya kadar götürdü. sonrasında görevli beyefendi siz giremezsiniz diye tutturdu. Tamam dedim. cağır birini çıkarsınlar beni dedim. İki hizmetli geldi kolumdan tutacaklarmış ben yürürmüşüm çıkarırlarmış. Ben de dedim ki eğer zarar göreyim sizi dava ederim. ayağımın ameliyetli benim tam 8 aydır yatıyorum. Girme o zaman sınava dedi. Bir tartışma bağrışmaya başladık, sınavı güvenliğini sağlayan polisler geldi. Polise tutanak tut, beni salona çıkaramadıkları için sınava girememiştir diye tutanak istiyorum diye direttim. Polis tutmak istemdi osym il temsilcisi geldi. önce oda mecbur değiliz dedi, bende mecbursunuz ben bildirdim. bastığımız kitapçıkta özel yazımyor durumunu bildiren ayrı salonda alınır hatta hastanede bile yapılır yazıyor dedim. Tutanak istedim. tutanak tutamayacağını anlayınca 112 hızırı arayıp sedyeye yatırdıp 3 kat onlar çıkardılar. Bu defa sınav salonuna cihazla girilmez sorunu çıktı. OSYM il temsilici paşalar gibi bana eşlik edip volkırla sıraya oturdum volkırı dışarı çıkardı. sınav bitene kadarda 112 de oda aşağıda bekledi. biraz haktlarınızı bilin arkadaşlar. Zamanında gerekeni yaparsanız böyle olayla karşılaşıncada diretme hakkınız var.
Allah hepimize yardım etsin