Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Öğretim Lisesi Sınavında Hatalı Soru Vardı!

inzibat

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
7
[FONT=Verdana]23 - 24 Temmuz Tarihinde yapılan Açık Öğretim Lisesi Sınavlarında Cumartesi Günü 2. oturumda Türk Edebiyatı-3 de sorulan 9. soru yanlıştı. Bunu salondaki öğretmenlere söyledim ama yapabileceğimiz bir şey yok. Biz yorum yapamayız dediler. Bu sorunun farkına varan başka arkadaşlar var mı?

Soru: “Frankfurt sefaretnamesi” aşağıdaki yazarlardan hangisine aittir?

Cevap Şıkları:
a- Yirmisekiz Mehmet Çelebi
b- Süleyman Çelebi
c- Evliya Çelebi
d- Katip Çelebi[/FONT]

[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Hata: “[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana]Frankfurt seyahatnamesi” yazarı Ahmet Haşim’dir[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Soru normalde şöyle olmalıydı; “Fransa sefaretnamesi” aşağıdaki yazarlardan hangisine aittir?
Cevap: [FONT=Verdana][SIZE=2]a- Yirmisekiz Mehmet Çelebi[/SIZE][/FONT]
[/FONT]

[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Bu durumda ne yapılmalı? [/FONT]

kardeş baktım ben senin dedigin soru iptal sen onu dogru olarak yapmış sayılırsın dedigim gibi zaten o puan sana dogru olarak veriliyor..

Ben her ihtimale karşı (a) şıkkını işaretlemiştim. İptal olduysa zaten doğru sayılıyor. Benim bu sorudan gelecek 5 puana ihtiyacım yoktu. Ama bu soruyla o dersi geçenler mutlaka olacaktır.

Üst Alt